15.08.2011

Turun musiikkijuhlilla konsertteja maan alla ja päällä

Turun musiikkijuhlien valo-teema huipentuu tiistaina ja keskiviikkona 16.-17.8., kun konsertteja järjestetään pimeydessä maan alla ja auringonnousun hetkellä kukkulan päällä. Tiistaina 16.8. alkaa myös tiedettä ja taidetta törmäyttävä kolmipäiväinen symposium Aboagora, johon kuuluu luentoja ja konsertteja. Viimeisessä Lounaskonsertissa tiistaina esiintyvät Soile Isokosken mestarikurssioppilaat.

Uniikki luolakonsertti ja musiikkia aamu-uinnilla

Valo-teemavuosi huipentuu Samppalinnan yhdysluolastossa 16.8. klo 18 ja 21 järjestettävään uniikkiin konserttiin Uneton yö. Maan alla kulkeva luolasto on saatu konserttikäyttöön vain tämän ainoan kerran. Yleisö kuljetetaan maanalaiseen konserttitilaan, jossa esiintyvät mezzosopraano ja viulisti Virpi Räisänen-Midth, harmonikkataiteilija Janne Rättyä, sellisti Martti Rousi ja kitaristi Ismo Eskelinen. Konsertin aikana käydään läpi yön eri tunnelmia serenadeista painajaisiin ja lopulta aamun sarastukseen. Tunnelmia tehostetaan valosuunnittelulla, joka leikittelee pimeyden eri sävyillä. Seuraavana aamuna 17.8. klo 5.47 Samppalinnan maauimalassa on vuorossa Auringon noustessa, joka alkaa Laivaston Soittokunnan Vaskikvintetin soittamalla puolustusvoimien herätyssignaalilla ja päättyy Key Ensemblen laulamaan Finlandia-hymniin. Yleisö voi kuunnella konserttia aamu-uinnin lomassa tai lehtereillä istuen. Sisäänpääsy uimalipulla.

Tiede ja taide sekoittuvat Aboagorassa

Turun musiikkijuhlat järjestää yhdessä Turun yliopiston kulttuurihistorian laitoksen ja Åbo Akademin Donner-instituutin kanssa kansainvälisen symposiumin Aboagora, jonka tarkoituksena on edistää tieteiden ja taiteiden välistä vuoropuhelua. Symposiumin ohjelmassa on kaikille avoimia Agora-luentoja sekä workshopeja ja konsertteja. 16.–18.8. järjestettävän Aboagoran teemana on ”Rethinking Enlightenment”. Avausvuoden jälkeen Aboagora jatkaa toimintaansa vaihtuvin teemoin, pysyvänä tehtävänään tieteen ja taiteen suhteen uudelleenarvioiminen.

Quantum Circus on osa Future Circus -festivaalia, ja sen ensi-ilta 17.8. kuuluu Aboagoran konserttiohjelmaan. Järjen ja tunteiden suhdetta pohditaan Se ensemblen konsertissa Järjen tunteet Sibelius-museossa 16.8. klo 19. Aboagoraan kuuluvan konsertin ohjelmassa on uutta musiikkia koti- ja ulkomaisilta säveltäjiltä. Aboagora on osa Turku 2011 -ohjelmaa.

Tiistain ja keskiviikon ohjelma

TIISTAI 16.8.
12.30 Taidemuseo Lounaskonsertti: Soile Isokosken mestarikurssioppilaat
15–17 Sibelius-museo Agora: Ilkka Niiniluoto
18 & 21 Samppal. luolasto Uneton yö
19.00 Sibelius-museo Järjen tunteet
20.00 Tuomiokirkko Tuomiokirkon iltamusiikki: Otto M. Krämer
21.00 Turun linna Alvilda in Abo

KESKIVIIKKO 17.8.
5.47–6.30 Maauimala Auringon noustessa
15–17 Sibelius-museo Agora: Dan Sperber
18.00 Logomo Quantum Circus
21.00 Turun linna Alvilda in Abo (viimeinen näytös)

Lipunmyynti
Lippuja konsertteihin saa Lippupalvelun myyntipisteistä kautta maan, Åbo Svenska Teaterin lippukassalta kauppakeskus Hansassa (Aurakatu 10) ma–pe klo 12–15 sekä konserttipaikoilta tuntia ennen konsertin alkua. Yhteistyöproduktioihin Alvilda in Abo ja Quantum Circus lippuja myy Lippupiste.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 5.-18.8.2011.

http://www.tmj.fi