29.07.2009

Turun musiikkijuhlilla keskustellaan Matti Klingen johdolla Venäjän ja Suomen kulttuurisuhteista

Emeritus professori Matti Klinge vierailee Turun musiikkijuhlilla keskustelutilaisuudessa, jossa pohditaan Venäjän ja Suomen kulttuurien suhteita vuodesta 1809 nykypäivään. Professori Klinge on yksi Suomen tuotteliaimpia ja tunnetuimpia historiantutkijoita ja kulttuurikeskustelijoita. Läsnä ovat Klingen lisäksi festivaalin taiteellinen johtaja Martti Rousi, pianisti ja kapellimestari Olli Mustonen, säveltäjä ja pianisti Rodion Shtshedrin sekä muita festivaalin taiteilijoita.

Klinge pitää tilaisuudessa alustuksen, joka sisältää katsauksen maiden kulttuurihistoriaan ja nykypäivään. Alustuksen jälkeen läsnä olevat taiteilijat keskustelevat aiheesta ja myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Tilaisuus pidetään 11.8. klo 17 konserttitalon kahvilassa.

Turun musiikkijuhlien lähtölaukaukseen on enää reilu viikko aikaa. 50. musiikkijuhlavuoden avaa lauantaina 8.8. Turun filharmoninen orkesteri, jolloin upea Mahlerin 1. sinfonia päättää avajaiskonsertin briljantin nuoren kapellimestarin Pietari Inkisen johdolla. Juha-Pekka Vikman tuo muistuman 35 vuoden takaa soittaessaan solistiosuuden Bachin kaksoisviulukonsertossa aivan kuten vuonna 1974, tällä kertaa yhdessä Inkisen kanssa. Tästä alkaa musiikin ilotulitus, joka jatkuu yhdeksän päivän ajan!

Turun musiikkijuhlien lipunmyynti on ollut kiitettävän vilkasta, ja mm. Mariinski-teatterin orkesterin konsertteihin Valeri Gergijevin johdolla on enää vähän paikkoja tarjolla. Myös useat resitaalit, monitaideteos ”Shostakovitsh. Arvoitus.” ja kriitikoiden ylistämä uusi suomalainen ooppera Döbeln 1809 ovat olleet ennakkomyynnin menestyjiä. Turun musiikkijuhlien lippuja myydään Lippupalvelun pisteissä kautta maan sekä arkisin klo 12–15 Turun konserttitalon lippukassalla.

Festivaalin juhlakirja, joka sisältää ohjelman ja historiakatsauksen, on myynnissä Turun konserttitalon lippukassalla sekä Turun Sokoksen ja Stockmannin Lippupalvelun myyntipisteissä. Konserttitalolta voi myös hankkia hauskan juhlavuoden t-paidan!

Lisätietoja:

Inka-Maria Pulkkinen
Puh. (02) 262 0812, 050 360 4732
E-mail: inka-maria@tmj.fi

http://www.tmj.fi