30.04.2019

Turun musiikkijuhlien varaslähdön kapellimestari Maxim Emelyanychev on palkittu arvostetussa International Opera Awards –gaalassa Lontoossa vuoden tulokkaana

Turun musiikkijuhlien varaslähdön kapellimestari Maxim Emelyanychev on eilen illalla palkittu arvostetussa International Opera Awards –gaalassa Lontoossa.

Händelin Agrippinan 2. kesäkuuta johtava nuori Emelyanychev palkittiin vuoden 2018 oopperamaailman tulokkaana.

Turun musiikkijuhlien varaslähdässä kuullaan 2. kesäkuuta konserttiversio Händelin Agrippina -oopperasta. Turussa kuultava tuotanto on täynnä barokkioopperan kirkkaimpia tähtiä (Franco Fagioli, Luca Pisaroni, Xavier Sabata) sekä ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyviä tulevia eturivin taiteiljoita (mm. Jakub Józef Orliński, Samantha Hankey). Orkesterina on kirjailija Donna Leonin tukema venetsialainen Il Pomo d’Oro -barokkiorkesteri, jota johtaa nuori kapellimestari Maxim Emelyanychev.

Venäläinen Emelyanychev (s. 1988) on nopeasti noussut kansainväliseen tietoisuuteen ja vuoden 2018 menestyksiin kuuluvat mm. nimitys Scottish Chamber Orchestran (Skotlannin kamariorkesteri) ylikapellimestariksi syksystä 2019. Pianistinakin esiintyvän Emelyanychevin Mozartin pianosonaattien levytys (Aparté-levymerkille) voitti arvostelun levypalkinnon Ranskassa (Choc de Classica).

Vuonna 2012 perustettu International Opera Awards on vuosittain järjestettävä kansainvälinen palkintogaala, jonka tavoitteena on laajentaa tietoisuutta oopperasta taidemuotona, palkita ja tunnustaa menestyksestä oopperassa ja kerätä varoja nuorten lahjakkuuksien opintoihin. IOA:n suojelijoita ovat mm. Placido Domingo, Mirella Freni, Felicity Lott ja Thomas Allen. Kilpailun yksi perustajista on vuonna 1950 perustettu Opera Magazine

BBC:n taltioima vuoden 2019 palkintogaala pidettiin Lontoon Saddler’s Wellsissä eilen maanantaina 29. huhtikuuta.

Maxim Emelyanychevin muihin kiinnityksiin kesällä 2019 Turun musiikkijuhlien ohella kuuluvat mm. vierailut Glyndebournen oopperafestivaalilla ja syksyllä 2019 hän debytoi mm. Lontoon Royal Opera House Covent Gardenissa.

”Olemme iloisia Maximin puolesta ja ylpeitä siitä, että saamme erittäin korkeatasoisen Agrippina-tuotannon Suomen Turkuun. Turun musiikkijuhlien strateginen tavoite viime vuosina on ollut tuoda Turkuun sellaisia hankkeita, joita ei muualla Suomessa pääse kuulemaan. Haluamme yleisömme voivan kokea maailman parhaiden esiintyjien tulkintoja sekä toisaalta esitellä nuoria tulevia suomalaisia ja kansainvälisiä eturivin taiteilijoita. Varaslähtömme eli Händelin Agrippina 2. kesäkuuta on tästä loistava esimerkki. Maxim Emelyanychev johtaa Il Pomo d’Oroa ja huikeaa solistikaartia, jossa on Franco Fagiolin ja Luca Pisaronin kaltaisten tähtien rinnalla tämän hetken kuumimpiin barokkinimiin kuuluvat Jakub Józef Orliński ja Metropolitanissa useassa produktiossa tällä kaudella debytoinut Samantha Hankey”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Händelin Agrippinan konserttiversio 2. kesäkuuta klo 19 Turun Konserttitalossa. Konsertti on lähes loppuunmyyty, joitakin paikkoja löytyy vielä.

www.turunmusiikkijuhlat.fi