27.07.2022

Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä esittelee nuoren pianistilahjakkuuden suomalaiselle yleisölle

Brittiläinen Martin James Bartlett kuuluu ehdottomasti kiinnostavimpiin kansainvälisiin nuoriin pianisteihin. Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä halusi kutsua hänet Turkuun suomalaisen yleisön eteen jo 2020, mutta pandemia muutti suunnitelmia ja odotettu vierailu ja konsertti kuullaan vihdoin elokuussa Sigyn-salissa elokuun 23. päivä kello 18.

Martin James Bartlett on haasteita kaihtamaton sekä tulkinnoiltaan ikäisekseen harvinaisen kypsä ja elegantti pianisti. Bartlettilla on levytyssopimus yksinoikeudella Warner Classics -levymerkin kanssa. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Love and Death, jolla on rakkauden ja kuoleman teemoihin pohjaavaa ohjelmistoa Bachista Prokofjeviin, sai loistavat arviot The Times, The Guardian ja The Sunday Times -lehdissä.

Sittemmin kuulijoita ja arvostelijoita ympäri maailman on ihastuttanut hänen Lontoon filharmonikkojen ja Joshua Weilersteinin kanssa levyttämänsä albumi Rhapsody, joka sisältää Rahmaninovin ja Gershwinin konserttoja. Tämä levy on saanut Gramophone-lehden Editor’s Choice -maininnan ja viiden tähden arvion BBC Music Magazine -lehdessä.

”Klaus Mäkelä on kaudellaan halunnut tuoda paljon kiinnostavia esiintyjiä Turkuun ja yksi nuorista ulkomaisista taiteilijoista on pianisti Martin James Bartlett, josta oli puhetta jo ihan kesän 2020 suunnittelun alkaessa. Hän on herättänyt laajaa huomiota kansainvälisesti ja uskomme, että hänestä tullaan tulevaina vuosina kuulemaan paljon. Hänen piti esiintyä meillä siis jo kaksi vuotta sitten, mutta olemme hyvin ylpeitä, että tämä odotettu konsertti vihdoin toteutuu”, kertoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Konsertin tiedot ja ohjelma

Tiistaina 23.8.2022, kello 18:00, Sigyn-sali

Martin James Bartlett, piano

J.S. Bach: Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ, BWV 639 (arr. Busoni)
J.S. Bach: Jesu, Joy of Man’s Desiring (arr. Hess)
Rameau: Suite in A minor (RCT 5): Gavotte et six doubles
Haydn: Piano Sonata No.31 in A flat major, Hob XVI: 46
Wagner: Tristan und Isolde, WWV.90: Liebestod (arr. Liszt)
Rachmaninoff: Where Beauty Dwells (arr. Wild)
Rachmaninoff: Vocalise, Op.34, No.14 (arr. Wild)
Ravel: La valse, M.72

Kesto 1 h, ei väliaikaa.

http://www.turunmusiikkijuhlat.fi

Turun musiikkijuhlat järjestetään 15.-28.8.2022.

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa korkeatasoista musiikkia moneen makuun.

Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Juhlilla käy vuosittain niin kotimaisia kuin ulkomaisia huippuartisteja. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

29.07.2022

Turun musiikkijuhlat konsertoi elokuussa Suomen kauneimmassa kodissa

Turun musiikkijuhlien ohjelmistoon on jo vuosien ajan kuulunut erilaisia kotikonsertteja. Musiikkijuhlien vuoden 2022 kotikonserttisarjan päättää Suomen tunnetuimman designpariskunnan kotikonsertit. Arvostettu ja suosittu design-pariskunta Saana & Olli kutsuvat yleisön upeaan kotiinsa kuuntelemaan Arvo Pärtin, Caroline Shawin…

Lue lisää

21.07.2022

Turun musiikkijuhlat mukana SHIFT Business Festivalilla

SHIFT Business Festival saapuu Turun Kakolanmäelle 24.-25.8.2022. Saman aikaisesti vietetään myös Turun musiikkijuhlia 15.-28.8.2022. Nämä kaksi Turun alueen vahvaa toimijaa aloittaneet yhteistyön ja sen myötä Turun musiikkijuhlat tuo Ilkka Arola Sound Tagine Duon esiintymään SHIFT:in…

Lue lisää

12.07.2022

Turun musiikkijuhlat ja tänä vuonna avattu Turun Taiteen talo aloittavat yhteistyön

Turun musiikkijuhlia vietetään 15.-28.8.2022. Musiikkijuhlien omien konserttien lisäksi luvassa on useita yhteistyökonsertteja. Yksi näistä yhteistyökonserteista on Taiteen talon kanssa koottu kokonaisuus 27.8.2022 kello 17.00, jossa nähdään Niklas Winterin ja Lorenzo Cominolin The Lighthouse. Taiteen koti…

Lue lisää