27.07.2022

Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä esittelee nuoren pianistilahjakkuuden suomalaiselle yleisölle

Brittiläinen Martin James Bartlett kuuluu ehdottomasti kiinnostavimpiin kansainvälisiin nuoriin pianisteihin. Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä halusi kutsua hänet Turkuun suomalaisen yleisön eteen jo 2020, mutta pandemia muutti suunnitelmia ja odotettu vierailu ja konsertti kuullaan vihdoin elokuussa Sigyn-salissa elokuun 23. päivä kello 18.

Martin James Bartlett on haasteita kaihtamaton sekä tulkinnoiltaan ikäisekseen harvinaisen kypsä ja elegantti pianisti. Bartlettilla on levytyssopimus yksinoikeudella Warner Classics -levymerkin kanssa. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Love and Death, jolla on rakkauden ja kuoleman teemoihin pohjaavaa ohjelmistoa Bachista Prokofjeviin, sai loistavat arviot The Times, The Guardian ja The Sunday Times -lehdissä.

Sittemmin kuulijoita ja arvostelijoita ympäri maailman on ihastuttanut hänen Lontoon filharmonikkojen ja Joshua Weilersteinin kanssa levyttämänsä albumi Rhapsody, joka sisältää Rahmaninovin ja Gershwinin konserttoja. Tämä levy on saanut Gramophone-lehden Editor’s Choice -maininnan ja viiden tähden arvion BBC Music Magazine -lehdessä.

”Klaus Mäkelä on kaudellaan halunnut tuoda paljon kiinnostavia esiintyjiä Turkuun ja yksi nuorista ulkomaisista taiteilijoista on pianisti Martin James Bartlett, josta oli puhetta jo ihan kesän 2020 suunnittelun alkaessa. Hän on herättänyt laajaa huomiota kansainvälisesti ja uskomme, että hänestä tullaan tulevaina vuosina kuulemaan paljon. Hänen piti esiintyä meillä siis jo kaksi vuotta sitten, mutta olemme hyvin ylpeitä, että tämä odotettu konsertti vihdoin toteutuu”, kertoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Konsertin tiedot ja ohjelma

Tiistaina 23.8.2022, kello 18:00, Sigyn-sali

Martin James Bartlett, piano

J.S. Bach: Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ, BWV 639 (arr. Busoni)
J.S. Bach: Jesu, Joy of Man’s Desiring (arr. Hess)
Rameau: Suite in A minor (RCT 5): Gavotte et six doubles
Haydn: Piano Sonata No.31 in A flat major, Hob XVI: 46
Wagner: Tristan und Isolde, WWV.90: Liebestod (arr. Liszt)
Rachmaninoff: Where Beauty Dwells (arr. Wild)
Rachmaninoff: Vocalise, Op.34, No.14 (arr. Wild)
Ravel: La valse, M.72

Kesto 1 h, ei väliaikaa.

http://www.turunmusiikkijuhlat.fi

Turun musiikkijuhlat järjestetään 15.-28.8.2022.

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa korkeatasoista musiikkia moneen makuun.

Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Juhlilla käy vuosittain niin kotimaisia kuin ulkomaisia huippuartisteja. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

18.01.2023

Turun musiikkijuhlat: Maailmankuulu viuluvirtuoosi Anne-Sophie Mutter saapuu Turkuun elokuussa 2023

Turun musiikkijuhlat tunnetaan rohkeudestaan sekä kansainvälisten taiteilijoiden tuomisesta Turkuun. Tänä vuonna musiikkijuhlilla nähdään 23.8.2023 maailmankuulu viuluvirtuoosi Anne-Sophie Mutter yhdessä Mutter’s Virtuosi -kamariorkesterin kanssa. Turun musiikkijuhlat järjestetään 10.-24.8.2023. Juhlilla nähdään toinen toistaan upeampia konsertteja, mutta yksi…

Lue lisää

25.11.2022

Turun musiikkijuhlat iloitsee Turku 2029 säätiön myöntämästä 70 000 euron rahoituksesta laajalle yleisölle suunnatulle, maksuttomalle Turku Love toritapahtumalle elokuussa 2023

TURKU LOVE -ulkoilmakonsertti järjestetään suunnitelmien mukaan Turun uudella kauppatorilla 12.8.2023. Turun musiikkijuhlien yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Turun Ydinkeskustayhdistys, Turun kaupungin tapahtumat, Puolalan koulun lapsi- ja nuorisokuorolaiset. Turun musiikkijuhlat haki rahoitusta, koska festivaali halusi kahden pandemiavuoden…

Lue lisää

07.10.2022

Turun musiikkijuhlien avajais- ja päätöskonserttien ohjelmisto 2023 on julkaistu

Turun musiikkijuhlien ensi vuoden päätapahtuma on 10.-24. elokuuta 2023. Turun musiikkijuhlien avajaiskonsertissa kuullaan kahta suomalaisen oopperataivaan kiintotähteä eli sopraano Mari Paloa ja baritoni Aarne Pelkosta. Festivaalin päätöskonsertissa esiintyy puolestaan maailman tämän hetken kysytyimpiin kuuluva sopraano…

Lue lisää