02.10.2020

Turun musiikkijuhlien tähtenä 16.12. loistaa sopraano Karita Mattila

Turun musiikkijuhlien joulukonsertin tähtenä loistaa Karita Mattila. Sopraano Karita Mattilan joulukonsertti kuullaan Turun konserttitalossa keskiviikkona 16. joulukuuta 2020 klo 19. Ohjelma koostuu rakkaimmista ja tunnetuimmista joululauluista.

 

KARITAN JOULU 16. joulukuuta klo 19 Turun konserttitalossa.

Turun musiikkijuhlat järjestää Karita Mattilan joulukonsertin keskiviikkona 16. joulukuuta 2020 klo 19 Turun Konserttitalossa. Pianistin nimi kerrotaan myöhemmin.

”On suuri ilo päästä konsertoimaan Turkuun, joululaulujen ääreen! Haluan tuoda iloa ja lämpöä tämän pimeän ja oudon vuoden keskelle, henkilökohtaisestikin erikoislaatuisen – täytinhän pyöreitä vuosia. Juhlavaksi koen saada päästä nyt lavalle rakkaimpien joululaulujeni pariin. Lämpimästi tervetuloa!”, iloitsee Karita Mattila.

”Turun musiikkijuhlat on iloinen voidessaan tuoda yleisölleen tämän upean joulukonsertin, joka on samalla meidän vuoden viimeinen konserttimme ja näin virittää meidät tunnelmallisesti joulun viettoon. Konsertti varmasti tunteellinen elämys tällaisen vuoden loppuun”, toteaa Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Konsertin ohjelma koostuu rakkaimmista ja tunnetuimmista joululauluista. Konsertin pianisti kerrotaan myöhemmin. Lipunmyynti Karita Mattilan joulukonserttiin alkaa 2.10. klo 13 kaikissa Lippupisteen toimipisteissä.

 

SCHUBERTIADE 4. lokakuuta katsottavissa ja kuultavissa suorana ISTV:n kautta

Turun musiikkijuhlien Schubertiade-konsertti välitetään suorana ISTV:n kautta.

”Haluamme tulevaisuudessa striimata entistä enemmän konserttejamme, jotta niistä pääsee nauttimaan vielä laajempi yleisö. Turun musiikkijuhlien uuden strategian tavoitteena on myös jo pari vuotta ollut rakentaa tällaisia kumppanuuksia ja olemme iloisia yhteistyöstä ISTV:n ja Ilta-Sanomien kanssa”, kertoo Liisa Ketomäki.

Esiintyjämuutos: Sellisti Senja Rummukaisen tilalla konsertissa kuullaan sellisti Marko Ylöstä.

 

SCHUBERTIADE

su 4.10.2020 klo 14 Turun Konserttitalo

Tuomas Katajala, tenori

Essi Höglund, viulu

Riitta-Liisa Ristiluoma, alttoviulu

Marko Ylönen, sello

Eero Heinonen, piano

Schubert: Arpeggione-sonaatti (Marko Ylönen & Eero Heinonen)

Harbison: November 19, 1828 (Essi Höglund, Riitta-Liisa Ristiluoma, Marko Ylönen, Eero Heinonen)

Schubert: An den Mond, An Silvia, An der Musik (Tuomas Katajala & Eero Heinonen

 

Kuten muihinkin Turun musiikkijuhlien konsertteihin, on Karita Mattilan joulukonserttiin myynnissä turvavälien huomioisen jälkeen hieman yli 300 lippua. Konserttivieraat ohjataan saliin noudattaen turvavälejä. Turun musiikkijuhlat suosittaa maskien käyttöä konsertissa. ”Henkilöstömme tulee käyttämään maskia tilaisuudessa. Jaamme maskeja ovella jokaiselle yleisön jäsenelle ja toivomme, että ne otetaan vastaan ja niitä käytetään, ellei oma maski ole mukana. Euroopassa konsertteja on voitu järjestää juuri näin rajoittamalla yleisön määrää, huolehtimalla turvaväleistä ja käyttämällä maskeja yleisön ja henkilökunnan toimesta. Esiintyjien ja yleisön välissä tulee olemaan tarvittava turvaväli. Huolehdimme itse tilaisuudessa parhaamme mukaan siitä, että kaikki sujuu välttämällä jonoja ja sumppuja. Asiakkaiden, taiteilijoiden ja henkilöstön turvallisuus on meille aivan keskeistä ja konsertteihin on kaikkia näitä toimenpiteitä noudattaen turvallista tulla”, sanoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.