21.04.2015

Turun musiikkijuhlien päätöskonsertin ohjelma julkaistu

Turun musiikkijuhlat järjestetään 6.-15.8.2015. Musiikkijuhlat huipentuu Kapulanvaihto-päätöskonserttiin la 15. elokuuta 2015 klo 20 Turun konserttitalossa. Konsertin ohjelmaa on suunniteltu pitkin kevättä yhdessä konsertissa esiintyvien taiteilijoiden kanssa ja ohjelma on nyt valmis.

Jo aiemmin on kerrottu, että Turun musiikkijuhlien päätöskonsertissa tarjoillaan musiikillisia välähdyksiä taiteellisen johtajan, tenori Topi Lehtipuun taiteellisen johtajan kaudelta 2010-2015. Topi on houkutellut mukaan taiteilijaystäviään, joita on kuultu Turun musiikkijuhlien produktioissa aiempina  vuosina. Konsertissa esiintyvät Topi Lehtipuun lisäksi sopraano Helena Juntunen, joka muistetaan Hellun hella -konserteista 2010-2013 ja pianisti Antti Siirala, joka on vuosittain Turun musiikkijuhlilla myös mestarikurssiopettajana. Ulkomaan vahvistuksena on Turun Figaron häät -oopperasta tuttu amerikkalaisbaritoni Kevin Greenlaw, jota voi nykyisin kutsua omaksi Suomi-vävyksemme hänen kihlauduttuaan julkisesti sopraano Marjukka Tepposen kanssa Jyväskylä Sinfonian uudenvuoden konsertissa 2014.  Yksi odotetuimmista vieraista on myös parhaillaan MTV3-kanavan Tähdet, tähdet -ohjelmassa suursuosioon noussut Waltteri Torikka. Orkesterina on Turun filharmoninen orkesteri, jota johtaa kapellimestari Jaakko Kuusisto.

 

Star Warsia ja Satumaa-tango

Taiteilijat ovat halunneet esitellä laajasti festivaalin musiikillista repertuaaria. Ensimmäinen puoli konsertista on omistettu ikisuositulle Beethovenin 5. pianokonsertolle (”Keisarikonsertto”), jonka solistina kuullaan Antti Siiralaa. Konsertti alkaa Alkusoitolla Mihail Glinkan oopperasta Ruslan ja Ludmila. Väliajan jälkeen lavan valtaavat elokuva- ja musikaalisävelmät. Päätöskonsertin toisella puoliskolla kuullaan John Williamsin kaikkien tuntema Star Wars -sarja sekä lauluja Cole Porterin Kiss me Kate- ja Monty Pythonin Spamalot -musikaaleista. Waltteri Torikka tulkitsee Tähdet, tähdet -ohjelman tango-jaksosta tutun Unto Monosen säveltämän Satumaa-tangon. Meryl Streepin tähdittämä Into the Woods musikaaliin perustuva fantasiaelokuva pyörii parhaillaan Suomen elokuvateatterissa ja musikaalista tuttu Stephen Sondheimin säveltämä Agony-duetto soi myös Turun konserttitalolla Waltteri Torikan ja Kevin Greenlaw’n tulkitsemana. Konsertin lopussa Topi Lehtipuu siirtää taiteellisen johtajan kapulan Ville Matvejeffille ja konsertti huipentuu Topin ja Villen yhteisnumeroon, jonka sisältö paljastuu yleisölle konsertissa.

 

Päätöskonsertti: Kapulanvaihto

la 15.8.2015 klo 20 Turun konserttitalossa

 

M. Glinka: Alkusoitto oopperasta Ruslan ja Ludmila

L. van Beethoven: Pianokonsertti nro 5 ”Keisarikonsertto”

 

väliaika

 

J. Williams: Star Wars – Main Title

C. Porter: Where Thine That Special Face musikaalista Kiss Me Kate

J. Williams: Star Wars – Princess Leia’s Theme

K. Chydnius: Tyttö ja tanssiva karhu

U. Mononen: Satumaa-tango

J. Du Prez – E. Idle – N. Innes: Whatever happened to my part musikaalista Monty Pythonin Spamalot

J. Williams: Star Wars – The Imperial March

S. Sondheim: Agony-duetto musikaalista Into The Woods

J. Du Prez – E. Idle – N. Innes: The Song That Goes Like This musikaalista Monty Pythonin Spamalot

J. Williams: Star Wars – Throne Room & End Title

 

Konsertin kesto on noin kaksi tuntia. Konsertissa on väliaika. Konsertti on Turku Energian nimikkokonsertti.

www.tmj.fi