05.08.2011

Turun musiikkijuhlien oopperapäivässä John Malkovich ja retki tulevaisuuteen

Turun musiikkijuhlien odotetuimpiin vieraisiin kuuluva Hollywood-tähti John Malkovich saapuu Turkuun lauantaina 6.8. Malkovich nähdään pääroolissa The Giacomo Variations -kamarimusiikkinäytelmässä, jonka musiikkina kuullaan kohtauksia W. A. Mozartin oopperoista. Peruutuslippuja voi kysellä ovelta. Linnateatterissa koetaan lastenoopperan Tulevaisuuden retki – Turku 3011 yleisöensiesitys. Hurmaavan, tulevaisuuden Turusta kertovan oopperan on jo nähnyt yli 3300 koululaista.

John Malkovich festivaalin suurimpia tähtiä

Turun musiikkijuhlien suurimpiin vierailuihin kuuluvat John Malkovichin tähdittämä kamarimusiikkinäytelmä The Giacomo Variations, joka esitetään konserttitalossa 6. ja 7.8. The Giacomo Variations on naistenmies Casanovan muistelmiin pohjautuva näytelmä, jonka musiikkina kuullaan kohtauksia W. A. Mozartin ja Lorenzo Da Ponten rakastetuista oopperoista Figaron häät, Don Giovanni ja Così fan tutte.

Maailmankuulua Wiener Akademie -periodisoitinorkesteria johtaa Martin Haselböck ja lavalla nähdään John Malkovichin lisäksi mm. elokuvasta Seitsemän vuotta Tiibetissä tuttu näyttelijä Ingeborga Dapkunaite, sopraano Sophie Klußmann ja baritoni Florian Boesch.

”Tulevaisuudessa ihmiset ja eläimet osaavat lentää ja legot ovat ilmaisia”

Tulevaisuuteen kurkkaava Tulevaisuuden retki – Turku 3011 on turkulaisten koululaisten työpajoissa syntynyt ooppera, joka esitetään Linnateatterissa 6.8. klo 15, 8.8. klo 16 ja 18 ja 9.8. klo 18. Ooppera on osa Turku 2011 -ohjelmaa.

Vallankumouksellisia tulevaisuusvisioita on syntynyt tekstein, sävellyksin sekä paperiteatterin keinoin. Vuonna 3011 lentävät kaikki – koulut, lehmät, penaalit ja erityisesti ihmiset. Monet asiat ovat myös huomattavan paljon helpompia kuin tänä päivänä. Seinien läpi voi kävellä ja legoista ei tarvitse maksaa. Tulevaisuudessa eläimet ja ihmiset ovat vielä parempia kavereita kuin nyt. Eläimet myös puhuvat ja osaavat varoittaa ihmisiä.

Näistä lähtökohdista on hyvä lähteä odottamaan tulevaisuutta vuonna 3011. Lasten sanoma on, että liika varovaisuus nurkkaan ja huumori kunniaan. Muistakaa myös, että skeittaaminen on tärkeää!

Lauantain ohjelma
LAUANTAI 6.8.
15.00 Linnateatteri Tulevaisuuden retki – Turku 3011
19.00 Konserttitalo The Giacomo Variations

http://www.tmj.fi