25.03.2013

Turun musiikkijuhlien lipunmyynti ennätysvauhdissa

Jo 50% lipunmyyntitavoitteesta saavutettu

Elokuussa järjestettävien Turun musiikkijuhlien lipunmyynti on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen vilkasta. ”Julkaisimme koko ohjelmamme vasta hieman yli kuukausi sitten, ja tällä hetkellä lippuja on myyty ja varattu jo yli 50 % koko lipunmyyntitavoitteestamme. Kysyntä on ollut yli kaksinkertainen tavanomaisiin festivaalivuosiin verrattuna, ja tällä vauhdilla ylitämme jopa erittäin menestyksellisen kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 laajennetun festivaalin lipunmyyntilukemat”, ennakoi Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Liisa Ketomäki. ”Yleisö on ottanut vuoden ohjelman erittäin innostuneesti vastaan. Tänä vuonna suosittelemmekin varaamaan liput hyvissä ajoin, sillä erityisesti päätapahtumat, kuten Donna Leonin, Mariinski-teatterin orkesterin ja Natalie Dessayn konsertit ovat nyt jo yli 60%:sesti täynnä”.

Jorma Hynnisen Akselista lisäesitys 11.8.2013

Myös suomalaisten laulajasuuruuksien, Karita Mattilan ja Jorma Hynnisen konsertit ovat olleet erittäin kysyttyjä. Suomalaisen baritonilegendan Jorma Hynnisen viimeiseksi oopperarooliksi jää Akselin rooli Kimmo Hakolan Akseli Gallen-Kallelasta kertovassa monologioopperassa. Turun musiikkijuhlilla ensi kesänä elokuun 12. päivä nähtävä esitys on myyty jo 97%:sesti loppuun. Valtaisan kysynnän vuoksi Turun musiikkijuhlat järjestääkin Akselista lisäesityksen sunnuntaina 11.8. klo 13. ”Toteutamme tämän toisen esityksen, sillä 12.8. esitykseen on jäljellä enää 12 paikkaa, ja kysyntä on ollut valtaisaa”, toteaa Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Liisa Ketomäki. ”Helsingin Ateneumissa toteutetut 9 näytöstä olivat loppuunmyytyjä erinomaisine arvosteluineen, ja haluammekin näin tarjota mahdollisimman monelle tilaisuuden kuulla tämä teos myös Turun musiikkijuhlilla.”

Turun musiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 5.-17. elokuuta. Suomen vanhimman yhtäjaksoisesti järjestetyn musiikkifestivaalin teemana on tänä vuonna SILLALLA, maailmojen, taiteenlajien ja tunteiden kiehtovassa välitilassa. Teemaa pohditaan lähes 40 konsertissa.

Lipunmyynti
Turun musiikkijuhlien lippuja koko Suomessa myy Lippupalvelu. Lippuja voi tiedustella myös suoraan Turun musiikkijuhlien toimistosta, puh. 02-262 0812.

http://www.tmj.fi