26.05.2015

Turun musiikkijuhlien ja Turun Kirjamessujen kesän 2015 yhteistyötapahtuma järjestetään Sibelius-museossa perjantaina 7. elokuuta

SÄKENÖIVÄ SIBELIUS- ELÄMÄNTARINA SANOIN JA SÄVELIN
Kirjailija Juha-Pekka Koskinen ja sellisti Jussi Makkonen keskustelevat säveltäjämestari Jean Sibeliuksen elämästä ja tuotannosta tämän 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. J-P Koskinen lukee otteita runomitallisesta uutuusteoksestaan ”Säkenöivä Sibelius”.  Jussi Makkonen ja Nazig Azezian ovat esittäneet tarinallista Sibelius –ohjelmaansa viime vuosina Suomessa ja ulkomailla yli 1000 konsertissa noin 300 000 lapselle ja nuorelle. Turun konsertissa he esittävät tammikuussa 2015 julkaistun Jean Sibelius –levyn ohjelmaa ja konsertin aikana kuullaan myös katkelmia Soiva metsä –lasten kuvakirjasta. Tilaisuuden aluksi Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Liisa Ketomäki ja Turun Kirjamessujen ohjelmapäällikkö Jenni Haukio kertovat tapahtumiensa sisällöistä ja yhteistyöstään.

Turun musiikkijuhlat ja Turun Kirjamessut kiittävät yhteistyöstä Sibelius-museota. Konserttilipun hintaan sisältyy pääsy Sibelius-museon näyttelyyn ”Sydämellisesti Sinun – Jean, Otto & Sibeliusmuseum ”. Näyttely esittelee Jean Sibeliuksen yhteyksiä Turkuun ja Åbo Akademiin. Näyttelyssä kuljetaan hänen Turussa asuneen ja toimineen setänsä Pehr Sibeliuksen ja laulajatar Ida Ekmanin kautta professori Otto Anderssonin tutkimustyöhön ja säveltäjän ihailuun. Näyttely Sydämellisesti Sinun on avoinna 29.1.2015–10.1.2016.

 

Liput:

Liput à 10 € (+Lippupalvelun palvelumaksu 1,50 €) ovat myynnissä 27.5. klo 9 alkaen Lippupalvelun toimipisteissä kautta maan sekä internetissä.

1.6.2015 alkaen tähän ja muihin Turun musiikkijuhlien tapahtumiin saa lippuja ilman palvelumaksuja Turun musiikkijuhlien lippukassalla Åbo Svenska Teaterilla (Hansa-kortteli, Aurakatu).

Konsertin kesto on noin yksi tunti, ei väliaikaa.

 

Turun musiikkijuhlat järjestetään 6.-15.8.2015. Koko ohjelma osoitteessa www.tmj.fi

Turun Kirjamessut järjestetään 2.4.10.2015. Ohjelma julkaistaan 1.9. osoitteessa www.kirjamessut.fi