23.08.2019

Turun musiikkijuhlien 60. järjestämiskerta huipentui Pietarin Mariinski-orkesterin konserttiin

Turun musiikkijuhlien 60. järjestämiskerta huipentui eilen illalla Pietarin Mariinski-orkesterin ja kapellimestari Valeri Gergijevin konserttiin. Solistina on maailman kysytyimpiin viulisteihin kuuluva Julian Rachlin.  Ensi vuoden musiikkijuhlien päivämäärät ovat 6.-16. elokuuta 2020.

Eilen päättyneet Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty musiikkifestivaali ja tämän kesän festivaali oli järjestyksessään kuudeskymmenes. Festivaalin juhlavuoden ohjelmisto oli poikkeuksellisen laaja. Kesän 50 konsertin ja tapahtuman kokonaisuudesta nautti yli 23 000 ihmistä.

”Tavoitteemme lipunmyynnin ja kävijämäärien osalta ylittyivät. Juhlavuoden kokonaisuus oli huomattavasti laajempi kuin yleensä, mutta kiinnostunutta yleisöä riitti ja asetettu lipunmyyntitavoite saavutettiin jo ennen festivaalin alkua. Kiittävää palautetta tuli laadukkaiden konserttien ohella uusista avauksista, kuten monipuolisesta ja laadukkaasta kamarimusiikin kokonaisuudesta, mukanaolosta Paavo Nurmi Marathonissa sekä uudesta keskustelujen sarjasta. Ensi vuoden valmistelut ovat jo pitkällä ja julkaisemme koko ohjelmiston helmi-maaliskuussa 2020. Joitakin konsertteja julkaistaan jo syksyllä. Koska saamme olla yksi Turun Kirjamessujen vuoden 2020 pääyhteistyökumppaneista, on ensi vuoden ohjelmassa useampi kirjallisuutta ja musiikkia yhdistelevä kokonaisuus”, toteaa musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Musiikkijuhlien seuraava konsertti on maanantaina 7. lokakuuta klo 18 Sigyn-salissa, kun tenori Ian Bostridge ja pianisti Saskia Giorgini esittävät Schubertin Winterreisen. Päivää ennen Ian Bostridge luennoi Turun Kirjamessuilla aiheesta ”Character portrayal in opera: bringing characters in a score to life.”

Lippuja Winterreise-konserttiin myy Lippupiste.