03.02.2021

Turun musiikkijuhlat vahvistaa organisaatiotaan

Turun musiikkijuhlien uudeksi tapahtumatuotanto- ja myyntipäälliköksi on nimetty Krista Ahonen. Kyseessä on uusi tehtävä, jossa Ahonen aloitti 1. helmikuuta 2021.

Turun musiikkijuhlat on rekrytoinut uuteen tehtävään tapahtumatuotanto- ja myyntipäällikön. Tehtävään on valittu pitkään Messukeskuksen projektijohtajana toiminut Krista Ahonen (KTM). Turun Messukeskuksessa Ahonen on johtanut monipuolisesti eri toimialojen messuprojekteja vastaten taloudellisen tuloksen lisäksi mm. tapahtumien yhteistyökumppanuuksista, kehittämisestä sekä markkinoinnista. Vahvasti kaupallinen tausta ja myyntikokemus valjastetaan nyt Turun musiikkijuhlien kehittämiseen. Ahonen aloitti työnsä 1. helmikuuta 2021.

Uuden tapahtumatuotanto- ja myyntipäällikön tehtävänä on tuottaa ja kehittää festivaalin tapahtumia ja palveluita, niiden myyntiä ja markkinointia, yritysyhteistyötä ja kumppanuuksia sekä edistää festivaalin näkyvyyttä ja Turun alueen vetovoimaa.

Turun musiikkijuhlilla on käynnissä myös muita henkilöstömuutoksia, sillä toimitusjohtaja Liisa Ketomäki on 18.1.2021 alkaen perhevapaalla ja hänen sijaisenaan on aloittanut Maija Palonheimo. Hän on toiminut kulttuurialan eri organisaatioiden johtotehtävissä kolmenkymmenen vuoden ajan. Maija Palonheimo oli Turun musiikkijuhlasäätiön hallituksen puheenjohtajana kaksitoista vuotta.

”Kaikki tapahtuma-alan toimijat ovat joutuneet koville koko pandemian ajan. Turun musiikkijuhlasäätiössä katsomme kuitenkin vahvasti tulevaan. Haluamme vahvistaa ja kehittää toimintaamme entistä paremmaksi. Krista Ahonen on alansa rautainen ammattilainen ja hän tulee kehittämään festivaalia yhdessä toimitusjohtajan ja taiteellisen johtajan kanssa”, toteaa Turun musiikkijuhlien toimitusjohtajaa sijaistava Maija Palonheimo.

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.