15.09.2020

Turun musiikkijuhlat: uusia konsertteja

Turun musiikkijuhlat järjestää sunnuntaina 4. lokakuuta iltapäiväkonsertin, jossa esiintyvät Tuomas Katajala, Essi Höglund, Riitta-Liisa Ristiluoma, Senja Rummukainen ja Eero Heinonen. Marraskuun 15. päivä Turussa konsertoi pianistilegenda Elisabeth Leonskaja Beethoven-ohjelmalla. Musiikkijuhlat avaa myös jälleen Katedraali soi -viikon 8. helmikuuta, esiintyjinä norjalainen Vertavo-jousikvartetti. Lise Davidsenin ja Leif Ove Andsnesin konsertti elokuussa 2021 siirtyy päivällä.

 

SCHUBERTIADE 4. lokakuuta

Turun musiikkijuhlat järjestää sunnuntaina 4. lokakuuta klo 14 iltapäiväkonsertin ”SCHUBERTIADE”, jossa esiintyvät Kansallisoopperan Covid fan tutte -oopperassa vastikään hurmannut tenori Tuomas Katajala, viulisti Essi Höglund, alttoviulisti Riitta-Liisa Ristiluoma, sellisti Senja Rummukainen ja pianisti Eero Heinonen. SCHUBERTIADE-konsertin ohjelman on suunnitellut festivaalin taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä.

 

SCHUBERTIADE

su 4.10.2020 klo 14 Turun Konserttitalo

Tuomas Katajala, tenori

Essi Höglund, viulu

Riitta-Liisa Ristiluoma, alttoviulu

Senja Rummukainen, sello

Eero Heinonen, piano

Schubert: Arpeggione-sonaatti (Senja Rummukainen & Eero Heinonen)

Harbison: November 19, 1828 (Essi Höglund, Riitta-Liisa Ristiluoma, Senja Rummukainen, Eero Heinonen)

Schubert: An den Mond, An Silvia, An der Musik (Tuomas Katajala & Eero Heinonen

 

”Tässä konsertissa kuullaan taiteilijoita, jotka oli suunniteltu elokuun 2020 festivaalille, mutta mukaan on saatu myös festivaalilla viimeksi 2019 vieraillut Eero Heinonen ja pitkästä aikaa myös Riitta-Liisa Ristiluoma. On tärkeää ja hienoa päästä järjestämään tämäkin konsertti Turussa ja taiteilijat odottavat kovasti yleisön kohtaamista”, iloitsee Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Turun Konserttitaloon on myynnissä orkesterin konserttien tapaan turvavälien huomioisen jälkeen hieman yli 300 lippua. Konserttivieraat ohjataan saliin noudattaen turvavälejä. Turun musiikkijuhlat suosittaa maskien käyttöä konsertissa. ”Henkilöstömme tulee käyttämään maskia tilaisuudessa. Jaamme maskeja ovella jokaiselle yleisön jäsenelle ja toivomme, että ne otetaan vastaan ja niitä käytetään, ellei oma maski ole mukana. Euroopassa konsertteja on voitu järjestää juuri näin rajoittamalla yleisön määrää, huolehtimalla turvaväleistä ja käyttämällä maskeja yleisön ja henkilökunnan toimesta. Esiintyjien ja yleisön välissä tulee olemaan tarvittava turvaväli. Varsinaista väliaikaa ei ole ja konsertin kesto on reilu tunti. Huolehdimme itse tilaisuudessa parhaamme mukaan siitä, että kaikki sujuu välttämällä jonoja ja sumppuja. Asiakkaiden, taiteilijoiden ja henkilöstön turvallisuus on meille aivan keskeistä ja konsertteihin on kaikkia näitä toimenpiteitä noudattaen turvallista tulla”, sanoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Lipunmyynti konserttiin alkaa 16.9.2020 klo 9 kaikissa Lippupisteen toimipisteissä.

 

Elisabeth Leonskaja konsertoi 15.marraskuuta

Marraskuun 15. päivä klo 14 Turun Konserttitalossa kuullaan pianolegenda Elisabeth Leonskajan Beethoven-resitaali, jonka piti alun perin avata vuoden 2020 musiikkijuhlat. Leonskaja esittää Ludwig van Beethovenin kolme viimeistä sonaattia pianolle. Konsertti juhlistaa samalla Beethovenin syntymän 250-vuotisjuhlaa.

”Olemme hyvin iloisia, että saamme tämän konsertin järjestettyä hallituksen viimeviikkoisen työperäiseen matkustamiseen liittyvien ohjeistuksien astuttua voimaan. Elisabeth Leonskaja on aikamme merkittävimpiä pianisteja ja ohjelma juhlistaa Beethoven250-juhlavuotta. Konsertissa ovat voimassa täysin samat yleisön, taiteilijoiden ja henkilöstön turvallisuuteen tähtäävät toimenpiteet kuin syyskuun ja lokakuun konserteissamme eli yleisömäärää on rajoitettu, huolehdimme siitä, ettei jonoja ja sumppuja pääsisi syntymään, konsertissa ei ole väliaikaa ja suositamme maskeja käyttäen niitä henkilöstön toimesta myös itse. Jaamme jokaiselle yleisön jäsenelle maskit ja toivomme, että ne otetaan vastaan ja niitä käytetään, mikäli oma maksi ei ole mukana. Tällä tavoin pyrimme omalta osaltamme pitämään yllä turvallista kulttuurin harrastamista Turussa”, kertoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja

Lipunmyynti konserttiin alkaa 16.9.2020 klo 9 kaikissa Lippupisteen toimipisteissä.

 

Norjalainen Vertavo-jousikvartetti avaa Katedraali soi –viikon maanantaina 8. helmikuuta

Maanantaina 8. helmikuuta norjalainen Vertavo-jousikvartetti esiintyy Turun Tuomiokirkossa. Konsertti avaa Katedraali soi -viikon. Konsertissa kuullaan Jaakko Kuusiston, Fanny Mendelssohnin, Caroline Shaw’n ja Anonín Dvorákin musiikkia. Norjalaisessa Vertavo-kvartetissa soittavat viulistit Øyvor Volle ja Annabelle Merare, alttoviulisti Berit Cardas ja sellisti  Bjørg Lewis.

Lipunmyynti konserttiin alkaa 16.9.2020 klo 9 kaikissa Lippupisteen toimipisteissä.

 

Lise Davidsenin ja Leif Ove Andsnesin konsertti siirtyy päivällä. Uusi päivä on 18. elokuuta 2021.

Lise Davidsenin ja Leif Ove Andsnesin konsertti siirtyy päivällä eli konsertin uusi päivä on 18.8.2021 (aiemmin 17.8.). Lise Davisden on juuri ennen Turkua Bayreuthin oopperafestivaalilla, jonka aikataulut ovat puolestaan muuttuneet koronavirusepidemiasta johtuen.

”Lise Davidsen haluaa ehdottomasti pitää Turun-konsertista kiinni, joten päädyimme yhdessä siirtämään sitä päivällä eteenpäin ja toivomme, että tämä sopii lipun jo lunastaneille asiakkaille. Konsertti on näin koko ensi kesän festivaalin hieno päätös, ensi kesän juhlat järjestetään 7. -18. elokuuta”, sanoo toimitusjohtaja Liisa Ketomäki

 

Myös Turun musiikkijuhlien joulukuun konsertti, jossa esiintyvät mezzosopraano Joyce DiDonato ja Il Pomo d’Oro -barokkiyhtye, on yhä suunnitellusti ohjelmassa. Osa musiikkijuhlien kesän 2020 konserteista on puolestaan suoraan siirretty vuoteen 2021 (baritoni Thomas Hampsonin konsertti 24.4. ja tenori Juan Diego Flórezin konsertti 18.6.2021) ja ne ovat myynnissä normaalisti Lippupisteen toimipisteissä.

 

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.