15.05.2023

Turun musiikkijuhlat tuo kansainvälisesti menestyneen Belcea-kvartetin ensimmäistä kertaa Turkuun

Turun musiikkijuhlien konsertissa 16.5. tiistaina esiintyvä Belcea on tämän hetken kansainvälisesti juhlituin ja palkituin kvartetti. Ryhmä esiintyy myös Turun musiikkijuhlien yhteistyökumppanin Helsinki Seriösin vieraana.

Ainutlaatuisen energinen, hienostunut ja elegantti ovat toistuvia luonnehdintoja Britanniassa toimivan Belcea-kvartetin konserteista. Vuodesta 1994 toiminut kvartetti on ohjelmistoltaan harvinaisen laaja-alainen. Syvälliset ja hienostuneet klassikkotulkinnat saavat rinnalleen aikamme musiikkia, ja Belcea onkin soittanut lukuisia kantaesityksiä, joita heille ovat kirjoittaneet mm. Mark-Anthony Turnage, Thomas Lachner, Krzysztof Penderecki ja Joseph Phibbs. Belcea-kvartetti on Berliinin Pierre Boulez -konserttisalin ja Wienin Konzerthausin residenssitaiteilija. Tämä ainutlaatuinen konsertti nähdään Turun tuomiokirkossa tiistaina 16.5. kello 18.00.

”Olen jälleen erityisen ylpeä Turun musiikkijuhlien rohkeasta ja näyttävästä ohjelmistosta. Tämä toukokuun konserttikokonaisuus on vahva osoitus TMJ:n tärkeästä kansainvälisestä työstä. Haluamme vahvistaa ja edistää Turun kulttuurikenttää upeilla kansainvälisillä tähdillä. Tämä kyseinen konsertti on Belcea-kvartetin debyytti Turussa.”, kertoo Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö Eveliina Salminen.

Upea kansainvälinen ohjelmisto

Belcea-kvartetin ohjelmassa on Franz Schubertin jousikvartetto nro 10, Guillaume Connessonin toinen jousikvartetto (ekS.) sekä Claude Debussyn jousikvartetto op. 10.Turun musiikkijuhlien yhteistyökumppani Helsinki Seriös on yksi Guillaume Connessonin teoksen tilaajista. Kvartetto, lisänimeltään Les Instants Retrouvés (Löytyneet hetket), kantaesitettiin tammikuussa Arts et Lettres -konserttisarjassa Sveitsin Veveyssä.

”Olen aina pitänyt jousikvartettoa säveltäjän intiimeimpänä ja omaelämäkerrallisimpana ilmaisuna. Halusin toisen kvartettoni olevan kuin henkilökohtaisen päiväkirjan selailua; elämäni menneiden hetkien, tuoksujen, valojen, musiikin, äänien ja minulle rakkaiden ihmisten löytämistä”, kuvailee Guillame Connesson Belcea-kvartetille kirjoittamastaan toeksesta.

Connessonin kvarteton muut tilaajat ovat Arts et Lettres, Vevey (Sveitsi), KölnMusik (Kölnin Filharmonia, Saksa), Wiener Konzerthaus (Itävalta), Wigmore Hall (Iso-Britannia), Flagey Klarafestival (Belgia), Musik i Syd (Ruotsi), Muziekgebouw Aan’t IJ (Alankomaat) ja Belcea Charitable Trust.

http://www.turunmusiikkijuhlat.fi

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa korkeatasoista musiikkia moneen makuun.

Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Juhlilla käy vuosittain niin kotimaisia kuin ulkomaisia huippuartisteja.

Turn musiikkijuhlat järjestetään10.-24.8.2023.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

16.05.2024

Turun musiikkijuhlat on perustanut ja lanseerannut musiikin ystäville suunnatun Musicophilia-yhteisön

Turun musiikkijuhlat haluaa tiivistää suhdettaan yleisöönsä ja festivaalille tärkeisiin asiakkaisiin. Perinteisen kannatusyhdistyksen sijaan Turun musiikkijuhlat on perustanut ja lanseerannut uuden yhteisön, Musicophilian, joka tarjoaa musiikin ystäville mahdollisuuden kokea festivaalin konsertit ja tapahtumat aivan uudella tavalla.…

16.05.2024

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti 2024 tuotetaan yhteistyössä Fondazionen Luciano Pavarottin kanssa

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti järjestetään lauantaina 14. joulukuuta kello 18 Turun Konserttitalossa. Turun musiikkijuhlasäätiö tuottaa konsertin yhteistyössä Fondazione Luciano Pavarottin kanssa, jonka puheenjohtajan toimii Luciano Pavarottin leski Nicoletta Mantovani. Mantovani on aiemmin toiminut myös Turun ystävyyskaupungin…

06.05.2024

Turun musiikkijuhlat mukaan Turun ilmastokaupunkisopimukseen

Turun tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunkialue vuoteen 2029 mennessä. Missiotyöhön osallistuvat kaupunkien kumppaneina myös alueen yritykset ja yhteisöt. Turun musiikkijuhlista tuli tänään virallinen ilmastosopimuskumppani Turun kaupungille. Euroopan unionin ”100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia vuoteen 2030…