29.07.2019

Turun musiikkijuhlat: Tribuuttikonsertit Claes Anderssonille

Turun musiikkijuhlien Claes Andersson & Julia Korkman –konsertit 20. ja 21. elokuuta järjestetään Claes Anderssonin muistokonsertteina.

”Pohdimme konsertteja muusikoiden ja Claesin läheisten kesken ja päädyimme siihen, ettemme peru konsertteja. Niistä on tehty tribuutti Claesille. Keskiöön nostetaan Claesille tärkeitä kappaleita ja hänen omia sanoituksiaan ja sävellyksiään. Musiikki ja runous oli Claesin tapa käsitellä tunteita ja tuntuu luontevalta viedä tätä perintöä eteenpäin. Konsertissa esitämme myös uusimman kappaleen Inandning, utandning jota viimeisteltiin Claesin kanssa vielä pari viikkoa sitten”, kertoo Julia Korkman.

”Claes Anderssonin yllättävä poismeno järkytti meitä kaikkia ja otamme osaa omaisten suruun. Keskustelimme konserteissa esiintyvän Julia Korkmanin kanssa ja päädyimme yhdessä omaistenkin toiveita kuunnellen järjestämään konsertit muistokonsertteina Claes Anderssonille”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Konserteissa pianoa soittaa Riitta Paakki, joka on aiemmin toiminut sijaisena Claes Andersson Triossa. Andersson ja Paakki esiintyivät yhdessä nelikätisesti joitakin kertoja. Konsertit ovat Turun linnassa 20. ja 21.8. elokuuta klo 19.

Turun musiikkijuhlat järjestetään tänä kesänä 8.-22. elokuuta järjestyksessään 60. kerran.  Suomen vanhimman yhtäjaksoisesti järjestetyn musiikkifestivaalin ohjelmistosta vastaa ensimmäistä kertaa kapellimestari Klaus Mäkelä. Festivaalin monipuolisessa tarjonnassa on yli 40 konserttia ja muuta tapahtumaa.

www.turunmusiikkijuhlat.fi