22.04.2020

Turun musiikkijuhlat siirtää Juan Diego Flórezin tämän kesän resitaalin kesäkuulle 2021 ja elokuussa 2021 Turussa vierailevat tämän hetken kysytyimpiin Wagner-sopraanoihin kuuluva Lise Davidsen ja pianisti Leif Ove Andsnes

Turun musiikkijuhlien varaslähtökonsertti 28. heinäkuuta tenori Juan Diego Flórezin ja pianisti Vincenzo Scaleran kanssa siirtyy kesäkuulle 2021. Uusi konserttiajankohta on perjantai 18.6.2021 klo 19. Jo ostetut ja varatut liput käyvät sellaisenaan. Konsertin ohjelma tarkentuu keväällä 2021.

”Turun kaupunginhallitus on suosittanut massatapahtumien perumista 31. heinäkuuta asti ja on siis vastuullista ja järkevää siirtää Juan Diego Flórezin konsertti toiseen ajankohtaan. Olemme hyvin iloisia, että voimme ilmoittaa uuden päivän jo nyt ja toivomme, että se sopii myös yleisöllemme. Jo ostettu liput käyvät sellaisenaan myös kesäkuussa 2021, mutta ne voi halutessaan palauttaa 31.5.2020 mennessä, kun tapahtumaan on yli vuosi aikaa, pidämme sitä reiluna”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Turun musiikkijuhlat julkistaa samalla myös ensimmäisen uuden konsertin kesältä 2021: Tiistaina 17. elokuuta 2021 klo 19 Turun Konserttitalossa konsertoi maailman tämän hetken puhutuin ja kysytyin Wagner-sopraano Lise Davidsen. Lise Davidsenin kanssa esiintyy pianisti Leif Ove Andsnes. Norjan eturivin taiteilijoiden yhteisen konsertin ohjelma on rakennettu Edvard Griegin laulusarjan Haugtussa ympärille.

New York Times on hehkuttanut Lise Davidsenia kuvaillen häntä sanoilla ”yksi ääni miljoonassa” ja Opera Now -lehden mukaan hänen kaltaisensa Wagner-laulaja syntyy kerran sukupolvessa. Leif Ove Andsnes puolestaan on Norjan kansainvälisesti tunnetuimpia pianisteja ja Wall Street Journalin mukaan yksi sukupolvensa lahjakkaimmista muusikoista. Kahden norjalaisen huippumuusikon konsertti on varmuudella yksi suomalaisen musiikkielämän vuoden 2021 kohokohdista.

Liput Lise Davidsenin ja Leif Ove Andsnesin konserttiin tulevat myyntiin ma 27.4.2020 klo 10 kaikissa Lippupisteen toimipisteissä.

Turun musiikkijuhlat tiedottaa elokuun 2020 musiikkijuhlista erikseen tarpeen mukaan.

Liput kaikkiin Turun musiikkijuhlien konsertteihin ovat myynnissä Lippupisteen toimipisteissä.

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.