16.11.2021

Turun musiikkijuhlat siirtää Franco Fagiolin ja Baselin kamariorkesterin vierailun heinäkuulle 2023

Turun musiikkijuhlat siirtää kontratenori Franco Fagiolin ja Baselin kamariorkesterin konsertin tammikuulta 2022 heinäkuuhun 2023. Syynä on vallitsevan koronavirustilanteen luoma epävarmuus. Helmikuulle suunniteltu norjalaisen Vertavo-jousikvartetin konsertti peruutetaan. Loppuvuoden 2021 suomalaisvoimin toteuttavat konsertit toteutuvat sellaisenaan.

Tammikuun 15. päivän konsertti Franco Fagiolin ja Baselin kamariorkesterin kanssa siirtyy uuteen ajankohtaan. Uusi päivä konsertille on torstai 6. heinäkuuta 2023 Turun Konserttitalossa. Norjalaisen Vertavo-jousikvartetin konsertti 7. helmikuuta peruuntuu niin ikään. Syynä näiden kansainvälisten vierailujen peruuntumiselle on koronavirustilanteen luoma epävarmuus.

”Koronaviruspandemia näyttää valitettavasti jatkuvan vielä, joten kansainvälisten taiteilijavierailujen järjestäminen tammikuussa ja helmikuussa ei ole tällä hetkellä taloudellisesti kannattavaa. Tällaisten vierailujen lipunmyynnin ennakoitavuus on erityisen tärkeää, mutta yleisö on ymmärrettävästi yhä odottavalla kannalla koronavirustilanteen kehittymistä seuraten ja odottaa lähelle tapahtumaa ostopäätöstä tehdessään, ainakin meidän konserttiemme osalta. Toisaalta taas näemme selvästi myynnissä, että ajallisesti tarpeeksi kauas sijoittuvat konsertit eli toukokuulle ja kesään sijoittuvat konsertit ovat myös myyneet hyvin. Tähtäämme tästä syystä kansainvälisten vierailujen osalta nyt jo ohjelmassa oleviin konsertteihin loppukeväällä ja kesällä 2022.

Iloksemme voimme kuitenkin toteuttaa niin Logomon 10-vuotisjuhlan yhteydessä Johanna Oraksen, Saimi Hoyerin ja Michal Monroen konsertin nyt marraskuussa kuin Karita Mattilan ja Iiro Rantalan jo viime vuonna lähes täyteen myyneen joulukonsertin nyt joulukuussa Konserttitalossa”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Jo aiempiin Fagiolin konsertteihin 2020 ja 2021 ostetut liput käyvät sellaisenaan siirrettyyn esitykseen. Mikäli uusi esitysajankohta 6.7.2023 ei ole sopiva, rahat palautetaan asiakkaalle.

Myös Vertavon peruuntuneen konsertin liput hyvitetään. Ostetuista lipuista hyvitetään lipunhinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja). Liput voi myös halutessaan vaihtaa Turun musiikkijuhlien lahjakorttiin. Hyvitykset esityksen osalta on haettava viimeistään 31.12.2021.

Hyvityslahjakortti käy maksuvälineenä Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä (ei R-kioskeilla tai verkkokaupassa) ja se on voimassa 31.12.2022 asti. Täyden palvelun myyntipisteet löytyvät Lippupisteen verkkosivuilta:https://www.lippu.fi/help/outlets/

Hyvityksistä tulee laittaa viestiä Lippupisteelle osoitteeseen asiakaspalvelu@lippu.fi tai soittaa numeroon 0600 900 900 (2 €/min+pvm). Viestistä tulee käydä ilmi postiosoite sekä alkuperäisten lippujen lippunumerot tai muu yksilöivä tieto, esim. tilausnumero.

Rahanpalautusta voi hakea myös tästä linkistä https://web.lippu.fi/palautus tai palauttamalla liput postitse yhteystietoineen ja tilinumeroineen osoitteeseen:

Lippupiste Oy / ”Tapahtuman nimi” palautus
Kansikatu 5
33100 Tampere

Ostetuista lipuista hyvitetään lipunhinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja). Palautusten maksamisessa on tällä hetkellä suuren määrän vuoksi viiveitä.

***

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

***

Turun musiikkijuhlien lipunmyynnistä vastaa lippu.fi sekä Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteet (Turussa Stockmann, K-Citymarket Ravattula ja Skanssi sekä Itäharjun, Länsikeskuksen ja Tampereentien Prismat), R-kioskit sekä Kauppatorin Monitori.

Lippupisteen myyntipalvelu ja ostamisen neuvonta:
ma-la klo 9-19
+358 (0)600 900 900 (2 €/alk.min+mpm/pvm)

KAUPPATORIN MONITORI

ma-pe klo 9-18 ja la klo 10-15
Aurakatu 8 | KOP-kolmio, 20100 Turku
https://www.turku.fi/monitori

Monitorin matkailuneuvonnassa maksutapoina toimivat maksukortti, käteinen, lahjakortit sekä Tyky-ranneke. Muut maksutavat, kuten Smartum ja Virikesetelit, toimivat Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä.

***

Turun musiikkijuhlien tilaisuuksissa on käytössä koronapassi 16.12. saakka.

 

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia sekä konsertteja lapsille. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä. Varsinaisen festivaalin lisäksi Turun musiikkijuhlat järjestää konsertteja ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina, yhteensä n. 30-50kpl vuosittain. www.turunmusiikkijuhlat.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

18.01.2023

Turun musiikkijuhlat: Maailmankuulu viuluvirtuoosi Anne-Sophie Mutter saapuu Turkuun elokuussa 2023

Turun musiikkijuhlat tunnetaan rohkeudestaan sekä kansainvälisten taiteilijoiden tuomisesta Turkuun. Tänä vuonna musiikkijuhlilla nähdään 23.8.2023 maailmankuulu viuluvirtuoosi Anne-Sophie Mutter yhdessä Mutter’s Virtuosi -kamariorkesterin kanssa. Turun musiikkijuhlat järjestetään 10.-24.8.2023. Juhlilla nähdään toinen toistaan upeampia konsertteja, mutta yksi…

Lue lisää

25.11.2022

Turun musiikkijuhlat iloitsee Turku 2029 säätiön myöntämästä 70 000 euron rahoituksesta laajalle yleisölle suunnatulle, maksuttomalle Turku Love toritapahtumalle elokuussa 2023

TURKU LOVE -ulkoilmakonsertti järjestetään suunnitelmien mukaan Turun uudella kauppatorilla 12.8.2023. Turun musiikkijuhlien yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Turun Ydinkeskustayhdistys, Turun kaupungin tapahtumat, Puolalan koulun lapsi- ja nuorisokuorolaiset. Turun musiikkijuhlat haki rahoitusta, koska festivaali halusi kahden pandemiavuoden…

Lue lisää

07.10.2022

Turun musiikkijuhlien avajais- ja päätöskonserttien ohjelmisto 2023 on julkaistu

Turun musiikkijuhlien ensi vuoden päätapahtuma on 10.-24. elokuuta 2023. Turun musiikkijuhlien avajaiskonsertissa kuullaan kahta suomalaisen oopperataivaan kiintotähteä eli sopraano Mari Paloa ja baritoni Aarne Pelkosta. Festivaalin päätöskonsertissa esiintyy puolestaan maailman tämän hetken kysytyimpiin kuuluva sopraano…

Lue lisää