02.12.2020

Turun musiikkijuhlat peruuttaa mezzosopraano Joyce DiDonaton ja Il Pomo d’Oro –barokkiorkesterin konsertin 7. joulukuuta sekä sopraano Karita Mattilan ja pianisti Iiro Rantalan joulukonsertit 16. ja 22. joulukuuta 2020

Syynä ovat viranomaissuositukset ja määräykset julkisten yleisötilaisuuksien järjestämisestä koronavirustilanteeseen liittyen Varsinais-Suomessa.

Illan Kjell Westön menestysromaanin Tritonus perustuva konsertti klo 19 järjestetään normaalisti tähän asti voimassa olleiden turvallisuussuositusten ja rajoitusten puitteissa.

Turun musiikkijuhlat peruuttaa amerikkalaismezzo Joyce DiDonaton ja Il Pomo d’Oro –barokkiorkesterin konsertin 7. joulukuuta. Syynä ovat viranomaisten suositukset ja määräykset liittyen koronvirustilanteen heikkenemiseen Varsinais-Suomessa. Kaikkiin lipunostaneisiin tullaan olemaan yhteydessä.

Kaikista Joyce DiDonaton konserttiin ostetuista lipuista palautetaan rahat. Ostetuista lipuista hyvitetään lipunhinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja). Lippupiste on jokaiseen lipunostaneeseen yhteydessä. Mikäli lipunostaneeseen ei olla oltu yhteydessä Lippupisteen toimesta perjantaihin 4.12. mennessä, pyydämme asiakasta olemaan itse yhteydessä Lippupisteen asiakaspalveluun osoitteeseen asiakaspalvelu@lippu.fi (viestin otsikoksi ”TMJ palautus”) tai soittamalla numeroon 0600 900 900 (2e/min+pvm).

Myös sopraano Karita Mattilan ja pianisti Iiro Rantalan joulukonsertit 16. ja 22. joulukuuta peruutetaan samasta syystä. Konserteille on löytynyt uusi ajankohta vuoden 2021 joulukuulle. Uusi konserttipäivä joulukonsertille on 18. joulukuuta 2021 klo 19.

Lipunmyynti Karitan joulu –konserttiin 18.12.2021 eli vuoden päähän alkaa maanantaina 7. joulukuuta 2020 klo 12. Liput kaikkiin Turun musiikkijuhlien konsertteihin ovat myynnissä Lippupisteen toimipisteissä.

Karitan joulu –konsertteihin ostetut liput eivät käy sellaisenaan uuteen konserttiin, vaan liput on vaihdettava uuteen päivään, mikäli asiakas näin haluaa. Lipunostaneille on varattu kiintiö salista. Uuteen konserttiin myydään täyttä katsomoa (toisin kuin nyt rajoitusten puitteissa). Lippupiste on jokaiseen lipunostaneeseen yhteydessä. Mikäli uusi päivämäärä ei jostain syystä sovi, rahat palautetaan asiakkaalle. Ostetuista lipuista hyvitetään lipunhinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja).

”Olemme todella pettyneitä ja pahoillamme, että joudumme peruuttamaan nämä upeat konsertit, mutta toimimme luonnollisesti viranomaisten suositusten ja määräysten mukaan sekä ihmisten terveys edellä. Saimme uuden joulukonserttipäivän Karita Mattilan ja Iiro Rantalan kanssa joulukuulle 2021. Joyce DiDonaton ja Il Pomo d’Oron kanssa keskustelemme mahdollisuudesta etsiä uusi päivä, mutta tällaiset kiertueet on vaikeampi rakentaa ja sovitella kaikkien osapuolien aikatauluun. Tiedotamme tästäkin heti, kun mahdollista. Iloksemme tämän illan Tritonus-teemainen konsertti voidaan vielä suositusten ja uusien rajoitusten puitteissa järjestää ja kyseinen konsertti sai valtavan upean palautteen Tampereella viime sunnuntaina”, kertoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Rahanpalautuksen sijaan liput Joyce DiDonaton konserttiin 7.12. ja Karita Mattilan ja Iiro Rantalan konserttiin 16. tai 22. joulukuuta voi myös halutessaan vaihtaa Turun musiikkijuhlien lahjakorttiin. Hyvityslahjakortti käy maksuvälineenä Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä (ei R-kioskeilla tai verkkokaupassa) ja se on voimassa 31.12.2021 asti. Täyden palvelun myyntipisteet löytyvät Lippupisteen verkkosivuilta: https://www.lippu.fi/help/outlets/

Hyvityksistä tulee laittaa viestiä Lippupisteelle osoitteeseen asiakaspalvelu@lippu.fi tai soittaa numeroon 0600 900 900 (2e/alk.min+pvm). Laita viestin otsikoksi ”TMJ lahjakortti”. Viestistä tulee käydä ilmi postiosoite sekä alkuperäisten lippujen lippunumerot tai muu yksilöivä tieto, esim. tilausnumero.

Palautusten maksamisessa on tällä hetkellä suuren määrän vuoksi viiveitä.

***

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.