22.08.2016

Turun musiikkijuhlat päättyivät Emma Salokosken konserttiin Dominossa

57. kerran järjestetyt Turun musiikkijuhlat päättyivät eilen. Yli 30 konsertin ja tapahtuman kokonaisuudesta nautti 20 000 ihmistä.

Turun musiikkijuhlien ohjelmassa oli niin sinfonisia konsertteja kuin jazzia ja kevyempää musiikkia. Festivaali lisäsi myös ilmaistapahtumiensa määrää.

”Olimme asettaneet kävijätavoitteen, joka ylittyi, joten olemme hyvin tyytyväisiä. Olimme myönteisesti yllättyneitä, että niin moni konsertti möi etukäteen loppuun ja pyrimme vastaamaan kysyntään järjestämällä joitakin lisäkonsertteja. Kävijöitä oli kaikki ilmaistapahtumat mukaan lukien noin 20 000 ja lipunmyynti oli asettamamme tavoitteen mukainen. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen yhdessä taiteellisen johtajamme Ville Matvejeffin kanssa”, kertoo Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Liisa Ketomäki.

Festivaalin ohjelmasuunnittelun keskiössä on klassinen musiikki, mutta tarjontaa on viime vuosina laajennettu entistä monipuolisemmaksi. Tänä kesänä Angelika Klasin konsertit Sokos Hotel Hamburger Börsissä, Waltteri Torikka Trion konsertit Turun Tuomiokirkossa ja Emma Salokosken konsertit edustivat festivaalin kevyempää tarjontaa. Hannu Taanilan kaltaisten legendojen lisäksi festivaalilla esiteltiin myös lukuisia nuoria lahjakkuuksia. Roozemanin veljesten huikeat esitykset vaikuttivat yleisön, ja mieleen on jäänyt myös Jonathan Roozemanin ja maestro Valeri Gergijevin yhteistyö Mariinski-teatterin orkesterin kanssa. Päivi ja Paavo Lipposen säätiö on tukenut nuoria laulusolisteja, jotka esittivät osaamistaan yleisölle. Yleisölle ilmaisia tapahtumia olivat mm. Minna Tervamäen Minnan metodit –liikuntatapahtuma, joka voitiin järjestää huolimatta sateen uhasta sekä Tuulikki Närhinsalon yleisöluennot kirjastossa.

”Pyrimme jo viime vuonna jalkautumaan vielä enemmän kaupungin keskustaan ja ihmisvilinään. Avajaispäivänä järjestimme myös Turun Ydinkeskustayhdistyksen sekä Sokos Wiklundin, Kauppahallin ja Kauppakeskus Hansan kanssa Keskellä elämää –minikonserttikiertueen. Tällaista toimintaa tullaan lisäämään”, lupaa Liisa Ketomäki.

Ensi vuonna Turun musiikkijuhlia vietetään 9.-19.8. Vuoden 2017 juhlilla tullaan huomiomaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla sekä Turku Reformaation juhlavuoden pääkaupunkina. Tämän vuoden juhlien tapaan ensi vuonna ohjelmistossa on eri tyylilajeja ja yllättäviäkin kokonaisuuksia.

www.tmj.fi