17.08.2011

Turun musiikkijuhlat päättyvät upeasti tuomiokirkkoon

Turun musiikkijuhlat päättyvät Turun Taiteiden Yönä torstaina 18.8. Juhlien päätöskonsertti on tuomiokirkossa kuultava tunnelmallinen Bachia kynttilänvalossa -konsertti klo 23, jossa kirkko on valaistu pelkin kynttilöin. Taiteiden Yönä musiikkijuhlilla on ohjelmaa myös Akatemiatalossa ja Vähätorilla.

Upea päätöskonsertti tuomiokirkossa

Päätöskonsertti Bachia kynttilänvalossa vietetään tuomiokirkon Bach-tunnelmissa Taiteiden yönä 18.8. klo 23. Tunnelmallisen konsertin solisteina ovat sopraanot Karina Gauvin ja Kaisa Ranta, tenori Topi Lehtipuu ja baritoni Riku Pelo, kuorona toimii Key Ensemble ja orkesterina Suomalainen barokkiorkesteri. Konsertin ohjelmassa on Bachin kaksi kantaattia ja Arvo Pärtin meditatiivinen Fratres. Konsertti, ja festivaali, päättyy koskettavasti Karina Gauvinin tulkitsemaan soolokantaattiin ”Ich habe genug”.

Bachia kynttilänvalossa -konsertin aikaisemmin ilmoitettu solisti Soile Isokoski on valitettavasti sairastunut flunssaan eikä esiinny konsertissa.

Raikkaita ulkoilmatapahtumia

Pianisti Antti Hotti esiintyy Vähätorin lavalla Taiteiden Yön Ulkoilmakonsertissa 18.8. n. klo 21. Briljantti pianotaituri improvisoi yleisön antamista teemoista. Taiteiden yönä järjestetään myös Akatemiatalon edustalla Aboagoran ohjelmaan kuuluva Tieteiden ilta.

Taiteiden Yön ohjelma
14–16 Akatemiatalo Agora: Ruth Behar
17–21 Akatemiatalo Tieteiden ilta
n. 21 Vähätori Ulkoilmakonsertti
23.00 Tuomiokirkko Bachia kynttilänvalossa

Lipunmyynti
Lippuja konsertteihin saa Lippupalvelun myyntipisteistä kautta maan, Åbo Svenska Teaterin lippukassalta kauppakeskus Hansassa (Aurakatu 10) ma–pe klo 12–15 sekä konserttipaikoilta tuntia ennen konsertin alkua. Yhteistyöproduktioihin Alvilda in Abo ja Quantum Circus lippuja myy Lippupiste.

http://www.tmj.fi