29.08.2022

Turun musiikkijuhlat päättyivät eilen amerikkalaisbaritoni Thomas Hampsonin konserttiin

Turun musiikkijuhlat järjestettiin 15.-28. elokuuta. Tätä ennen festivaalilla kuultiin yksittäisiä konsertteja jo ennen varsinaista päätapahtumaa. Pandemian vaikutus näkyi yhä, mutta festivaali on tyytyväinen taiteelliseen ja taloudelliseen kokonaisuuteen.

”Olemme todella iloisia, että pääsimme järjestämään konsertteja ja päätapahtuman normaaleissa oloissa kahden pandemiavuoden jälkeen. Konsertit olivat taiteellisesti korkeatasoisia ja saivat laajasti kiitosta sekä näkyvyyttä eri medioissa. Yleisöä olisi joissakin konserteissa voinut olla enemmän, mutta toisaalta moni konserteistamme oli loppuunmyytyjä. Lisäksi näimme etukäteen ja olimme varautuneita siihen, että tämä kesä ei vielä ole samanlainen kuin aika ennen pandemiaa. Toisin sanoen tämän vuoden päätapahtumassa oli vähän vähemmän tarjontaa ns. normaalin vuoden tarjonnasta, ja näin ollen kävijöitä noin puolet normaalista. Tämä oli järkevä ratkaisu tässä ajassa, minkä ansiosta voimme myös todeta taloutemme olevan kunnossa – jatkamme siis syksyn konserttien ja vuoden 2023 suunnittelua hyvältä pohjalta”, sanoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Turun musiikkijuhlat myös tuottivat tänä vuonna erityisen paljon yhteistyöprojekteja esimerkiksi Eurooppafoorumin, Taiteen talon ja The Shift Business Festivalin kanssa. TMJ pitää erityisen tärkeänä eri alojen yhteistyötä ja haluaa jatkossakin panostaa perinteisten konserttien lisäksi laadukkaisiin yhteistöihin.

Turun musiikkijuhlista ympärivuotinen tapahtuma

Turun musiikkijuhlat tuottaa parhaillaan Turun Soitannollisen Seuran järjestämää Turun XIV sellokilpailua, joka päättyy 2. syyskuuta. TMJ on tuottanut sellokilpailuja jo usean vuoden ajan.

”Seuraava tapahtumamme on syyskuun alussa ja syksyyn tulee varmasti vielä konsertteja sekä muita tapahtumia Tuuli Takalan ja Waltteri Torikan joulukonsertin ohella. Olemme lisäksi kehittäneet toimintaa hyvin paljon ja lanseeramme uuden podcast-sarjan, jota teemme yhdessä Riitta Monton kanssa”, jatkaa Ketomäki.

Turun musiikkijuhlien Puhetta musiikista ja maailmasta podcast lanseerataan Spotifyssä 30.8. jaksolla, jossa toimittaja, työelämäprofessori Riitta Monto haastattelee pianisti Paavali Jumppasta Paimion parantolassa.

”Podcastissa puhuvat huipputaiteilijat, jotka kertovat elämästään, urastaan ja kulttuurin asemasta yhteiskunnassa. On ilo päästä tekemään podcastia, jossa äänessä ovat lahjakkaat muusikot ja pääosassa taide”, sanoo Riitta Monto.

Jaksoja tuotetaan syksyllä 2022 yksi kerran kuussa ja haastateltavina ovat mm. sellisti Senja Rummukainen, amerikkalaisbaritoni Thomas Hampson, kapellimestari Klaus Mäkelä ja muita festivaalin taiteilijoita.

”Uusi podcast-sarjamme tulee löytymään niin uudistetuilta nettisivuiltamme, kuin eri suoratoistopalveluista kuten Spotifysta. Olen innoissani tästä uudesta aluevaltauksesta, josta olemme Turun musiikkijuhlien tiimin kanssa keskustelleet jo pitkään”, kertoo Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö Eveliina Salminen.

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa korkeatasoista musiikkia moneen makuun.

Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Juhlilla käy vuosittain niin kotimaisia kuin ulkomaisia huippuartisteja. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

18.01.2023

Turun musiikkijuhlat: Maailmankuulu viuluvirtuoosi Anne-Sophie Mutter saapuu Turkuun elokuussa 2023

Turun musiikkijuhlat tunnetaan rohkeudestaan sekä kansainvälisten taiteilijoiden tuomisesta Turkuun. Tänä vuonna musiikkijuhlilla nähdään 23.8.2023 maailmankuulu viuluvirtuoosi Anne-Sophie Mutter yhdessä Mutter’s Virtuosi -kamariorkesterin kanssa. Turun musiikkijuhlat järjestetään 10.-24.8.2023. Juhlilla nähdään toinen toistaan upeampia konsertteja, mutta yksi…

Lue lisää

25.11.2022

Turun musiikkijuhlat iloitsee Turku 2029 säätiön myöntämästä 70 000 euron rahoituksesta laajalle yleisölle suunnatulle, maksuttomalle Turku Love toritapahtumalle elokuussa 2023

TURKU LOVE -ulkoilmakonsertti järjestetään suunnitelmien mukaan Turun uudella kauppatorilla 12.8.2023. Turun musiikkijuhlien yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Turun Ydinkeskustayhdistys, Turun kaupungin tapahtumat, Puolalan koulun lapsi- ja nuorisokuorolaiset. Turun musiikkijuhlat haki rahoitusta, koska festivaali halusi kahden pandemiavuoden…

Lue lisää

18.10.2022

Turun musiikkijuhlat: Laulun suurlähettiläs, baritoni Thomas Hampson: ”Taiteessa ei ole mitään elitististä”

Turun musiikkijuhlien omaa podcastia on päässyt kuuntelemaan Spotifysta ja TMJ:n nettisivuilta elokuusta saakka. Puhetta musiikista ja maailmasta -podcastin tänään julkaistussa jaksossa tavataan itävaltalaistunut baritoni Thomas Hampson. Amerikkalaislaulajalle musiikissa tärkeintä on totuus, ja hän haluaa edistää…

Lue lisää