16.05.2024

Turun musiikkijuhlat on perustanut ja lanseerannut musiikin ystäville suunnatun Musicophilia-yhteisön

Turun musiikkijuhlat haluaa tiivistää suhdettaan yleisöönsä ja festivaalille tärkeisiin asiakkaisiin. Perinteisen kannatusyhdistyksen sijaan Turun musiikkijuhlat on perustanut ja lanseerannut uuden yhteisön, Musicophilian, joka tarjoaa musiikin ystäville mahdollisuuden kokea festivaalin konsertit ja tapahtumat aivan uudella tavalla. Musicophilia on yhteisö, joka kutsuu kaikkia musiikista kiinnostuneita yhteen jakamaan intohimoaan ja nauttimaan musiikin voimasta yhdessä.

Turun musiikkijuhlat haluaa olla elävä kulttuurikokemus, jossa vuorovaikutus yleisön kanssa on keskeisessä roolissa. Festivaalin tavoitteena on luoda yhteisöllinen, avoin ja lämmin ilmapiiri, jossa musiikin ystävät voivat tuntea olonsa kotoisaksi ja osaksi jotain suurempaa. Musicophilia on osa tätä sitoutumista vuorovaikutukseen, tarjoten jäsenilleen kanavan jakaa näkemyksiään ja vaikuttaa suoraan festivaalin tulevaisuuteen.

Musicophilia tarjoaa musiikin ystäville mahdollisuuden kokea festivaalin upeat esitykset ja tapahtumat syvemmin sekä olla osa inspiroivaa musiikkiyhteisöä, joka yhdistää intohimon musiikkiin ja mahdollisuuden vaikuttamiseen. Jäsenet saavat mahdollisuuden tavata festivaalin huipputaiteilijoita taiteilijatapaamisissa, verkostoitua muiden musiikin harrastajien kanssa ja vaikuttaa osaltaan suoraan Turun musiikkijuhlien tulevaisuuteen. Lisäksi yhteisön jäsenet saavat ennakkotietoa tulevista konserteista, satunnaisia alennettuja lippuhintoja festivaalille ja erikoistapahtumiin sekä ainutlaatuisia kokemuksia.

”Musicophilia on looginen jatkumo sille strategiselle kehitystyölle, jota Turun musiikkijuhlat on pandemian jälkeen tehnyt, parantaakseen toimintamme laatua entisestään niin taiteilijoiden ja muiden ammattilaisten kuin yleisön näkökulmasta. Pandemia opetti, että yhteisöllisyys on se voima, joka meidät saa lähtemään kotoa konserttien ja muiden kulttuurielämysten pariin. Tämän uuden yhteisömme tarkoituksena on vahvistaa yhteisöllisyyden kokemusta, jossa vuosimaksulle saa vuoden aikana itselle mieluisaa sisältöä. Toisaalta se voi tarjota jollekin yksin konsertteihin muuten tulevalle uuden ystävien ja samanhenkisten joukon, jonka kanssa vaihtaa ajatuksia ennen ja jälkeen esitysten. Turun musiikkijuhlien näkökulmasta tämä on meille upea mahdollisuus kuulla suoraan laadukasta sisältöämme arvostavalta yleisöltä toiveita ja näkemyksiä siitä, miten he ovat elämykset ja esimerkiksi oheispalvelumme kokeneet. Olemme kiinnostuneita yleisöstämme, joka on hyvin kartalla musiikkielämän ilmiöistä meillä ja maailmalla ja haluamme olla heidän kanssaan vuorovaikutuksessa ja kuulla heidän ääntään kehittääksemme aina vain korkeatasoisempaa toimintaa. Meille on hyvin tärkeää, että yleisömme kokee ohjelmistomme vuodesta toiseen korkeatasoisena ja relevanttina”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

”Kulttuuri tekee hyvää ja musiikki tuo ihmisiä yhteen. Haluamme jatkuvasti kehittää Turun Musiikkijuhlia myös musiikin ystävien yhteisönä. Ensisijainen tavoitteemme on mahdollistaa yleisöllemme entistäkin laadukkaammat ja kokonaisvaltaisemmat elämykset musiikin parissa”, kertoo Turun musiikkijuhlasäätiön hallituksen puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén.

Aino RUohola Musicophilian puheenjohtajaksi

Musicophilian puheenjohtajaksi Turun musiikkijuhlat on pyytänyt Aino Ruoholan, joka on tunnettu musiikin ystävä sekä Turun musiikkijuhlien pitkäaikainen ystävä ja asiakas. Hän on myös useana vuonna toiminut kotikonserttien emäntänä.

”Olet lämpimästi tervetullut luomaa Musicophiliaa, joka on jatkuvasti muotoutuva yhteisö yksilöille, joille klassinen musiikki on tärkeä osa elämää. Yhteisömme muodostuu jokaisen kokemuksista  ja niiden jakamisesta. Odotan ilolla kokemusten jakamista kaikkien kanssa.”

Turun musiikkijuhlat kutsuu kaikkia musiikin ystäviä liittymään Musicophiliaan ja kokemaan festivaalin ainutlaatuinen tunnelma täysin uudella tavalla. Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö Eveliina Salminen kokee yhteisöllisyyden ja yhteistyön olevan erityisen tärkeää festivaalia kehittäessä.

”Olen erittäin innoissani saadessani esitellä Musicophilia-yhteisön, uudenlaisen tilan musiikin ystäville kokea Turun musiikkijuhlat syvemmin. Musicophilian perustaminen on merkittävä askel Turun musiikkijuhlien kehityksessä ja yhteisöllisyyden vahvistamisessa. Yhteisö tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden luoda vahvoja siteitä musiikin harrastajien ja tapahtuman välille sekä syventää festivaalin yhteisöllisyyttä. Tämä ei ole pelkästään tapa tarjota etuja ja etuoikeuksia, vaan ennen kaikkea luoda foorumi, jossa jäsenet voivat tuntea olevansa osa festivaalin musiikinystävien yhteisöä. Uskon vahvasti, että yhteisöllisyys ja jaetut kokemukset ovat avain musiikin merkityksen ymmärtämiseen, ja juuri sitä Musicophilia tarjoaa: tilan jakaa intohimoa musiikkia kohtaan ja luoda muistoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Musicophilia kannustaa aktiiviseen osallistumiseen ja vuorovaikutukseen, mikä on äärimmäisen arvokasta Turun musiikkijuhlien kestävän menestyksen kannalta. Jäsenet eivät ole ainoastaan yleisöä, vaan heitä kuunnellaan ja heidän näkemyksillään on suuri merkitys festivaalin kehittämisessä”, Eveliina Salminen kertoo.

Musicophilian toiminta käynnistyy välittömästi ja vuoden 2024 tapahtumiin kuuluu mm. aikanaan tapaaminen Turun musiikkijuhlien uuden taiteellisen johtajan kanssa sekä taiteilijatapaaminen Grammy-palkitun huippumezzosopraano Joyce DiDonaton kanssa. Lisätietoja yhteisöstä antaa Eveliina Salminen.

”Koska käynnistämme Musicophilian toiminnan keskellä vuotta, tulee vuosimaksua vastaan tänä vuonna useampi tapahtuma elokuulle ja loppuvuoteen. Vuoden 2025 osalta jaamme tapahtumia tasaisemmin ympärivuotisesti”, sanoo Salminen.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

16.05.2024

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti 2024 tuotetaan yhteistyössä Fondazionen Luciano Pavarottin kanssa

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti järjestetään lauantaina 14. joulukuuta kello 18 Turun Konserttitalossa. Turun musiikkijuhlasäätiö tuottaa konsertin yhteistyössä Fondazione Luciano Pavarottin kanssa, jonka puheenjohtajan toimii Luciano Pavarottin leski Nicoletta Mantovani. Mantovani on aiemmin toiminut myös Turun ystävyyskaupungin…

06.05.2024

Turun musiikkijuhlat mukaan Turun ilmastokaupunkisopimukseen

Turun tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunkialue vuoteen 2029 mennessä. Missiotyöhön osallistuvat kaupunkien kumppaneina myös alueen yritykset ja yhteisöt. Turun musiikkijuhlista tuli tänään virallinen ilmastosopimuskumppani Turun kaupungille. Euroopan unionin ”100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia vuoteen 2030…

25.04.2024

WAM-sarja saa jatkoa Taiteen talossa – Turun musiikkijuhlat tapahtuman tuottajaksi

Turun musiikkijuhlia vietetään tänä vuonna 8.–31.8. Musiikkijuhlilla on elokuun päätapahtuman ohella ympärivuotisesti konsertteja ja muita tapahtumia. Nyt julkaistaan Wäinö Aaltosen museossa yli 30 vuotta toimineen WAM-sarjan jatkuminen Taiteen talossa. Ensimmäinen konsertti järjestetään 10. syyskuuta 2024.…