19.05.2022

Turun musiikkijuhlat julkaisee lisää konsertteja vuosille 2022 ja 2023

Elokuun musiikkijuhlilla 19.8. kuullaan vihdoin alun perin vuodelle 2020 suunniteltu englantilaisen Peter Maxwell Davies’n musiikillinen monodraama ”Eight Songs for a Mad King”, jonka hulluna kuninkaana on amerikkalaisbaritoni Thomas Florio. Sellisti Senja Rummukainen ja pianisti Naoko Sonoda konsertoivat ranskalaisella ohjelmalla Sibelius-museossa 16.8. Samana iltana Turun konserttitalossa konsertoi maailman arvostetuimpiin kuuluvan Operalia-kilpailun vuoden 2019 voittaja tenori Xabier Anduaga pianisti Giulio Zappan kanssa. Kyseessä on Anduagan Suomen-debyytti ja häntä pidetään seuraavana suurena kansainvälisenä tenoritähtenä. Hannu-Pekka Björkman ja Jukka Perko Avara esiintyvät Sigynissä 20.8. kuolemantanssi-teemaisella kokonaisuudella. Vuoden 2022 Turun musiikkijuhlien joulukonsertin solisteina ovat sopraano Tuuli Takala ja baritoni Waltteri Torikka. 16. toukokuuta 2023 Ylösnousemuskappelissa kuullaan arvostettua Belcea-jousikvartettia.

Eight Songs for a Mad King perjantaina 19.8. kello 19 Sigyn-salissa

Vuodelle 2020 alun perin suunniteltu Sir Peter Maxwell Davies’n kulttiteos “Eight Songs for a Mad King” kuullaan vihdoin Turussa perjantaina 19.8. klo 19 Sigyn-salissa. Kuninkaan roolin tulkitsee amerikkalainen baritoni Thomas Florio. Teoksen libretto on Randolph Stown ja se perustuu kuningas Yrjö III:n teksteihin. Teos esitetään englanniksi. Konsertin alkupuolella kuullaan musiikkia kuninkaiden hoveista Jukka Rautasalon, Heidi Peltoniemen ja Eero Palviaisen tulkitsemana.

Konsertin tiedot:

Eight Songs for a Mad King 19.8. kello 19 Sigyn-sali

Marin Marais:

Boutade

Allemande la Bizarre

Les voix humaines

La petit badinage

Allemande l’Asmatique

La Reveuse

L’Arabesque

La Provençale

Chaconne

Jukka Rautasalo, gamba

Heidi Peltoniemi, continuogamba

Eero Palviainen, teorbi

***

Sir Peter Maxwell Davies: Eight Songs for a Mad King

Thomas Florio, baritoni

Tuulia Ylönen klarinetti

Kerttu Aalto-Setälä huilu & piccolohuilu

Essi Höglund viulu

Senja Rummukainen sello

Jerry Piipponen lyömäsoittimet

Eveliina Kytömäki piano & cembalo

Uli Kontu-Korhonen dulcimer

Ranskalaista musiikkia Sibelius-museossa 16.8.

Sellisti Senja Rummukainen ja pianisti Naoko Sonoda esiintyvät tiistaina 16.8. kello 13 Sibelius-museossa. Pariisi-nimisessä konsertissa kuullaan ranskalaista ohjelmistoa.

Konsertin tiedot:

Pariisi tiistaina 16.8. kello 13 Sibelius-museo

Senja Rummukainen, sello

Naoko Sonoda, piano

 

Claude Debussy: Sonaatti sellolle ja pianolle

Francis Poulenc: Sonaatti sellolle ja pianolle

***

Nadia Boulanger: Trois pièces

César Franck (sov. Jules Delsart): Sonaatti sellolle ja pianolle A-duuri

Tenori Xabier Anduaga ja pianisti Giulio Zappa konserttitalossa 16.8. kello 19

Turun musiikkijuhlat on halunnut esitellä yleisölleen kiinnostavia uusia ja nousevia taiteilijoita kansainväliseltä musiikkikentältä. Yksi tällainen taiteilija on vuoden 2019 Operalia-laulukilpailun voittaja ja ”uudeksi Juan Diego Flóreziksi” kutsuttu espanjalaistenori Xabier Anduaga, joka konsertoi Turun konserttitalossa tiistaina 16.8. kello 19. Konsertin pianistina on Giulio Zappa.

Konsertin tiedot:

Xabier Anduaga tiistaina 16.8. kello 19 Turun konserttitalo

Xabier Anduaga, tenori

Giulio Zappa, piano

Vincenzo Bellini: Ma rendi pur contento – Vanne o rosa fortunata – Vaga luna – Per pietà, bell’idol mio

Friedrich von Flotow: M’appari

Gaetano Donizetti: Una furtiva lagrima – Tombe degli avi miei

Gioachino Rossini: Une caresse à ma femme

Gaetano Donizetti: Ah, mes amis – Pour me rapprocher de Marie

Leo Delibes: Fantaisie aux divins mensonges

José María Usandizaga: Valssi

Amadeu Vives: Por el humo se sabe dónde está el fuego

Pablo Sorozábal: No puede ser

Jukka Perko Avara & Hannu-Pekka Björkman: Kuolemantanssi Sigyn-salissa

Konsertissa kuullaan Hannu-Pekka Björkmanin kirjoittamaa ja keräämää materiaali taiteesta tutusta kuolemantanssit-teemasta (Danse macabre). Avara-trio tulkitsee uutta ja aiheesta jo tehtyä musiikkia.

Konsertin tiedot:

Lauantaina 20.8. kello 18 Jukka Perko Avara & H-P Björkman: Kuolemantanssi

Hannu-Pekka Björkman, teksti ja luku

Jukka Perko Avara -trio

Jukka Perko, saksofoni

Teemu Viinikainen, kitara

Jarmo Saari, kitara

 

Tuulin ja Waltterin joulu 17.12.2022

Turun musiikkijuhlien vuoden 2021 joulukonsertti saavutti suuren suosion ja festivaali haluaa nyt tehdä konsertista perinteen. Lauantaina 17. joulukuuta kello 19 Turun konserttitalolla kuullaan sopraano Tuuli Takalan ja baritoni Waltteri Torikan tähdittämä joulukonsertti. Pianisti Marko Hilpo on tehnyt tutuista klassista ja kevyemmistä joululauluista taidokkaita sovituksia, joita tulkitsee Hilpon johtama Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble.

Konsertin tiedot:

Tuulin ja Waltterin joulu lauantaina 17.12. kello 19 Turun konserttitalossa

Tuuli Takala, sopraano

Waltteri Torikka, baritoni

Marko Hilpo, piano ja sovitukset

Vantaan Viihdeorkesteri Ensemble

 

Belcea-jousikvartetti konsertoi 16.5.2023 Ylösnousemuskappelissa

Turun musiikkijuhlat julkaisee myös jo yhden konsertin keväälle 2023. Turun Musiikkijuhlat ja Helsinki Seriös ovat sopineet yhteistyöstä, jonka puitteissa osapuolien kutsumat taiteilijat voivat vierailla toistensa tapahtumissa. ”Turun Musiikkijuhlat ovat tehneet strategisen päätöksen konserttien järjestämisestä myös varsinaisen festivaalikauden ulkopuolella”, toteaa Musiikkijuhlien johtaja Liisa Ketomäki. Sekä Helsinki Seriös että Turun Musiikkijuhlat pyrkivät rikastamaan Suomen kulttuurielämää tuomalla esiintyjiksi kiinnostavia kansainvälisiä amarimusiikkikokoonpanoja. ”Kun myös laadulliset tavoitteet ja kunnianhimo ovat molemmille yhteiset, ajatus yhteistyöstä tuntui luontevalta.” Ensimmäisen yhteistyöhankkeena arvostettu Belcea-jousikvartetti esiintyy Helsingissä 14. ja Turun Ylösnousemuskappelissa 16.5.2023 kello 18.

Konsertin tiedot:

Tiistaina 16.5.2023 kello 18 Belcea-kvartetti

Corina Belcea, viulu

Axel Schacher, viulu

Krzysztof Chorzelski, alttoviulu

Antoine Lederlin, sello

Franz Schubert: Jousikvartetto nro 10 Es-duuri, D 87

Guillaume Connesson: Uusi teos jousikvartetille (til. Helsinki Seriös & al.)

***

Claude Debussy: Jousikvartetto op. 10 g-molli

Britanniassa toimiva Belcea-kvartetti on perustettu Lontoon Royal College of Musicissa vuonna 1994. Belcea-kvartetti on Berliinin Pierre Boulez -konserttisalin ja Wienin Konzerthausin residenssitaiteilija. Kvartetin laajuudessaan vaikuttava äänitekatalogi kattaa muun muassa Brittenin, Bartókin ja Beethovenin jousikvartettojen kokonaislevytykset. Belcean äänitteet ovat keränneet poikkeuksetta kiittävää kritiikkiä ja merkittäviä kansainvälisiä palkintoja.

Ryhmän Romaniasta, Puolasta ja Ranskasta kotoisin olevien muusikoiden monimuotoinen kulttuuritausta näkyy kvartetin ohjelmistossa. Belcean soittamat kantaesitykset kuten Mark-Anthony Turnagen jousikvartetot Twisted Blues with Twisted Ballad (2010) ja Contusion (2014), Thomas Larcherin Lucid dreams (2015), Krzysztof Pendereckin jousikvartetto nro 4 (2016) tai Joseph Phibbsin jousikvartetto nro 3 kulkevat käsikkäin syvällisessä yhteydessä klassisen ja romanttisen aikakauden suurten teosten kanssa. Kvartetin ennakkoluuloton lähestymistapa musiikkiin luo poikkeuksetta ainutlaatuisen, elegantin ja hienostuneen tulkinnan keskeisestä jousikvartettiohjelmistosta. Kvartetin ensimmäisen Suomen vierailun ohjelmassa on ranskalaisen säveltäjä Guillaume Connessonin uusi teos, joka on kansainvälinen yhteistilaus.

Liput kaikkiin nyt julkaistuihin konsertteihin tulevat myyntiin perjantaina 20.5. kello 10.

 

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

Turun musiikkijuhlien lipunmyynnistä vastaa lippu.fi sekä Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteet (Turussa Stockmann, K-Citymarket Ravattula ja Skanssi sekä Itäharjun, Länsikeskuksen ja Tampereentien Prismat), R-kioskit sekä Kauppatorin Monitori.

Lippupisteen myyntipalvelu ja ostamisen neuvonta:
Maanantaista lauantaihin kello 9-19
+358 (0)600 900 900 (2 € / alkava minuutti + mpm/pvm)

Kauppatorin Monitori

Maanantaista perjantaihin kello 9-18 ja lauantaina kello 10-15
Aurakatu 8 | KOP-kolmio, 20100 Turku
https://www.turku.fi/monitori

Monitorin matkailuneuvonnassa maksutapoina toimivat maksukortti, käteinen, lahjakortit sekä Tyky-ranneke. Muut maksutavat, kuten Smartum ja Virikesetelit, toimivat Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä.

http://www.turunmusiikkijuhlat.fi

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa korkeatasoista musiikkia moneen makuun.

Trun musiikkijuhlat järjestetään 15.-28.8.2022.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

10.04.2024

Turun musiikkijuhlat yhdistää Grammy-voittajan, ympäristökasvatuksen ja paikalliset musiikkiluokat

Moninkertaisesti Grammy-palkittu amerikkalaismezzo Joyce DiDonato, kirjailija Donna Leonin perustama venetsialainen Il Pomo d’Oro -barokkiorkesteri ja Turun Puolalan koulun musiikkiluokkien kuoro yhteistyöhön Turun musiikkijuhlilla 2024. Turun musiikkijuhlia vietetään 8.-29. elokuuta 2024. Festivaali huipentuu moninkertaisesti Grammy-palkitun amerikkalaisen…