28.04.2022

Turun musiikkijuhlat julkaisee lisää konsertteja: Matti Salminen, Lilli Paasikivi ja Mari Palo sekä Erin Ruissalon telakalla. Kotikonserttien sarja jatkuu.

Turun musiikkijuhlat julkaisee lisää konsertteja elokuulle. Ruissalon tapahtumatelakalla kuullaan Matti ja tytöt -konsertti, jossa loistavat kuningasbasso Matti Salminen, mezzosopraano Lilli Paasikivi ja sopraano Mari Palo. TMJ vie Ruissalon telakalle myös Erinin ja täydentää näin Ruissalon telakalle tänä kesänä vietävän konserttien kokonaisuuden neljään. Jo aiemmin on julkaistu kaksi Olavi Uusivirran konserttia. Myös kotikonserttien sarja jatkuu ja nyt julkaistaan perinteinen arkkipiispan kotikonsertti sekä Aino ja Jarkko Ruoholan kotikonsertti. Lisää julkistuksia on luvassa pitkin toukokuuta.

Oopperan kuninkaalliset palaavat iskelmän pariin nostalgisissa tunnelmissa 14.8. kello 15

Jo aiemmin tanssilavakeikoilla yleisön villinnyt kuningasbasso Matti Salminen saa Ruissalon telakalla 14.8. klo 15 seurakseen kaksi hurmaavaa kollegaa. “Tytöt” eivät olekaan mitään taustalaulajia, vaan valovoimaisimpiin sopraanoihimme lukeutuva Mari Palo sekä suomalaisen oopperan kiintotähti, mezzosopraano Lilli Paasikivi.

Näyttävän kansainvälisen oopperauran ohella kaikilla on vankka tausta iskelmämusiikissa, jonka pariin Palo ja Paasikivi palaavat nyt julkisesti ensi kertaa vuosikymmeniin. Luvassa on genrerajoja rikkova ilotulitus Merikannosta Monoseen, Topi Kärjestä Baddingiin. Esiintyjäkaartin kruunaavat tähtipianisti ja verraton show-esiintyjä Jukka Nykänen, viulistien kansainväliseen kärkeen kivunnut Petteri Iivonen sekä kontrabasson monitaitoinen luottomies Eero Ignatius. Konsertti on kestoltaan noin tunnin ja siinä ei ole väliaikaa.

Upea Erin tuo yhtyeensä Ruissalon telakan Lindblom-saliin 19.8. kello 19

Erinin uusin single Anna mun rakastaa ilmestyi tammikuun 2022 alussa. Biisi nousi suoraan Spotifyn sijalle 7. Kuulijat ottivat laulun sen edeltäjien tapaan loistavasti vastaan: huhtikuussa 2021 julkaistu sinkku Niinku koko ajan nousi myös suoraan radioiden soittolistoille sekä Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden joukkoon. Niinku koko ajan -biisin edeltäjä puolestaan oli toukokuussa 2020 ilmestynyt paluusingle Yhtenä sunnuntaina, josta tuli nopeasti yksi maamme soitetuimmista kappaleista ja myös kaikkien radioiden soitetuin biisi. Kuukausia Spotifyn top 50 -listalla pysytellyt Yhtenä sunnuntaina sai Radiomedian antaman Kuukauden radiobiisi -palkinnon syys- ja lokakuussa 2020, eli oli noina kuukausina radioiden kautta eniten suomalaisia tavoittanut kappale.

Persoonallisesta äänestään ja koskettavista tulkinnoistaan tunnetun Erinin ensimmäinen sooloalbumi Hunningolla julkaistiin 2011 ja levy on ylittänyt moninkertaisen platinan rajan yli 80 000 kappaleen myynnillä.

Tunnelmalliset ja suositut kotikonsertit saavat jatkoa 20. ja 21. elokuuta

Lauantaina 20.8. klo 13 järjestetään arkkipiispan kotikonsertti, jossa kuullaan musiikkia ja runoutta yhdistävä kokonaisuus. Esiintyjinä ovat viulisti Essi Höglund ja sellisti Senja Rummukainen.

Ohjelma:

JOHANN SEBASTIAN BACH Sooloviulusonaatti nro 1 g-molli / Höglund

MAURICE RAVEL III osa Lent sonaatista viululle ja sellolle / Höglund, Rummukainen

J. S. BACH Soolosellosarja nro 5 c-molli / Rummukainen

PĒTERIS VASKS Castillo interior / Höglund, Rummukainen

Sunnuntaina 21.8. kuullaan kotikonsertti Jarkko ja Aino Ruoholan kotona.
Taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä on suunnitellut kokonaisuuden kahdelle sellolle ja viululle. Esiintyjinä ovat viulisti Essi Höglund ja sellistit Tatu Kauppinen ja Senja Rummukainen.

Ohjelma:

JEAN-BAPTISTE BARRIÉRR: Sonata X in G Major 10’ / Tatu Kauppinen, Senja Rummukainen

BIBER: Passacaglia 10’ / Essi Höglund

FRANCESCO ANTONIO BONPORTI: Aria cromatica e variata 6’ / Essi Höglund, Senja Rummukainen

MICHAEL HAYDN: Divertimento in C MH27 15’ / Essi Höglund, Senja Rummukainen, Tatu Kauppinen

HÄNDEL/HALVORSEN: Passacaglia 10’ / Essi Höglund, Senja Rummukainen

Kaikkien nyt julkaistavien konserttien liput tulevat myyntiin 29.4. kello 10 Lippupisteen toimipisteissä.

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

Turun musiikkijuhlien lipunmyynnistä vastaa lippu.fi sekä Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteet (Turussa Stockmann, K-Citymarket Ravattula ja Skanssi sekä Itäharjun, Länsikeskuksen ja Tampereentien Prismat), R-kioskit sekä Kauppatorin Monitori.

Lippupisteen myyntipalvelu ja ostamisen neuvonta:
maanantaista lauantaihin kello 9-19
+358 (0)600 900 900 (2€/alk.min+mpm/pvm)

Kauppatorin Monitori maanantaista perjantaihin kello 9-18 ja lauantaina kello 10-15
Aurakatu 8 | KOP-kolmio, 20100 Turku
https://www.turku.fi/monitori

Monitorin matkailuneuvonnassa maksutapoina toimivat maksukortti, käteinen, lahjakortit sekä Tyky-ranneke. Muut maksutavat, kuten Smartum ja Virikesetelit, toimivat Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä.

http://www.turunmusiikkijuhlat.fi

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Monipuolinen kaupunki-festivaali tarjoaa korkeatasoista musiikkia moneen makuun.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 15.-28.8.2022.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

30.05.2024

Lauri Porra on Turun musiikkijuhlien uusi taiteellinen johtaja vuodesta 2025

Turun musiikkijuhlasäätiön hallitus on valinnut säveltäjä, muusikko Lauri Porran Turun musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi.  Hän pääsee heti suunnittelemaan vuoden 2025 ohjelmaa. ”Olemme ylpeitä ja iloisia saadessamme Lauri Porran taiteelliseksi johtajaksi Turun Musiikkijuhlille. Meillä on kunnianhimoisia suunnitelmia,…

16.05.2024

Turun musiikkijuhlat on perustanut ja lanseerannut musiikin ystäville suunnatun Musicophilia-yhteisön

Turun musiikkijuhlat haluaa tiivistää suhdettaan yleisöönsä ja festivaalille tärkeisiin asiakkaisiin. Perinteisen kannatusyhdistyksen sijaan Turun musiikkijuhlat on perustanut ja lanseerannut uuden yhteisön, Musicophilian, joka tarjoaa musiikin ystäville mahdollisuuden kokea festivaalin konsertit ja tapahtumat aivan uudella tavalla.…

16.05.2024

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti 2024 tuotetaan yhteistyössä Fondazionen Luciano Pavarottin kanssa

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti järjestetään lauantaina 14. joulukuuta kello 18 Turun Konserttitalossa. Turun musiikkijuhlasäätiö tuottaa konsertin yhteistyössä Fondazione Luciano Pavarottin kanssa, jonka puheenjohtajan toimii Luciano Pavarottin leski Nicoletta Mantovani. Mantovani on aiemmin toiminut myös Turun ystävyyskaupungin…