14.09.2022

Turun musiikkijuhlat julkaisee jo nyt ensi vuoden ohjelmistoa sekä juuri valitun toimitusjohtajan sijaisen

Turun musiikkijuhlien ensi vuoden päätapahtuma on 10.-24. elokuuta 2023. Festivaalin taiteellisena johtajana 2019-2022 toiminut Klaus Mäkelä ei päässyt näkemään kaikkia suunnittelemiaan konsertteja lavalla pandemian takia, joten osa näistä kokonaisuuksista toteutetaan osana ensi vuoden tarjontaa. Pääosin vuoden 2023 ohjelmisto on kuitenkin täynnä uusia avauksia ja konsertteja, joita musiikkijuhlasäätiö on suunnitellut lukuisten taiteilijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Maanantai 6.2.2023 kello 19.00 Katedraali soi: Tatu Kauppinen & David Munk-Nielsen

Vuoden 2022 Turun sellokilpailun voittaja sekä yleisön suosikki Tatu Kauppinen ja Tampereen pianokilpailun 2021 voittaja David Munk-Nielsen konsertoivat yhdessä Katedraali soi -viikon avajaiskonsertissa. Nämä nuoret ja taitavat kilpailuvoittajat ovat aiemminkin työskennelleet yhdessä. Upeassa ja tunnelmallisessa konsertissa on luvassa Mendelssohnin, Kodalyn ja Shostakovichin musiikkia.

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä: 6.2.2023
Kello: 19.00
Paikka: Turun Tuomiokirkko
Nimi: Katedraali soi: Avajaiskonsertti
Taiteilijat: Tatu Kauppinen ja David Munk-Nielsen

Ohjelma:

Felix Mendelssohn: Sonaatti no. 2 D-duuri, opus 58
Zoltan Kodaly: Adagio
Dmitri Shostakovich: Sonaatti sellolle ja pianolle d-molli, opus 40

Kesto 55 minuuttia, ei väliaikaa.

Perjantai 10.2.2023 kello 18.00 Irina Björklund ja Haikuja ihmiskunnalle

Miten voimme omassa arjessamme antaa panostuksemme planeettamme ja koko ihmiskuntamme tulevaisuuden puolesta? Syyskuussa 2022 ilmestynyt uutuuskirja Haikuja ihmiskunnalle (Viisas Elämä, 2022) on Irina Björklundin vastaus Sir David Attenborough’n silmiä avaavalle teokselle Yksi elämä, yksi planeetta. Teokselle, joka muutti Björklundin elämän ja sai hänet kantamaan oman vastuunsa planeettamme ja ihmiskuntamme puolesta. Konsertissa kuullaan Plant a Seed -ekolevyltä musikaalisia otteita kirjasta sekä rauhan teemaan keskittyviä kappaleita Barely Ann-Mari -levyltä.

Konsertin jälkeen kello 20.00 kirjan myynnin ja signeerauksen yhteydessä tekijät Irina Björklund ja Janne Haavistokeskustelevat Turun musiikkijuhlasäätiön puheenjohtaja, kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin kanssa kirjan teemoista konserttitalon lavalla. Yleisöllä on mahdollisuus seurata keskustelua konserttilipulla. Keskustelun kesto on 30 minuuttia.

Kirjan ja levyn myynnillä tuetaan Suomen Luonnonperintösäätiötä ja istutetaan puita One Tree Planted -järjestön kautta. Barely Ann-Mari -levyn tuotot tukevat puolestaan CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin kansainvälistä rauhantyötä.

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä: 10.2.2023
Kello: 18.00
Paikka: Turun konserttitalo
Nimi: Irina Björklund ja Haikuja ihmiskunnalle
Taiteilijat: Irina Björklund & The Shubie Brothers

Konsertin kesto 2 tuntia, 1 väliaika.

Sunnuntai 19.3.2023 kello 17.00 Jukka Perko & Virtuosi di Kuhmo – Kaanaanmaa

Jukka Perko ja Virtuosi di Kuhmo levyttivät 20-vuotta sitten Turussa Kaanaanmaa-virsialbumin, joka kosketti suomalaisia syvältä ja levy myi jopa kultaa. Nyt nämä vaikuttavat sovitukset soivat jälleen Turun Tuomiokirkossa. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Turun Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön kanssa.

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä: 19.3.2023
Kello: 17.00
Paikka: Turun Tuomiokirkko
Nimi: Jukka Perkko & Virtuosi di Kuhmo – Kaanaanmaa
Taiteilijat: Jukka Perko & Virtuosi di Kuhmo

Ohjelma

1. Suojelusenkeli (Maan korvessa kulkevi lapsosen tie) (P.J. Hannikainen, sov./arr. Pekka Pohjola)

2. Jumala ompi linnamme (trad.: Saksa/ Germany, sov./arr. Pekka Pohjola)

3. Minä vaivainen, vain mato matkamies maan (trad., sov./arr. Esa Onttonen)

4. Nyt maailman ahdistavan (trad., sov./arr. Severi Pyysalo)

5. Sinuhun turvaan Jumala (trad., sov./arr. Jukka Linkola)

6. Mua siipeis suojaan kätke (trad.: Ruotsi/ Sweden, sov./arr. Jukka Linkola)

7. Kaanaanmaa (trad., sov./arr. Severi Pyysalo)

8.Herraa hyvää kiittäkää (Heinrich Albert, sov./arr. Arttu Takalo)

9. Oi, muistatko vielä sen virren (Oskar Merikanto, sov./arr. Pekka Pohjola)

Kesto 1 tunti, ei väliaikaa.

Liput kaikkiin nyt julkaistuihin konsertteihin tulevat myyntiin keskiviikkona 14. syyskuuta.

Jo aiemmin on julkaistu Turun musiikkijuhlien oma joulukonsertti Turun konserttitalossa lauantaina 17. joulukuuta. Tänä jouluna konsertissa esiintyvät sopraano Tuuli Takala ja baritoni Waltteri Torikka yhdessä Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen kanssa. Joulukonsertin amerikkalaishenkiset sovitukset suomalaisista ja ulkomaisista joululauluista on tehnyt Marko Hilpo, joka on myös konsertin kapellimestari ja pianisti.

16. toukokuuta kuullaan brittiläistä Belcea-jousikvartettia Ylösnousemuskappelissa ja heinäkuun 6. päivä kontratenori Franco Fagioli esiintyy Baselin kamariorkesterin kanssa Mozart-ohjelmalla. Fagioli ja Baselin kamariorkesteri julkaisevat yhteisen Mozart-albuminsa.

Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtajalle sijainen vuodelle 2023

Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki jää perhevapaalle lokakuun lopussa. Perhevapaan ajaksi säätiön hallitus on valinnut filosofian tohtori Laura Päiviö-Häkämiehen.

Päiviö-Häkämies toimii tällä hetkellä kulttuurituotannon yliopettajana Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Hän omaa laajat verkostot etenkin Varsinais-Suomessa, mutta myös muualla kotimaassa ja myös kansainvälisesti. Aikaisemmin hän on työskennellyt sivistysjohtajana Mynämäessä, kulttuurijohtajana Kotkassa, toimitusjohtajana Kotkan Meripäivät Oy:ssä, pääsihteerinä The Tall Ships’ Races -tapahtumassa, pääsihteerinä kansainvälisessä järjestössä ja projektipäällikkönä monissa kansainvälisissä hankkeissa.

”Turun musiikkijuhlat on organisaationa nyt kiinnostavassa kehitysvaiheessa. Olemme iloisia saadessamme Lauran ensi vuodeksi johtamaan dynaamista tiimiä ja toteuttamaan strategiaamme kanssamme”, hallituksen puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén ja varapuheenjohtaja Laura Rantanen toteavat.

Puheenjohtajisto kertoo Päiviö-Häkämiehen vahvuuksia hakuprosessissa olleen esihenkilökokemus, verkostot, taloushallinnon osaaminen sekä tausta kehittämistyöstä ja kansainvälistymisestä. Hallitus oli päätöksessään yksimielinen.

http://www.turunmusiikkijuhlat.fi

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa korkeatasoista musiikkia moneen makuun.

Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia ja konsertteja lapsille. Juhlilla käy vuosittain niin kotimaisia kuin ulkomaisia huippuartisteja.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

16.05.2024

Turun musiikkijuhlat on perustanut ja lanseerannut musiikin ystäville suunnatun Musicophilia-yhteisön

Turun musiikkijuhlat haluaa tiivistää suhdettaan yleisöönsä ja festivaalille tärkeisiin asiakkaisiin. Perinteisen kannatusyhdistyksen sijaan Turun musiikkijuhlat on perustanut ja lanseerannut uuden yhteisön, Musicophilian, joka tarjoaa musiikin ystäville mahdollisuuden kokea festivaalin konsertit ja tapahtumat aivan uudella tavalla.…

16.05.2024

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti 2024 tuotetaan yhteistyössä Fondazionen Luciano Pavarottin kanssa

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti järjestetään lauantaina 14. joulukuuta kello 18 Turun Konserttitalossa. Turun musiikkijuhlasäätiö tuottaa konsertin yhteistyössä Fondazione Luciano Pavarottin kanssa, jonka puheenjohtajan toimii Luciano Pavarottin leski Nicoletta Mantovani. Mantovani on aiemmin toiminut myös Turun ystävyyskaupungin…

06.05.2024

Turun musiikkijuhlat mukaan Turun ilmastokaupunkisopimukseen

Turun tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunkialue vuoteen 2029 mennessä. Missiotyöhön osallistuvat kaupunkien kumppaneina myös alueen yritykset ja yhteisöt. Turun musiikkijuhlista tuli tänään virallinen ilmastosopimuskumppani Turun kaupungille. Euroopan unionin ”100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia vuoteen 2030…