22.01.2020

Turun musiikkijuhlat järjestää kaksi konserttia Lontoon Wigmore Halliin

Turun musiikkijuhlat järjestää kaksi omaa konserttia Lontoon Wigmore Hallissa lauantaina 4. huhtikuuta 2020. Konsertit järjestään peräkkäin klo 11.00 ja 14.00 ja esiintyjinä ovat Lorenza Borrani, Alban Gerhardt, Julia-Maria Kretz, Sunwook Kim, Sarah McElravy, Julian Rachlin ja Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä.  Maailman parhaisiin viulisteihin kuuluva Julian Rachlin toimii niin ikään Turun filharmonisen orkesterin päävierailijana.

 

Turku Festival Showcase

Wigmore Hall, Lontoo

La 4.4.2020 klo 11:00

 

Julia-Maria Kretz, viulu

Sarah McElravy, viulu

Julian Rachlin, viulu

Alban Gerhardt, sello

Klaus Mäkelä

Sunwook Kim, piano

 

Colombi: Chiacona

Saariaho: Dreaming Chaconna (After G. Colombi)

Gerhardt

 

Vasks: Castillo interior

McElravy, Gerhardt

 

Schumann: Pianokvintetto

Kim, Rachlin, Kretz, McElravy, Mäkelä

 

Turku Festival Showcase

Wigmore Hall, Lontoo

La 4.4.2020 klo 14:00

 

Lorenza Borrani, viulu

Julian Rachlin, viulu

Sarah McElravy, alttoviulu

Alban Gerhardt, sello

Klaus Mäkelä, sello

 

Sauli Zinovjev: Sospirando 4 “Schubert”

Schubert: Jousikvintetto

Borrani, Rachlin, McElravy, Gerhardt, Mäkelä

 

Konserttien ohjelmat on suunnitellut Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä, joka itsekin esiintyy molemmissa konserteissa. Mäkelä on kapellimestariuransa ohella ikäpolvensa parhaita suomalaissellistejä.

Konsertit tuotetaan yhteistyössä Wigmore Hallin kanssa ja ne ovat avoimia yleisölle. Liput ovat myynnissä Wigmore Hallin kanavissa. Konserttien tarkoituksena on myös esitellä nimensä mukaisesti Turun musiikkijuhlia lontoolaisyleisölle ja näin herättää kiinnostusta sen vuosittaista tarjontaa kohtaan.

”Olen todella iloinen ja ylpeä, että Turun musiikkijuhlien konsertit kuullaan Wigmore Hallissa. On suuri kunnia saada soittaa upeiden kollegoiden kanssa maailman parasta musiikkia juuri tässä salissa ja viedä Turun musiikkijuhlia samalla myös maailmalle”, sanoo taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä.

”Wigmore Hall on Euroopan hienoimpia ja legendaarisimpia saleja. Se, että meillä on näin upea ja ainutkertainen mahdollisuus, kertoo siitä, mikä asema Turun musiikkijuhlilla kansainvälisessä musiikkikentässä on. Turun musiikkijuhlasäätiö pyrkii strategiansa mukaisesti tiivistämään kansainvälisiä yhteyksiään ja yhteistyötä. Tulemme tulevaisuudessa järjestämään konsertteja ja promootiotilaisuuksia myös Suomen rajojen ulkopuolella, kun se palvelee näitä tavoitteita ja tuo näkyvyyttä ja kansainvälistä yleisöä eli kulttuurimatkailijoita Turkuun. Tietysti samalla koko Suomen musiikkitarjonta saa huomiota”, toteaa Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Turun kaupunki, Visit Turku ja Business Finland ovat mukana tapahtumassa ja konserttien ohella järjestetään oma tilaisuus, jossa Turun monipuolinen matkailullinen tarjonta on esillä. ”Olen vaikuttunut siitä työstä, jota Turun musiikkijuhlat tekee Turun kansainvälisen näkyvyyden lisäämiseksi. Kulttuurikaupunki Turulla on paljon tarjottavaa kulttuurimatkailijoille”, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Liput molempiin Turku Festival Showcase -konsertteihin Lontoon Wigmore Hallissa lauantaina 4. huhtikuuta ovat myynnissä Wigmore Hallin sivuilla ja Wigmore Hallin lipunmyynnissä Lontoossa.

Linkit konsertteihin:

https://wigmore-hall.org.uk/whats-on/alban-gerhardt-sarah-mcelravy-julian-rachlin-julia-kretz-larsson-klaus-maekelae-sunwook-kim-202004041100

https://wigmore-hall.org.uk/whats-on/julian-rachlin-lorenza-borrani-sarah-mcelravy-alban-gerhardt-klaus-maekelae-202004041400

Wigmore Hallin lipunmyynti puh: +44 20 7935 2141 ja sähköposti: boxoffice@wigmore-hall.org.uk Wigmore Hallin lipunmyynti on auki klo 10-18.30.

Wigmore Hall: 36 Wigmore Street London W1U 2BP

***

Turun musiikkijuhlat julkaisee koko ohjelmistonsa tiistaina 10. maaliskuuta 2020. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.