12.12.2019

Turun musiikkijuhlat: HuipputenoriJuan Diego Flórez konsertoi Turussa tiistaina 28. heinäkuuta 2020

Maailman kysytyimpiin tenoreihin kuuluva Juan Diego Flórez esiintyy Turun musiikkijuhlien konsertissa tiistaina 28. päivä heinäkuuta 2020 klo 19 hieman yli viikko ennen varsinaista festivaalia. Varaslähtökonsertti pidetään Turun konserttitalossa. Pianistina on aiemminkin Turussa vieraillut pianisti Vincenzo Scalera. Ohjelmassa on ooppera-aarioita ja melodioita sellaisilta säveltäjiltä kuin Donizetti, Verdi, Massenet ja Puccini. Ohjelma tarkentuu keväällä.

”Odotan todella paljon ensiesiintymistäni Turun musiikkijuhlilla. Tämä hieno festivaali kerää joka vuosi niin monia kansainvälisiä taiteilijoita, enkä malta odottaa, että pääsen laulamaan sinne ja tapaamaan sen yleisön”, sanoo Juan Diego Flórez.

”Juan Diego Flórez kuuluu maailman kysytyimpien oopperalaulajien ja parhaimpien tenorien joukkoon. Olemme erittäin iloisia, että saamme hänet Turun musiikkijuhlille. Sama ohjelma kuullaan kesällä mm. Salzburgin festivaalilla”, sanoo Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Turun musiikkijuhlat on jo aiemmin julkaissut kolme muuta konserttia ensi vuoden ohjelmistostaan. Baritoni Aarne Pelkosen konsertti Suomen eturivin muusikoiden kanssa sijoittuu helmikuulle. Kontratenori Franco Fagioli konsertoi Mozart-ohjelmalla Baselin kamariorkesterin kanssa 4. lokakuuta Turun kirjamessujen aikaan. Sopraano Nadine Sierran konsertti Turun filharmonisen orkesterin kanssa sijoittuu elokuulle.

”Olemme voimakkaan kasvun tiellä ja tavoittelemme seuraavaksi vielä enemmän ja vahvemmin myös kansainvälistä näkyvyyttä ja yleisöä. Haluamme lisätä kulttuurimatkailua Turkuun ja tietysti koko Suomeen. Ensi kesän ohjelmisto on laaja ja hyvin monipuolinen – tulemme Klaus Mäkelän kanssa varmasti kertomaan lisää tarjonnastamme alkuvuodesta”, toteaa Liisa Ketomäki

Juan Diego Flórezin konsertin liput tulevat myyntiin kaikissa Lippupisteen toimipisteissä torstaina 12. joulukuuta klo 10.

***

Turun musiikkijuhlat julkaisee koko ohjelmistonsa maanantaina 9. maaliskuutta 2020. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

 

Lipunmyynti

Turun musiikkijuhlien lippuja myy Lippupiste kaikissa Lippupisteen toimipaikoissa ja R-kioskeilla kautta maan sekä osoitteesta www.lippu.fi.

Lippujen varaus- ja myyntipalvelu sekä ostamisen neuvonta, puh. 0600 900 900. Puhelun hinta 1,98 €/min + mpm/pvm (Palvelu on avoinna ma-la klo 9-21, su klo 10–18).

Lippuja konserttiin voi ostaa myös Turun Konserttitalon Turun filharmonisen orkesterin lipunmyynnistä (Aninkaistenkatu 9) to-pe klo 12-16: Puh. (02) 262 0333, kulttuuri.myynti@turku.fi. Varauksia otetaan vastaan myös Turun musiikkijuhlien toimistossa: +358 (0)40 632 3397, info@tmj.fi.