07.09.2021

Turun musiikkijuhlat avaa syyskauden baritoni Peter Mattein ja pianisti David Frayn festivaalidebyytillä. Mattei ja Fray tulkitsevat Schubertin Winterreisen.

Turun musiikkijuhlat avaa syyskauden baritoni Peter Mattein ja pianisti David Frayn festivaalidebyytillä. Mattei ja Fray tulkitsevat Schubertin Winterreisen.

 

Klaus Mäkelä suunnittelee vuoden 2022 ohjelmiston

Turun musiikkijuhlat järjestää syyskauden ensimmäisen konsertin keskiviikkona 13. lokakuuta klo 18 Turun Konserttitalossa. Konsertissa kuullaan baritoni Peter Mattein ja pianisti David Frayn tulkinta Schubertin Winterreisesta. Esiintyminen on kummallekin taiteilijalle debyytti Turun musiikkijuhlilla.

Loppuvuoden konserttien lisäksi työn alla on vuoden 2022 ohjelmisto, jonka kapellimestari Klaus Mäkelä on luvannut suunnitella jatkaen näin kauttaan Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Lounais-Suomen AVIn päätös 2 metrin turvavälivaatimuksen poistamisesta otettiin Turun musiikkijuhlilla ilolla vastaan, kun viime hetkellä elokuussa peruttujen musiikkijuhlien pettymyksen jälkeen konserttikausi päästään sittenkin avaamaan lokakuussa. Ohjelmistossa on ruotsalaisbaritoni Peter Mattein sekä ranskalaispianisti David Frayn resitaali, jossa kuullaan Schubertin klassikkoteos ”Winterreise”.

Baritoni Peter Mattei on aikamme kysytyimpiä ja arvosteluimpia laulajia, jonka piti alun perin esiintyä Turun musiikkijuhlilla jo kesällä 2020 yhdessä kapellimestari Klaus Mäkelän ja Ruotsin radio-orkesterin kanssa. Tuo konsertti jouduttiin peruuttamaan koronavirusepidemian takia, mutta nyt hän pääsee vihdoin Turun musiikkijuhlille pianisti David Frayn kanssa, joille kummallekin esiintyminen festivaalilla on ensimmäinen. ”Olen hyvin onnellinen, että pääsen vihdoin esiintymään Turun musiikkijuhlille ja tapaamaan sen hienoa yleisöä. On upeaa päästä jälleen esiintymään ja niin iso ilo tulla Suomeen”, tervehtää Peter Mattei.

”Peter Mattein piti tosiaan esiintyä Turussa jo vuonna 2020, joten olen iloinen, että saamme hänet vieraaksemme tällä resitaaliohjelmalla ja yleisömme pääsee häntä ja David Frayta kuuntelemaan”, toteaa Turun musiikkijuhlien äitiyslomalta palannut toimitusjohtaja Liisa Ketomäki. ”Peter Mattei on melko hiljattain levyttänyt Winterreisen (pianisti Lars David Nilssonin kanssa) ja kuuluu minunkin kaikkien aikojen suosikkilaulajiini. Mattein ja Frayn yhteistyö ja tulkinta Winterreisesta saa debyyttinsä nyt Frankfurtin oopperassa ja Turun musiikkijuhlilla. Uskon, että tiedossa on ainutkertaisen upea elämys ja toivotamme yleisön lämpimästi tervetulleeksi konsertteihin pitkästä aikaa.”

 

Yhteistyö Klaus Mäkelän kanssa jatkuu

Yhteistyö taiteellisen johtajan, kapellimestari Klaus Mäkelän kanssa jatkuu vuoteen 2022. Ensi vuoden ohjelmistoa valmistellaan ja konsertteja tullaan järjestämään niin elokuun päätapahtumassa kuin muutenkin vuoden aikana. ”On suuri etuoikeus ja ilo Turun musiikkijuhlille saada jatkaa yhteistyötä Klaus Mäkelän kanssa ensi vuodenkin ohjelmiston parissa. Korona-aika on vienyt paljon mahdollisuuksia hienoihin elämyksiin ja ollut kaikin puolin raskasta taiteilijoille ja meille kaikille tällä alalla. Nyt on kuitenkin aika kääntää katse eteenpäin ja on hienoa olla itse takaisin töissä yhdessä festivaalitoimistomme uudistuneen tiimin kanssa”, sanoo Liisa Ketomäki.

 

Ohjelma ja taiteilijat:

Franz Schubert (1797-1828): Winterreise D. 911, Wilhelm Müllerin runoihin

Peter Mattei, baritoni

David Fray, piano

***

Liput tänään julkaistuun konserttiin tulevat myyntiin kaikissa Lippupisteen toimipisteissä 7.9.2021 klo 10.

Konserttiin myydään Turun filharmonisen orkesterin tavoin puolet kapasiteetista ja joka toinen penkki jätetään toistaiseksi tyhjäksi. Konsertissa noudatetaan muutenkin voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia.

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

***

Lipunmyynti

Turun musiikkijuhlien lippuja myy Lippupiste kaikissa Lippupisteen toimipaikoissa ja R-kioskeilla kautta maan sekä osoitteesta www.lippu.fi. Lippujen varaus- ja myyntipalvelu sekä ostamisen neuvonta, MA-LA klo 9-19 0600 900 900 (2 €/alk.min.+mpm/pvm).

Lippuja konsertteihin voi ostaa myös Kauppatorin Monitorista, Aurakatu 8, KOP-kolmio MA-PE klo 9-18, LA klo 10-15.

Varauksia otetaan vastaan myös Turun musiikkijuhlien toimistossa: info@tmj.fi.