29.10.2020

Turun musiikkijuhlat avaa ensi kesän musiikkijuhlat lauantaina 7. elokuuta 2021 klo19

Turun musiikkijuhlat avaa ensi kesän musiikkijuhlat lauantaina 7. elokuuta 2021 klo 19 residenssisäveltäjänsä Pēteris Vasksin musiikille omistetulla gaalalla, jonka johtaa festivaalin taiteellinen johtaja kapellimestari Klaus Mäkelä. Olavi Uusivirran kaksi konserttia kesältä 2020 siirtyvät myös ensi kesään: Olavi Uusivirta keikkailee 11. ja 12. elokuuta 2021 Ruissalon upealla tapahtumatelakalla. Sopraano Nadine Sierran konsertti siirtyy elokuulle 2022.

 

AVAJAISKONSERTTI 7.8.2021 klo 19 Turun Konserttitalossa

Turun musiikkijuhlat valmistelee ensi kesän ohjelmistoa, jossa osa ohjelmistosta on kesältä 2020 ensi kesään siirrettyjä konsertteja ja osa jo aiemmin vuodelle 2021 suunniteltuja hankkeita. Ensi kesänä festivaalin avajaiskonsertti on omistettu festivaalin residenssisäveltäjän, latvialaisen Pēteris Vasksin musiikille. Konsertissa kuullaan mm. Vasksin viulukonsertto Kaukainen valo (Tala gaisma), jonka solistina on viulisti Ilya Gringolts. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria johtaa festivaalin taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä. Pēteris Vasks on myös itse paikalla.

”Muistan vielä sen hetken, kun ensimmäisen kerran kuulin Pēteriksen musiikkia. Viulukonsertto ’Kaukainen valo’ avasi ikkunan minulle aivan uuteen maailmaan ja siitä hetkestä lähtien olen ollut hänen suurenmoisen musiikkinsa ihailija. Olen todella ylpeä, että saamme hänet vieraaksemme Turun musiikkijuhlille”, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Klaus.

 

La 7.8.2021 klo 19 AVAJAISKONSERTTI Turun konserttitalossa

Aurora Marthens  sopraano

Ilya Gringolts viulu

Louisa Tuck  sello

Kerttu Aalto-Setälä, huilu

Nino Gvetadze, piano

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Klaus Mäkelä, kapellimestari

 

PĒTERIS VASKS :

Musica Dolorosa

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Mäkelä

3 Latviešu tautas dziesmas (3 latvialaista kansanlaulua) sopranolle, huilulle, sellolle ja pianolle

Marthens, Aalto-Setälä, Tuck, Gvetadze

Viulukonsertto “Kaukainen valo” (“Tala gaisma”)

Gringolts, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Mäkelä

 

Olavi Uusivirta yhtyeineen Ruissalon tapahtumatelalla 11. ja 12. elokuuta 2021

Ruissalon tapahtumatelakalle tälle kesälle suunnittelut Olavi Uusivirran konsertit siirtyvät sellaisenaan elokuulle 2021: konsertit kuullan Ruissalon telakalla 11. ja 12. elokuuta 2021 klo 20.

”Haluamme tarjota elämyksiä monipuolisesti ja Olavi Uusivirran ja hänen yhtyeensä keikat Ruissalon tapahtumatelakan Lindblom-salissa ovat varmasti hieno elämys, Olavi on Suomen lahjakkaimpia ja monipuolisimpia taiteilijoita”, sanoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki. ”On mahdotonta nähdä, miten koronavirustilanne kehittyy tästä hetkestä ensi kesään, mutta globaalisti kulttuuritoimijat, esim. Metropolitanin oopperatalo, lähtevät siitä, että kausi 2021-2022 olisi jo paluuta normaaliin ja näin mekin ajattelemme, että elokuussa 2021 voimme jälleen nauttia upeasta festivaalitunnelmasta kesä-Turussa. Mikäli muutoksia tulee, niin niihin täytyy sitten reagoida aikanaan”, toteaa Ketomäki.

 

Nadine Sierran konsertti siirtyy elokuulle 2022

Sopraano Nadine Sierran, Turun filharmonisen orkesterin ja kapellimestari Lorenzo Passerinin konsertti kesältä 2020 siirtyy sellaisenaan kahden vuoden päähän eli elokuulle 2022.

”Löysimme Nadine Sierran, Lorenzo Passerinin ja Turun filharmonisen orkesterin kanssa uuden konserttipäivän elokuulta 2022 ja näin konsertti siirtyy sinne sellaisenaan. Ohjelmisto voi ehkä hieman muuttua esim. yksittäisten ooppera-aarioiden osalta kahden vuoden sisällä, mutta konsertin runko ja ohjelman idea pysyvät samana. Uusi konserttipäivä on torstai 18. elokuuta 2022. Julkaisemme konsertin jo nyt, sillä siitä on tullut poikkeuksellisen paljon kyselyjä asiakkailtamme ja näin halukkaat voivat varata paikkansa hyvissä ajoin.”, toteaa Ketomäki.

 

Nadine Sierra, sopraano

Turun filharmoninen orkesteri

Lorenzo Passerini, kapellimestari

 

Otto Nicolai (1810-1849):

Alkusoitto oopperasta Die lustigen Weiber von Windsor (“Windsorin iloiset rouvat”)

Charles Gounod (1818-1893):

“Je veux vivre” oopperasta Roméo et Juliette

Giacomo Puccini (1858-1924):

Intermezzo oopperasta Manon Lescaut

Gaetano Donizetti (1797-1848):

“Quel guardo, il cavaliere” oopperasta Don Pasquale

“Regnava nel silenzio” oopperasta Lucia di Lammermoor

***

Leonard Bernstein (1918-1990):

oopperasta Candide:

Alkusoitto

“Glitter and be Gay”

Jules Massenet (1842-1912):

Gavotte oopperasta Manon

Gerónimo Giménez (1852-1923):

“Me llaman la primorosa” oopperasta El barbero de Sevilla

Giuseppe Verdi (1813-1901):

Alkusoitto oopperasta La forza del destino (“Kohtalon voima”)

Gaetano Donizetti:

La scena della pazzia (Hulluuskohtaus) oopperasta Lucia di Lammermoor

 

Liput kaikkiin Turun musiikkijuhlien konsertteihin ovat myynnissä Lippupisteen toimipisteissä. Liput tämän tiedotteen mainitsemiin konsertteihin tulevat kaikki myyntiin perjantaina 30.10. klo 9 Lippupisteen toimipisteissä.

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.