06.08.2009

Turun musiikkijuhlat – 50 vuotta musiikin juhlaa!

Järjestyksessä 50. Turun musiikkijuhlat avataan lauantaina 8.8. Turun konserttitalolla, kun nuori kapellimestarilahjakkuus Pietari Inkinen johtaa Turun filharmonista orkesteria upeassa avajaiskonsertissa. Turun musiikkijuhlia vietetään tänä vuonna yli 45 konsertin voimin. Ennakkolipunmyynti on ollut varsin vilkasta, suurimpia suosikkeja ovat olleet Mariinski-teatterin ja Valeri Gergijevin kaksi sinfoniakonserttia.

Upeiden sinfoniakonserttien lisäksi ohjelmassa on mm. korkeatasoisia kamarimusiikkikonsertteja, musiikkiteatteria, jazz-iltoja sekä uusi suomalainen ooppera. Turussa vierailee mm. maailmankuulu Mariinski-teatterin orkesteri tähtisolisteineen Valeri Gergijevin johtamana. Mariinski viipyy kahden konsertin verran esittäen venäläisen ja suomalaisen sinfonia- ja oopperamusiikin helmiä. Tanssin ja musiikin ystäville on luvassa voimakas elämys Aurinkobaletin uutuuden Shostakovitsh. Arvoitus. -esityksen parissa, ja venäläinen säveltäjäikoni Rodion Shtshedrin kuullaan kiehtovassa yhteiskonsertissa Olli Mustosen kanssa.

Taitavasta laulusta nautitaan niin siskosten Anu ja Piia Komsin kuin Monica Groopin konserteissa, ja Turun filharmonikot ja Helsingin kaupunginorkesteri kilpailevat yleisön suosiosta fantastisilla sinfoniaohjelmilla.

Tarjolla on myös koko perheen ilottelua Näppärikiertueen yli sadan nuoren soittajan ulkoilmakonsertissa varvintorilla, ja Taiteiden Yötä voi viettää musiikin parissa niin Tuomiokirkossa, Turun linnan pihalla kuin Ravintola Koulussakin. Lisäksi musiikkijuhlat näkyy ja kuuluu mm. kouluissa, vanhainkodeissa, kirkoissa ja teattereissa.

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali, joka on riemastuttanut turkulaisia joka kesä vuodesta 1960. Juhlavuoden koko ohjelma on osoitteessa www.tmj.fi.

Lipunmyynti

Lippuja konsertteihin saa Lippupalvelun myyntipisteistä kautta maan, Turun konserttitalon lippukassalta ma-pe klo 12–15 sekä konserttipaikoilta tuntia ennen konsertin alkua.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Turun musiikkijuhlien lehdistömateriaali on osoitteessa www.tmj.fi -> press -> 2009 lehdistömateriaali. Festivaaliartistien kanssa on mahdollista sopia haastatteluja. Haastattelupyynnöistä vastaa tiedottaja Inka-Maria Pulkkinen, puh. 050 360 4732 & 02-2620812, sähköposti inka-maria@tmj.fi.

http://www.tmj.fi