11.03.2011

Turun musiikkijuhlasäätiön tuottaman Eerik XIV -oopperan liput myyntiin 17.3.11

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaan kuuluvan Eerik XIV -oopperan lipunmyynti alkaa torstaina 17.3.2011 klo 9. Lippuja myy Lippupiste.
Eerik XIV on kotimainen suurtuotanto, jonka Turun kaupunki on tilannut säveltäjä Mikko Heiniöltä ja kirjailija Juha Siltaselta kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi. Pääroolissa nuorena Eerik-kuninkaana nähdään ylistetty ruotsalainen mezzosopraano Charlotte Hellekant ja hänen vastanäyttelijänään Kaarina Maununtyttärenä loistaa suomen kauneimmaksi ääneksi luonnehdittu sopraano Helena Juntunen. Oopperan ohjaa Erik Söderblom ja musiikin johdosta vastaa Leif Segerstam. 10 laulajan solistikaarti koostuu suomalaisista ja ruotsalaisista huippulaulajista. Upouuteen Logomon suureen saliin toteutettava lavastus leikittelee tehdashallin massiivisuudella ja teknologisilla ratkaisuilla.

Eerik XIV -oopperan ensi-ilta on 22.11.2011 ja esityksiä on yhteensä neljä. Ensi-ilta on samalla myös Logomon suuren salin vihkimistapahtuma. Massiivisen tehdashallin katsomo, joka suurimmillaan palvelee yli 3000 katsojaa, on oopperassa noin 1500 katsomopaikan suuruinen. Nyt myyntiin tulevan pääkatsomon liput maksavat 75 €.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 5.-18.8.2011.

http://www.tmj.fi