27.05.2015

Turun kaupunki turvaa kaupunkifestivaali Down by the Laiturin järjestämisen

Turun kaupunki turvaa kaupunkifestivaali Down by the Laiturin järjestämisen tulevana kesänä siirtämällä festivaalin järjestämisen uudelle sopimuskumppanille.

DBTL-sopimuksen siirtoa käsiteltiin maanantaina 25.5. Turun kaupunginhallituksessa,  jossa kaupunginhallitus päätti antaa suostumuksensa kaupungin ja Happening Laituri Oy:n välisen DBTL-sopimuksen muutokseen.
Happening Laituri Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Pasi Tamminen on esittänyt kaupungille, että hän pyrkii myymään yhtiönsä liiketoiminnan ja pyytänyt sen vuoksi, että kaupunki antaisi suostumuksensa kaupungin ja Happening Laituri Oy:n välisen DBTL -sopimuksen sopijaosapuolen muutokseen. Uudelle osapuolelle siirretään DBTL-festivaalin järjestämiseen liittyvä sopimus, joka oikeuttaa tapahtuman järjestämiseen ja DBTL tavaramerkin käyttöön.

-Kaupungin päätavoitteena oli saada tapahtuma järjestettyä tulevana kesänä. Nyt tehtävällä sopimuksen siirrolla tämä turvataan ja olen iloinen, että tapahtuma pysyy turkulaisissa käsissä johtaja Tuomas Heikkinen Turun kaupungilta sanoo.

Kaupunginhallitus on valtuuttanut Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellin allekirjoittamaan sopimuksen uuden sopimuskumppanin kanssa. Happening Laituri Oy jo on neuvotellut esisopimuksen DBTL:n järjestämisestä Kalle ja Henri Kulmalan omistaman tapahtumatuotantoa harjoittavan yhtiön kanssa. Kulmalat ovat kokeita turkulaisia tapahtumajärjestäjiä ja tuntevat markkinatilanteen hyvin.

– Asiat on jo sovittu ja saamme Tammisen kanssa lopullisen sopimuksen allekirjoitettua tämän viikon loppuun mennessä, Kulmala sanoo.

-DBTL on hyvin tunnettu, Suomen ja koko Euroopan vanhin yhtäjaksoinen  kaupunkifestivaali. On hienoa kokea ainutlaatuinen festivaalitunnelma jossa sekä yleisö- että artistit viihtyvät Henri Kulmala sanoo.

Kulmalat jatkavat DBTL tapahtuman järjestelyjä yhteistyössä Tammisen kanssa.
– Pasi on ollut valtakunnallisesti Mr. DBTL ja on hienoa että hän on edelleen ottamassa tapahtumasta järjestelyvastuuta, jatkaa Kulmala.

Pasi Tamminen toteaa olevansa huojentunut siitä, että tapahtumalle löytyi hyvä paikallinen järjestäjätaho ja yleisö saa jatkossakin ainutlaatuisen festarikokemuksen.

– Kulmalat ovat tunnettuja, kokeneita turkulaisia viihdealan toimijoita ja olen iloinen, että DBTL brändi siirtyy osaaviin käsiin, Tamminen sanoo.

Turun kaupunki voi hyväksyä sopimuksen siirron kun osapuolet ovat päässeet lopulliseen sopimukseen liiketoiminnan siirrosta.

Down by the Laituri on  Turussa vuodesta 1988 alkaen järjestetty kaupunkifestivaali, jota Happening Laituri Oy on järjestänyt vuodesta 2013 lähtien. Yhtiöllä ja Turun kaupungilla on sopimus tapahtuman järjestämisestä. Kaupunki omistaa oikeuden DBTL-tavaramerkkiin ja myöntää luvan tapahtuman maankäytölle.

DBTL järjestetään tänä kesänä ti 28.7 – su 2.8

www.dbtl.fi