09.07.2009

Tumppi Varonen ja Reijo Frank täydentävä Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmaa

Työväen Musiikkitapahtuman tämän kesän ohjelmistoa täydentävät lauantaina 25.7. Tumppi Varonen & Problems? sekä Reijo Frank.

Jo vuodesta 1977 Suomen punk-piireissä vaikuttanut Tumppi Varonen saapuu Problems? -yhtyeensä kanssa esiintymään Työväen Musiikkitapahtumaan. Erityisesti ”Tahdon rakastella sinua” sekä ”Katupoikien laulu” tulkinnoistaan tunnettu Varonen on pysynyt tuotteliaana jo monet vuosikymmenet; uusin single ”Valontuoja” ilmestyi tänä vuonna ja viimeisin pitkäsoitto ”Haluisitko tietää” ilmestyi vuonna 2008. Tämän päivän kokoonpanoon kuuluu Varosen lisäksi Ripa, kitara, Jimi Sero, basso, sekä Kimmo Kosenius, rummut. Tumppi Varonen & Problems? esiintyy Työväen Musiikkitapahtumassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 01.00 peruuntuneen Valveen tilalla.
Reijo Frank on suomalainen laulaja, joka on tullut tunnetuksi erityisesti työväen- ja rauhanlaulujen tulkitsijana mutta on kunnostautunut myös folkmusiikin parissa. Tunnetuin hänen tulkinnoistaan lienee Elsa Rauteen sanoittama rauhanlaulu Veli, sisko, jonka hän levytti vuonna 1969. Frankille on myönnetty ensimmäinen Kansan sivistysrahaston Työväen kulttuuripalkinto vuonna 1982. Reijo Frank – Työväen laulaja –teos julkaistiin tänä vuonna. Reijo Frankin muistelmien mukana lukija saa kulkea kokeneen ja lukeneen miehen matkassa läpi sodanjälkeistä Suomesta nykypäivään. Kirjan välissä on CD, jossa on yhdeksän Frankin tulkitsemaa kappaletta. Reijo Frank esiintyy Työväen Musiikkitapahtumassa lauantaina 25.7. Sykettä sydämeen –tapahtumassa klo 11. Uuden kirjan voi ostaa Tapahtumapuodista tai tilata Työväen Musiikkitapahtumasta.

Työväen Musiikkitapahtumassa on tänä vuonna monta tanssittavaa musiikkia soittavaa esiintyjää. Käännöspoppia soittava Maria Gasolina on liikuttanut täysiä klubeja ja festivaaliyleisöä jo vuodesta 2001. Gasolinan ohjelmisto on pääasiassa brasilialaista musiikkia, mutta muutakin, esimerkiksi Molokon, Blondien, Manu Chãon ja Femi Kutin musiikkia on versioitu suomeksi. Yhtyeen livekeikkojen tavaramerkiksi on vakiintunut omalaatuinen niveliäliikuttava rytmiralli jonka orgaanista kutsua on vaikea vastustaa. ”Maria Gasolina” on brasilialaista slangia, ja tarkoittaa sellaisia tyttöjä, jotka tykkäävät vaan autoilijoista. Maria Gasolina esiintyy perjantaina 24.7. klo 22.30.

Lauantaina 25.7. klo 18.30 Plutonium 74 tekee tanssibileet. Valmistusaineina on hurmoksellista diskofunkkia, älynystyröitä rääkkäävää progeilua ja herkän sadunomaista utua. Heti tämän jälkeen Reino & The Rhinos vakuuttaa suomenkielisellä soulmusiikillaan. Tämä keikka on yksi harvoista Reino Nordinin ja hänen pitkäaikaisista ystävistään, muun muassa Soul Captain Bandistä ja Kompostikoplasta tutuista muusikoista kasatun The Rhinos -yhtyeen kesän 2009 keikoista. Myöhemmin samana iltana saamme kuulla lisää soulin ilosanomaa, kun Miss Saana & The Missionaries –yhtye esiintyy. Bändin kitaristi Rocka Merilahti kuvailee heidän musiikkiaan seuraavasti: ”Teemme primitiivistä ja kursailematonta soulmusiikkia. Musiikin kautta voi löytää iloa elämään, Saanakin nauraa laulaessaan.” Itse johtajatar Miss Saana säestää: ”Mustan rytmimusiikin perinteeseen kuuluu toiveikkuus, vaikka laulettaisiin rankoistakin aiheista. Musiikki voi antaa keveän olon ja puhdistaa mielen. Sen parissa voi levätä vähän aikaa.”

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 22.-26.7.2009.

http://www.valmu.com