26.02.2015

Trioja ja Sibeliusta Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat järjestetään 17. kertaa Kemiönsaarella ja lähikunnissa 15 konsertin kokonaisuudella 7.–12.7.2015. Taiteelliset johtajat, viulistit Katinka Korkeala ja Sonja Korkeala, ovat suunnitelleet tämänvuotisen ohjelman puhallin-, jousi- ja piano-triojen ympärille. Tämän vuoden ohjelmassa keskeinen säveltäjä on Jean Sibelius, jonka syntymästä on 150 vuotta. Ohjelmassa on huomioitu myös Carl Nielsen ja Aleksandr Glazunov, hekin vuonna 1865 syntyneitä säveltäjiä. Konserteissa kuullaan myös huhti-kuussa 80 vuotta täyttävän Aulis Sallisen teoksia.

Musiikkijuhlat on aktiivisesti panostanut kotimaisten kamarimusiikkisävellysten esille-tuomiseen ja on tilannut vuosittain uuden teoksen suomalaisilta nykysäveltäjiltä. Tä-mänvuotisen, Lotta Wennäkosken tilausteoksen Päärme, tulee esittämään Avajaiskon-sertissa 7.7. festivaalilla ensi kertaa esiintyvä Sibelius Piano Trio, jonka jäseniä ovat pianisti Juho Pohjonen, viulisti Petteri Iivonen sekä sellisti Samuli Peltonen. Tilausteos kuullaan myös Salon taidemuseo Veturitallissa.

Festivaalin muita uusia vierailijoita ovat alttoviulisti Atte Kilpeläinen sekä sellisti Sampo Korkeala. Musiikkijuhlat 2015 huipentuvat Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin vierai-lukonserttiin Grande Finalessa, kapellimestarinaan Tuomas Hannikainen ja solistinaan viulisti Ingolf Turban, joka häikäisi festivaaliyleisön viime kesänä.

Toista kertaa musiikkijuhlilla vieraileva Philharmonic Wind Players Berlin-puhallinkvintetti johdattaa kuulijansa jälleen kerran puhallinmusiikin helmiin. Puhallin-kvintetin jäsenet ovat huilisti Egor Egorkin, oboisti Christoph Hartmann, klarinetisti Ishay Lantner, käyrätorvisti Félix Dervaux, sekä fagotisti Sophie Dartigalongue.

Myös tänä vuonna pääsee yleisö Ann-Kristin Schevelewin johdattelemana musiikin ja taiteilijoihin saloihin useissa juonnetuissa konserteissa. Kemiönsaaren Musiikkijuhlien tämän vuoden ilmeen pohjana on professori Riitta Nelimarkan teos Peasants in the apartment house.

Keväällä järjestetään yhteistyössä Bio Fixin kanssa kaksi oopperaesitystä valkokan-kaalla: Madama Butterfly ja Taikahuilu. Esitykset näytetään Villa Landessa.

www.kimitomusicfestival.fi

www.facebook.com/musikfestspel

www.pinterest.com/musikfestspel