08.07.2010

Torstaina tangotaan tunteella ja kilpaillaan Tangolaulukilpailun finaalipaikoista

Seinäjoki herää torstaina tangontäyteiseen päivään keskiviikon avajaistunnelmien jälkeen. Tangokatu avautuu yleisölle kuuden aikaan illalla, ja illan tähtinä Katulavalla kansaa tanssittavat Seinäjoen Tangomarkkinoilla kuningattareksi vuonna 1995 kruunattu Marita Taavitsainen & Orkesteri Koivu ja Mieskuoro Könsikkäät, jonka musiikillisena johtajana toimii Petri Laaksonen. Katulavan illan päätteeksi arvuutellaan onko kaiken takana todellakin nainen, kun lavalle astuvat Matti ja Teppo & Horizone. Näiden turkulaisveljesten laji ei ole hevimetallia, se on jalometallia!

Tangokadun Paviljongissa voi sujahtaa iloiseen ja mukaansatempaavaan meininkiin Tanssikoulu Sulavan tanssiopetuksen mukana. Illalla Paviljongin tunnelma nousee kattoon kun tangokaupungin sydämessä kisataan jännittävä, vuoden 1989 Tangokuningas Risto Nevalan isännöimä Tangoseniori-laulukilpailun Finaali. Kisan jälkeen Paviljongin tunnelmaa nostattaa iki-ihana, vuoden 1991 Tangokuningatar Kaija Pohjola & Paratiisi sekä Risto Nevala & Noiser.

TangostYLEssä väännetään tango uuteen muottiin, kun Tangokunkut Jukka Hallikainen ja Marko Lämsä laulattavat yleisöä. Kesäisen illan hämyssä fuusiotangoa tulkitsevat Johanna Debreczeni, Jouni Keronen ja Samuli Jokinen. Suomalaisen tangon unelmajoukkue Tango-orkesteri Unto nostaa perinteisen suomitangon uusiin ulottuvuuksiin vivahteikkailla ja heittäytyvillä tulkinnoillaan mm. Unto Monosen ja Toivo Kärjen ikivihreistä.

Kisa-Areenalla on käsillä kohtalon hetket, kun Areenalla kisataan Tangomarkkinat-laulukilpailu 2010 – Finaalin karsinta. Finalisteina 5
nais- ja 5 mieskilpailijaa, joista yleisöäänien perusteella jatkaa Finaaliin 3 mies- ja 3 naiskilpailijaa. Tilaisuudessa jaetaan myös vuoden 2010 Tango Finlandia -palkinto. Musiikista vastaa Mika Toivasen johtama Suuri Tango-orkesteri. Juontajina Ella Kanninen ja Mikko ”Peltsi” Peltola. Suorat lähetykset: YLE TV2, Radio Suomi ja http://satumaa.yle.fi

Keskiyön aikaan, dramaattisen finaalitaiston jälkeen voi suunnata Seinäjoen Kaupunginteatteriin nauttimaan Valon Siivin- konsertista, joka on laulaja-lauluntekijä Kirsi Rannon ja valotaiteilija Hessu Laaksosen luoma teos, jossa yhdistyvät lohduttavat, hoivaavat laulut ja ennennäkemätön, huikea valomaailma.

Suomalaisen tangon taikaa… hiljaa yössä!
Seinäjoen Tangomarkkinat 7. – 11.7.2010

http://www.tangomarkkinat.fi