27.07.2012

Torstai täräytti Työväen Musiikkitapahtuman käyntiin Valkeakoskella

Torstai-illan pimetessä Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlinnan aloitti suomalaisen sielun tulkki Arttu Wiskari. Wiskari sai yleisön innostumaan maalatessaan maalaismaiseman kuulijoiden mieliin. Sympaattinen artisti hurmasi valkeakoskelaisyleisön myös uusilla lauluillaan, mutta Tuntematon potilas ja Mökkitie olivat kuitenkin odotetuimmat kappaleet.

Illan yllättäjiä oli alkukesästä esikoislevynsä julkaissut Heli Kajo. Yleisö on ottanut jo vahvasti omakseen laulaja-lauluntekijän elämänmakuiset kappaleet:

– On mahdotonta kuvailla sitä, kuinka hieno tunne oli, kun ihmiset osasivat niin hyvin itse tekemäni sanoitukset. En ikinä unohda tätä iltaa, liikuttunut laulajatar kertoi uransa ensimmäisiin lukeutuvan festivaaliesiintymisen jälkeen.

Nousevan tähden jälkeen Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäisen illan kruunasi suomalaisen musiikkitaivaan kiintotähti Apulanta. Jo uransa alkuaikoina usein Valkeakosken nuorisotiloilla keikkaillut yhtye soitti uusimman, Kaikki kolmesta pahasta -levynsä tuotannon lisäksi myös vanhempia kappaleitaan, kuten Mato ja Käännä se pois.

Nimekkäiden koko kansan suosikkien lisäksi Työväen Musiikkitapahtuma tarjoaa kattauksessaan harvinaisempiakin herkkuja. Perjantaina esiintyvän Pirulaisen hyppysissä folk-poljento kohtaa rockin potkun. Posteljoona ja ystävät -kokoonpanon lavashow vääntää hymyn paatuneenkin rockpoliisin huulille. Yhteiskunnallisista aiheista lauluja tekevä Tundramatiks yhdistelee tuotannossaan kansanmusiikkia ja rämisevää rockia.

Perjantain viimeinen esiintyjä The Irrationals villitsee yleisön tanssimaan hip hop -mausteisella rytmimusiikillaan. Pääasiassa torvisoittajista koostuva The Petrojvic Blasting Company tarjoilee Musiikkitapahtuman juhlakansalle mustalaishenkisiä, erittäin tanssittavia ja tarttuvia rytmejä. Veljesten Justin ja Josh Petrojvicin perustama yhtye tulee Los Angelesista. Illan odotetuimpia esiintyjiä ovat lisäksi SF Blues, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Erin ja Pariisin Kevät.

Työväen Musiikkitapahtuman perjantaissa rajat eivät kahlitse musiikkielämystä: Myllysaaren museon pihan Rytmiringissä ei ole yleisöä ja esiintyjää, vaan kaikkien panos on merkittävä yhteisen rytmikkään taideteoksen luomisessa.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella juhlii nyt 40-vuotista taivaltaan. Tapahtuman teemoja ovat tänä vuonna solidaarisuus ja lähiruoka. Solidaarisuusrannekkeen ostamalla tapahtumakävijät voivat antaa tukensa kehitysyhteistyölle, jolla parannetaan erityisesti naisten ja lasten asemaa Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Solidaarisuus-kehitysyhteistyöjärjestön Solidaarisuus toimii! -kampanjan keulakuvana on Työväen Musiikkitapahtumassa perjantaina 27.7. esiintyvä Jukka Poika.

http://www.valmu.com