22.05.2015

Toritansseja, konsertteja, aivodiskoa – Kuopio tanssii ja soi!

Toritanssit, Tanssimaraton, säveliä Kallaveden rannalla ja Pariisin taivaan alla, jazzia, Kansallisbalettia, teatteria, aamutaijia, taiteilijahaastatteluja. 46. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin oheisohjelma on tänä kesänä herkullisen monipuolinen.

– Olemme tuottaneet ohjelmaa yhteistyössä lukuisien kumppaneidemme, muun muassa Suomen Kansallisbaletin, Puolustusvoimien, VB-valokuvakeskuksen, Suomen Aivosäätiön sekä tanssin, musiikin ja teatterin ammattilaisten ja harrasteseurojen, kanssa. Ohjelma on hyvin monipuolinen ja se levittäytyy ympäri keskustaa. Kauppatorin ja Musiikkikeskuksen Valohallin lisäksi ohjelmaa on muun muassa satamassa ja VB-valokuvakeskuksella, festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

Tanssin lisäksi musiikki ja teatteri ovat vahvasti ohjelmassa mukana.

– Useat kesäteatterit antavat esimakua tulevan kesän tuotannoistaan kauppatorilla, ja useissa tapahtumissa myös yleisöllä on mahdollisuus tanssia. Meillä on myös hieno konserttikattaus, Pitkänen sanoo.

Festivaalin avajaisia vietetään Kuopion kauppatorilla 10.6. klo 11. Avajaisissa yleisöä ilahduttaa soittolistojen energinen suosikkiräppäri, savolaislähtöinen Timi Lexikon. Avajaisareena on varattu nuorille. Lavalle nousevat muun muassa 12–16-vuotiaan tanssin ja cheerleadingin harrastajat.

Avajaisten jälkeen meno jatkuu Musiikkikeskuksen Valohallin suositussa Tanssimaratonissa, johon kuka tahansa voi liittyä mukaan missä välissä vain. Tanssilaji vaihtuu puolen tunnin välein.

Avajaispäivän iltana Suomen Kansallisbaletti päättää kesäkiertueensa Kuopion matkustajasataman lavalla klo 20. Kansallisbaletin ohjelmassa on klassista balettia ja nykytanssin parhaita paloja. Ryhmä nähdään myös perjantaina ja lauantaina Musiikkikeskuksen Gaalassa huikealla Jacopo Godanin Spazio-Tempo-teoksella.

Sunnuntaita lukuun ottamatta torilla voi nautiskella erilaisista tanssi-, musiikki- ja teatteriesityksistä päivittäin klo 11 tanssitaiteilija Tuomas Juntusen johdolla. Muun muassa viime kesän suosittu Aivodisko tanssittaa tänäkin vuonna Kuopiossa maanantaina 15.6. klo 11 Kauppatorilla. Menosta pitävät huolen Nicke ja Raakel Lignell, Tanssiseura J&V,  DJ Nite, Aira Samulin ja Jorma Uotinen.

Lisäksi Musiikkikeskuksen Valohallissa on päivittäin ohjelmaa esityksistä taiteilijahaastatteluihin. Esiintymässä ovat muun muassa naiskuoro Ruukittaret, suosittu Amapola-orkesteri sekä useita eri tanssiryhmiä ja -kouluja.

Perjantai-iltana Kulttuuriareena 44:ssä järjestetään Kuopion Tanssistudion Hair is on the Move -hius- ja tanssishow.

Lauantaina klo 10.15 järjestetään Musiikkikeskukselta Kauppatorille suuntaava festivaalikulkue, jossa on lupa irrotella ja hullutella.

 

Konserttien viikonloppu

Viikonloppuna Kuopiossa konsertoidaan. Lauantaina Jorma Uotinen & Trio Avec musisoi Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa Sous le Ciel de Paris – Pariisin taivaan alla -konsertissa. Sunnuntaina Satamatorilla jammaillaan MILJazzin tahdissa. Tapahtumassa esiintyvät Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan show band solistinaan suomisoulin kuningas, laulaja Sami Saari, Ilmavoimien Big Band ja saksofonisti Jukka Perko sekä Ilmavoimien Jazzcombo ja jazzlaulajatar Elena Mindru.

Jos musiikinnälkä ei näillä täyty, MILJazzista voi siirtyä suoraan VB-valokeskuksen tunnelmalliseen puutarhakonserttiin, jossa kuullaan kuopiolaisten ja kuopiolaislähtöisten säveltäjien ja sanoittajien säveliä Kallaveden rannoilta Petri Petterssonin, Auli Poutiaisen ja Pekka Vienolan tulkitsemana.

Festivaaliviikko päättyy tiistaina 16.6. klo 20 Toritansseihin upean Tunteet-orkesterin johdolla.

– Ohjelmastamme löytyy varmasti tarjontaa kaikille, ja ilmaisohjelman osuus on merkittävä. Olemme panostaneet siihen, että mahdollisimman monella kuopiolaisella ja Kuopiossa olevalla olisi mahdollisuus osallistua festivaalin tunnelmaan, Pitkänen sanoo.

Lisäksi oheisohjelmassa on mukana Itäisen tanssin aluekeskuksen järjestämä Paikallisliike, joka tuo esille itäsuomalaisia tanssitaiteilijoita ja heidän uusimpia teoksiaan. Festariviikon aikana järjestetään myös Minna Canth -johtamisfoorumi sekä paljon muita tapahtumia. Tutustu koko ohjelmaamme ja tulosta tapahtumakalenterimme www.kuopiodancefestival.fi

Autolla liikkuville festarivieraille toinen tunti pysäköinnistä toriparkissa on ilmainen koko festariviikon ajan.

46. Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 10.–16.6.2015.

Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä

https://www.facebook.com/pages/Kuopio-Dance-Festival/158055021010586?ref=hl

https://twitter.com/KuopioDanceFest