22.12.2014

Topi Lehtipuu nousee Helsingin juhlaviikkojen johtajaksi

Taiteilija Topi Lehtipuu (s. 1971) on nimitetty Juhlaviikkojen toiminnanjohtajaksi 1.10.2015 alkaen. Lehtipuu vastaa festivaalin taiteellisesta suunnittelusta ja organisaation johtamisesta kolmivuotiskaudella 2016-2018.

Topi Lehtipuu on kansainvälisesti kysytty laulaja, joka on työskennellyt maailman merkittävimpien kapellimestarien ja ohjaajien kanssa esiintyen säännöllisesti mm. Helsingissä, Berliinissä, Lontoossa, Pariisissa, Salzburgissa ja Wienissä. Festivaalijohtamiskokemusta Lehtipuulle on kertynyt Turun musiikkijuhlien taiteellisen johtajan tehtävästä vuodesta 2010 alkaen sekä Joroisten Musiikkipäivien taiteellisen johtajan tehtävästä vuosina 2008-2010 sekä 2006 ja 2004. Lehtipuu valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2003 kuoron- ja orkesterinjohdon koulutusohjelmasta. Lehtipuu vastaa täysipäiväisesti Juhlaviikkojen johtamisesta ja jatkaa sivutoimisesti taiteilijanuraansa laulajana.

Valinnan tehneen Helsinki-viikon säätiön hallituksen mukaan Topi Lehtipuulla on erinomaiset edellytykset kehittää Juhlaviikkojen toimintaa. ”Topi Lehtipuun kansainväliset verkostot yhdistyneenä vahvaan yleisösuhteeseen antavat erinomaisen lähtökohdan tulevien festivaalikausien suunnittelulle. Uskon, että Topi Lehtipuu auttaa tämä tavoite mielessään virittämään Juhlaviikot jälleen uudelle tasolle rakentaen vuosikymmenten mittaan kerrytetyn hienon perustan varaan”, luonnehtii Helsinki-viikon säätiön puheenjohtaja, professori Pekka Mattila.

Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtajan tehtävänä on festivaalin taiteellinen johtaminen ja kehittäminen. Toiminnanjohtaja vastaa myös budjetista, rahoituksen kehittämisestä sekä säätiön organisaation ja asiantuntijahenkilöstön johtamisesta. Festivaalin uudistumiskyvyn ja työn luonteen vuoksi tehtävä on määräaikainen; uuden toiminnanjohtajan kausi kestää kolme vuotta sisältäen kuitenkin option kahden vuoden jatkoon.

Juhlaviikkojen nykyinen toiminnanjohtaja Erik Söderblom päättä kautensa vuoden 2015 festivaaliin.

Helsingin juhlaviikot järjestetään seuraavan kerran 14.–30.8.2015.