13.02.2023

Tom Jones esiintyy kesällä Pori Jazzissa

Festivaalin uusia kiinnityksiä ovat myös Pepe & Saimaa, Erja Lyytinen, Aili Ikonen ja Arppa.

Laulaja Tom Jones esiintyy heinäkuussa Pori Jazzissa. Legendaarisen laulajan konsertti Kirjurinluodon konserttipuistossa kuullaan torstaina 13. heinäkuuta.

Tom Jones on ollut musiikkimaailman huipulla jo 60 vuotta. Hänen kansainvälinen ja huikea uransa lähti liikkeelle 1964 mahtipontisella pop-kappaleella It´s Not Unusual. Tästä alkoi hittiputki: I´ll Never Fall In Love Again, Delilah, Green, Green Grass of Home ja I Who Have Nothing. What`s New Pussycat ja James Bond -sävelmä Thunderball avasivat Tom Jonesille tien elokuvamusiikin maailmaan. Tom Jonesin uudempia menestyskappaleita ovat muuan muassa versio Princen kappaleesta Kiss sekä If I Only Knew ja Sex Bomb.

Tom Jones on monipuolinen ja muuntautumiskykyinen laulaja, jonka konsertit koostuvat omien pop-hittien ohella myös rhythm and bluesista, countrysta ja soulista. Hän on tulkinnut muun muassa Bob Dylanin ja John Lee Hookerin tuotantoa. Duettoja Tom Jones on laulanut Van Morrisonin, Wyclef Jeanin ja Tori Amosin kanssa. Kuningatar Elisabet II löi Tom Jonesin ritariksi 2006, ja Sir Tom oli myös Elisabet II 60-vuotisen hallitsijakauden kunniaksi järjestetyn juhlakonsertin pääesiintyjiä.

Samana päivänä (torstaina 13.7.) Tom Jonesin kanssa Kirjurinluodossa esiintyvät myös Pepe & Saimaa sekä blueskitaristi Erja Lyytinen.

Pepe Willbergin ja Saimaa-yhtyeen albumi Pepe & Saimaa nousi vajaa kymmenen vuotta sitten ilmiöksi Suomessa. Musiikilliselta tyyliltään 60- ja 70-luvuilta mahtipontisia ja suurieleisiä vaikutteita ottanut albumi nousi Suomen virallisen albumilistan kärkeen. Levyn kappaleista Lyhyenä hetkenä ja Tällä kadulla tuli pophelmiä ja radiohittejä.

Koko albumi esitetään kesällä Kirjurinluodossa alkuperäisellä jättikokoonpanolla, jossa Pepe Willbergiä ja Saimaata vahvistavat Vantaan Viihdeorkesteri ja Vaskivuoren lukion kamarikuoro.

Kitaristi ja laulaja Erja Lyytinen valittiin 2017 vuoden parhaaksi blues-kitaristiksi European Blues Awards-äänestyksessä. Vuonna 2019 Erja Lyytinen sijoittui kansainvälisen Guitar World -lehden ”Maailman parhaat blueskitaristit”-äänestyksessä sijalle 14. Hänen musiikissaan on bluesin ohella vaikutteita muun muassa rockista ja funkista.

Erja Lyytinen on esiintynyt muun muassa Carlos Santanan, Joe Bonamassan ja Michael Jacksonin kitaristina tunnetun Jennifer Battenin kanssa.

Lauantain 15.7. konsertin uudet kiinnitykset ovat Aili Ikonen ja Arppa.

Herkkänä ja taiturimaisena tulkitsijana tunnettu Aili Ikonen on monipuolinen laulaja ja lauluntekijä. Juuri julkaistun Helposti palavaa -albuminsa lisäksi hän on julkaissut kolme soololevyä ja diskografia sisältää myös kolme Kvalda-jazzyhtyeen albumia, suomalaisen jazziskelmän ytimeen pureutuvan Jazzbasillin yhdessä HERD-jazztrion kanssa, kaksi Hereä-yhtyeen pitkäsoittoa sekä Ella Fitzgeraldille omistetun tribuuttialbumin. Aili Ikonen esiintyy laaja-alaisesti aikamme kotimaisten huippuartistien kanssa ja hänet tunnetaan nykyisin myös Rajaton-lauluyhtyeen jäsenenä.

Energisistä, improvisaatioon perustuvista keikoistaan tunnettu Arppa yhtyeineen on yksi tämänhetkisen Suomi-indien kärkinimistä. Arppa on haalinut ympärilleen taitavat ja valovoimaiset muusikot, minkä ansiosta hänen tunnelmallisten tekstiensä ympärille on rakentunut kaunis ja eheä äänimaailma. Arppa yhtyeineen julkaisee kolmannen albuminsa Valeria 10.3.2023.

Pori Jazz 2023 -festivaalin aiemmin julkistetut esiintyjät ovat brittitähdet Robbie Williams (lauantaina 15.7.) ja Sam Smith (perjantaina 14.7.). Lisää artistijulkaisuja on luvassa lähiviikkoina.

Festivaalin liput ovat myynnissä Ticketmasterin kanavissa kautta maan.

Pori Jazz järjestetään 7.-15.7.2023.

www.porijazz.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

15.03.2023

Pori Jazzin pääkonserttien ohjelma täydentyy 14 artistilla

56. kertaa järjestettävän Pori Jazz -festivaalin Kirjurinluodon pääkonserttien uusia esiintyjäkiinnityksiä ovat mm. jazzlaulaja Kurt Elling, blueskitaristi Eric Gales sekä tuore Grammy-voittaja Snarky Puppy ja kolme nousevaa jazzsaksofonistia Chelsea Carmichael, Melissa Aldana ja James Brandon Lewis.…

Lue lisää

15.12.2022

Brittitähti Sam Smith esiintyy Pori Jazzissa ensi kesänä- Grammy- ja Oscar-palkittu artisti saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen

Brittiläinen supertähti Sam Smith (30) konsertoi ensi heinäkuussa Pori Jazzissa. Urallaan jo neljä Grammy-palkintoa voittanut artisti nähdään Kirjurinluodon konserttipuistossa perjantaina 14. heinäkuuta 2023. Tämä on tähden ensivisiitti Suomeen. Sam Smith julkaisee tammikuussa neljännen studioalbuminsa Gloria.…

Lue lisää

08.12.2022

Supertähti Robbie Williams esiintyy kesällä Pori Jazzissa

Showmies Robbie Williams esiintyy ensi heinäkuussa Pori Jazzissa. Brittiläinen supertähti juhlii 25-vuotista soolouraansa XXV-kiertueella, joka saapuu Porin Kirjurinluodon konserttipuistoon festivaalin päätöspäivänä, lauantaina 15. heinäkuuta. Robbie Williamsin laaja kiertue ja uusi XXV-albumi esittelevät tunnetun artistin pitkää…

Lue lisää