16.07.2015

Timo Mustakallio -laulukilpailu tuo nuoret laulajalupaukset Savonlinnaan

Vuoden 2015 Timo Mustakallio -laulukilpailu järjestetään sunnuntaina 19.7. Savonlinnassa. Kilpailu on yksipäiväinen, alkukilpailu ja loppukilpailu samana päivänä. Alkukilpailu pidetään klo 11 ja finaali klo 19 Savonlinnasalissa. Ohjelmana ovat vapaavalintaiset liedit ja ooppera-aariat.

”Esikarsinnan perusteella odotettavissa on tasaisempi kilpailu kuin toissa vuonna. Raadilla on enemmän mietittävää. Erityisesti miesten suhteen on tapahtunut kohennusta. Tuomaristoon kuuluvilla Ritva Auvisella ja Topi Lehtipuulla on paljon kokemusta ja näkemystä”, sanoo laulukilpailun tuomariston puheenjohtaja Jorma Silvasti.

Kilpailu on avoin suomalaisille laulajille, jotka ovat syntyneet vuonna 1989 tai sen jälkeen. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja mies- ja naislaulajille. Osanottajalla saa olla enintään kahden vuoden kokemus laulajan ammatissa. Kilpailijat aakkosjärjestyksessä ovat: Antola Iida, sopraano, Riihimäki Isokoski Johanna, sopraano, Tampere Kemppilä Roosa, sopraano, Tampere Leino Annika, sopraano, Espoo Liikaoja Jenni, sopraano, Jalasjärvi Matinniemi Sanna, sopraano, Kuopio Mattila Ruut, mezzosopraano, Helsinki Niemelä Anni, sopraano, Lieto Punkeri Tomi, baritoni, Oulainen Rauvala Saara, sopraano, Salo Rytkönen Piia, sopraano, Iisalmi Suihkonen Markus, basso, Helsinki Tikkanen Henri, baritoni, Kuopio Tikkanen Olli-Tapio, baritoni, Kuopio Vaahtoluoto Maiju, mezzosopraano, Savonlinna Ylipää Tiitus, baritoni, Nokia

Kilpailun tuomaristossa toimivat Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti, laulunopettaja ja sopraano Ritva Auvinen sekä Helsingin Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja, tenori Topi Lehtipuu.

He valitsevat alkukilpailusta loppukilpailuun korkeintaan kahdeksan laulajaa. Kilpailun ensimmäinen palkinto on suuruudeltaan 15 000 euroa. Lisäksi jaetaan 10 000 euron suuruinen palkinto Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahastosta.

www.operafestival.fi