02.02.2011

Timo Mustakallio –laulukilpailu jälleen Savonlinnan Oopperajuhlilla

Savonlinnan Oopperajuhlat ja Timo Mustakallio –säätiö järjestävät Timo Mustakallio –laulukilpailun Savonlinnassa 2.7. – 3.7.2011. Kilpailu on avoin suomalaisille laulajille, jotka ovat syntyneet vuonna 1980 tai sen jälkeen. Kisan ikäraja tullaan laskemaan 28 ikävuoteen vuonna 2013. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja mies- ja naislaulajille.

Kilpailun ensimmäinen palkinto on suuruudeltaan 15 000 euroa. Lisäksi jaetaan 10 000 euron suuruinen palkinto Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahastosta.

Kilpailuun ilmoittautumisen takaraja on 31.3.2011. Kilpailutoimikunnan nimeämä esikarsintalautakunta valitsee sihteeristölle lähetettyjen äänitteiden perusteella laulajia toukokuussa järjestettävään esikarsintaan, josta varsinaiseen kilpailuun valitaan noin 16 laulajaa.

Kilpailussa on kaksi erää, jotka molemmat käydään Olavinlinnassa. Alkukilpailu on lauantaina 2.7.2011 ja finaali sunnuntaina 3.7.2011. Sekä alku- että loppukilpailussa laulajat esittävät yhden vapaavalintaisen liedin ja yhden ooppera-aarian pianosäestyksellä. Alkukilpailusta loppukilpailuun valitaan korkeintaan kahdeksan laulajaa.

Kilpailun tuomariston muodostavat taiteellinen johtaja Jari Hämäläinen (pj), oopperalaulaja Monica Groop ja oopperalaulaja Jaakko Ryhänen.

Mestarikurssi

Kilpailun finaaliin valituille järjestetään mestarikurssi Savonlinnassa kesällä 2012. Kurssin rahoittaa Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantala -rahasto sekä Savonlinnan Oopperajuhlat ja sen järjestelyistä vastaa Savonlinnan Musiikkiakatemia. Finaaliin valituille laulajille kurssi on maksuton.

Oopperalaulaja Timo Mustakallio perusti vuonna 1973 nimeään kantavan rahaston kannustamaan suomalaisia laulajia heidän jatko-opinnoissaan sekä edistämään suomalaista laulutaidetta. Timo Mustakallio -apurahasta on kilpailtu vuodesta 1974 lähtien.

Kilpailun säännöt ja ohjelmisto löytyvät kokonaisuudessaan osoitteesta www.oopperajuhlat.fi.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 1.-27.7.2011.

Etusivu