29.07.2010

Timo Hietalan pianotrio ”The Great Mistakes” kantaesitetään tänään Tuusulanjärven kamarimusiikissa

Tuusulanjärven kamarimusiikissa musisoidaan tänään klassisen kamarimusiikin, jazzin ja improvisaation rajamailla. Kantaesityksensä saa festivaalin tilausteos ”The Great Mistakes”. Pianotrion säveltäjä Timo Hietala isännöi itse konsertin. Ohjelmassa on myös elektronista musiikkia Alvar Aallon suunnittelemassa Villa Kokkosessa ja uusia sovituksia hyväntekeväisyys-aiheisista kappaleista.

Tänään kuullaan festivaalin tilauksesta sävelletty Timo Hietalan pianotrion ”The Great Mistakes” kantaesitys. Säveltäjän itsensä isännöimän konsertin ohjelmassa taiteillaan vakavan ja kevyen musiikin, sävelletyn ja improvisoidun musiikin välissä. Konsertissa esiintyvät Joonas Ahonen, Pekka Kuusisto, Matthew Hunt ja Markus Hohti. Huomio: MAAILMA ISO ihminen pieni -konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Iiro Rantala, Steve Reich ja Jörg Widmann.

Timo Hietala kirjoittaa itse konsertista: ” Tämä paras A-ryhmä musisoi veitsen terällä, oikean ja väärän, sovitun ja sopimattoman illuusioilla, antaa asioiden tapahtua reaaliajassa ja ehkä vastaa joihinkin kysymyksiisi ilman verbaalista akrobatiaa. Kuuntele ja anna konsertin olla jotain muuta kuin odotit. Vaihdetaan yhdessä perspektiiviä. ihminen on pieni MAAILMA SUURI, mutta kukaan ei ole keksinyt miten rajoittaa mielikuvituksen liikettä.”

Torstai-päivä alkaa kuitenkin jo kello 17 Alvar Aallon suunnittelemassa Villa Kokkosessa. Konsertissa huomionkohteena on suurelle yleisölle tuntematon elektronisen musiikin instrumentti Max/MSP. Loppuunmyydyn konsertin isäntänä toimii Sibelius-Akatemian studiopäällikkö Marko Myöhänen.

Päivä päättyy Lasse Kurki ensemblen yömusisointiin Tuusulan kirkossa. Lasse Kurki, Anna Puu, Janna Hurmerinta ja Anssi Kela esittävät tekemiään sovituksia hyväntekeväisyys-aiheisista kappaleista. Konserttiin on jäljellä enää näkörajoitteisia paikkoja.

Perjantain konsertit täynnä

Huomenna Tuusulanjärvellä soi Eero Järnefeltin Suvirannassa. Kahdessa Huomio: Niccolo Paganini -konsertissa esiintyvät Pekka Kuusisto, Ismo Eskelinen ja Markus Hohti.

Iltaohjelmassa on Svängin Chopin-projekti. Yhtye on sovittanut Frédéric Chopinin musiikin kansanmusiikkiainekset neljälle huuliharpulle. Konsertti pidetään Krapin mankeliaitassa.

Kaikki huomisen konsertit on loppuunmyytyjä. Tuusulanjärven kamarimusiikki päättyy lauantaina.

http://www.tuusulanjarvifestival.fi