27.07.2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraaksi Rauma Festivon torikeskusteluun

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu  keskusteluun klo 16.45 alkaen. Keskustelun aiheena on kulttuurin voima ja sen kanavoiminen kaikkien saataville.

Kurvinen saapuu Raumalle seuraamaan festivaalin avaavaa Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esitystä Rauma-salissa. Kabareehenkinen Kurt Weillin ja Bertolt Brechtin teos on viimeksi nähty näyttämöllä Suomessa 45 vuotta sitten. Lippuja Rauma-saliin myydään vain puolet salin kapasiteetista väljyyden ja yleisön terveysturvallisuuden varmistamiseksi. Esitys myös striimataan, jotta osallistuminen kauempaakin olisi mahdollista. Esityksen tähtenä loistaa poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystä ylistetty sopraano Tuuli Takala. 15-henkistä orkesteria johtaa Tomas Djupsjöbacka, ja esityksen ohjaa Siljamari Heikinheimo.

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7. elokuuta kuullaan 20 konserttia yli 30 taiteilijan voimin.

Festivo-tori 3.8.2021 klo 16.30 Rauman kauppatorilla. Vapaa pääsy.

Seitsemän kuolemansyntiä 3.8. klo 19 Rauma-salissa. Liput 49 € / 35 €, striimilippu 7 €.