05.02.2013

The Sounds (Swe), Mew (Den) ja Danzig (US) Provinssirockiin

Muut lisäykset ohjelmistoon ovat Karri Koira & Ruudolf, Antero Lindgren, Nicole, Domovoyd, The Scenes ja Pearly Gates

Provinssirockin uusimmat artistilisäykset pitävät sisällään uudempaa ja vanhempaa nostalgiaa sekä kestosuosikkeja. Ruotsalainen The Sounds tulee jälleen taattuun tapaansa varmasti tarjoamaan erittäin energisen keikan solisti Maja Ivarssonin notkeiden liikkeiden värittämänä. Bändi on viihtynyt viime aikoina kovasti studiossa äänittämässä uutta musiikkia ja Provinssissa tullaan varmasti saamaan maistiaisia myös uudesta tuotannosta.

Amerikkalainen Danzig nähtiin viimeksi Provinssirockissa v. 1995. Keikka syöpyi ihmisten mieliin yhtenä festivaalin kaikkien aikojen mieleen jääneimpänä keikkana. Tällä kertaa festivaalikeikka pitää sisällään jälleen historiallisia elementtejä. Ensi kesän kiertue on Danzigin 25-vuotisen uran juhlakiertue. Keikalla tullaan kuulemaan myös vanhaa Misfitsiä ja Misfitsin yksi perustajajäsenistä ja bändin vanha kitaristi Doyle Wolfgang von Frankenstein nähdään myös keikalla mukana. Eurooppalaisille faneille tämä on ensimmäinen mahdollisuus nähdä Danzig & Doyle kokoonpano yhtä aikaa lavalla.

Tanskalainen Mew äänittää parhaillaan uutta albumia ja heittää ensi kesänä ainoastaan yhden keikan kussakin kiertuemaassa ja Suomen keikka kuullaan, nähdään ja koetaan Provinssirockissa. Uutta materiaalia ja visuaaleja on siis luvassa keikalla, jossa tullaan kuulemaan hiukan uudemmantyylistä, popahtavampaa Mewiä.

Kriitikoiden ylistämän ”Mother”-debyyttialbumin viime vuonna julkaissut Antero Lindgren näyttää myös Provinssiyleisölle mihin kriitikoiden ylistys oikein pohjaa. Antero vie meidät lauluissaan sinne, minne emme itse uskalla mennä.
Tämän hetken kuumin kotimainen rap-artisti Karri Koira & Ruudolf nähdään myös Provinssirockissa. Kaksinkertainen rapin Suomen mestari Ruudolf tuotti Karri Koiran marraskuussa ilmestyneen albumin ”K.O.I.R.A.”, jossa artisti myös itse vierailee ”Amerikankotka liitää” biisissä.

Seinäjokelainen metalli-ylpeys Nicole nähdään myös ensi kesän Provinssissa.

Provinssi on tunnettu myös siitä, että se esittelee suurelle yleisölle uusia nousevia nimiä ja niitä on tälläkin kertaa tiedossa. Keväällä esikoispitkäsoittonsa julkaisevat Domovoyd sekä oululainen The Scenes. Kolmas tulevaisuuden lupaus ohjelmakartallamme on joensuulainen rock-yhtye Pearly Gates, joka julkaisi juuri EP:n ”Spell is Broken”.

Myöhemmin tässä kuussa julkistamme artistien esiintymispäivät ja kerromme päivälippujen myynnin aloituksesta.

Talkooilmoittautuminen ensi kesän Provinssirockiin on alkanut. ”Ihmisten Juhlan yksi tärkeimmistä tunnelmaluojista, talkoolaiset, on sellainen asia, ettei sen merkitystä festivaalille voi kyllin korostaa. Olemme etuoikeutettuja, että yhä 35 vuoden jälkeen sadat vapaaehtoiset tahtovat antaa omaa panoksensa festivaalin tekemiseen ja kokea hiukan erilaisemman festivaalikokemuksen talkoilemalla Provinssissa” , toteaa Selmu ry:n toiminnanjohtaja Harri Pihlajamäki.

Järjestyksessään jo 35. Provinssirock avaa jälleen kesän ja järjestetään 14.-16.6.2013.

Majoitustiedustelut: Etelä-Pohjanmaan Matkailu www.epmatkailu.fi, p. 06-420 9090. Toimisto on avoinna arkisin klo 9-16.

Lipunmyynti: Provinssirockin 3 päivän liput myynnissä Provinssirockin verkkokaupassa www.provinssirock.fi/nettikauppa.

Camp Provinssi: Provinssirockin leirintäalueista festivaalialuetta lähinnä sijaitseva Camp Provinssi on jo myynnissä Provinssin verkkokaupassa.

Lipunmyyntipaikat: Provinssin nettikauppa, Rytmikorjaamo (Vaasantie 11, Seinäjoki), Lippupiste, Tiketti ja Lippupalvelu.

Artistikiinnitykset:

Blur (UK), Turbonegro (NOR), Bad Religion (US), In Flames (SWE), The Sounds (SWE), Danzig (US), Mew (DEN), Down (US), Witchcraft (SWE), Converge (US), Kvelertak (NOR), Sólstafir (IS), Children of Bodom, Karri Koira & Ruudolf, Antero Lindgren, Nicole, Streak and the Raven, Domovoyd, The Scenes, Pearly Gates, DJ Mini & DJ Johannes Kostaja (Tavastian lauantaidisko), Parasta Ennen! –disko (myös päätösklubilla 16.6.2013 Rytmikorjaamolla).

Provinssirock 14.-16.6.2013 – Ihmisten Juhlaa jo vuodesta 1979

Jalanjälki elävän musiikin kulttuurissa – Selmu 20-vuotta!

http://www.provinssirock.fi