26.03.2010

The Best of Sinfonia Lahti & Rajaton Vol. 2 -konserttien ohjelmasta yleisöäänestys Facebookissa

The Best of Sinfonia Lahti & Rajaton Vol. 2 -konserttien ohjelmasta yleisöäänestys Facebookissa Intendentti Kinberg: ”Tämä on uusi, mielenkiintoinen tapa saada vuoropuhelua yleisömme kanssa”

Sinfonia Lahden ja lauluyhtye Rajattoman yhteistyö jatkuu Jaakko Kuusiston johtamissa The Best of Sinfonia Lahti & Rajaton, Vol 2. -konserteissa Sibeliustalossa 26.-28.8.2010. Konserteissa kuullaan jälleen parhaita paloja vuosien varrella tehdyistä Beatles-, Abba- ja Queen-konserteista, ja nyt yleisölle annetaan mahdollisuus äänestää osasta konserttien ohjelmaa Sinfonia Lahden Facebook-sivustolla. Äänestykseen on valittu kaikkiaan kahdeksan kappaletta, mm. ABBAn kappaleet Does Your Mother Know ja Voulez-Vous sekä Queenin kappaleet We Are The Champions ja Killer Queen. Eniten ääniä saaneet kappaleet kuullaan syksyn konserteissa ja äänestysaikaa on 8.4.2010 asti.

Sinfonia Lahti haluaa tällä äänestyksellä antaa yleisölleen mahdollisuus vaikuttaa ohjelmistoonsa sosiaalisen median keinoin. ”Tämä on meille uusi tapa saada vuoropuhelua yleisön kanssa”, toteaa Sinfonia Lahden intendentti Tuomas Kinberg, ja jatkaa: ”On erittäin mielenkiintoista nähdä, kuinka laajalti äänestys kiinnostaa kuulijoitamme, ja miten voimme kehittää tämänkaltaista toimintaa jatkossakin”

Sinfonia Lahti ja lauluyhtye Rajaton ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2001 lähtien. Sinfonia Lahden tuottamat yhteiskonsertit ovat olleet poikkeuksetta suuria yleisömenestyksiä, ja esim. Queen-konsertti ”A Kind of Magic” on esitetty vuosina 2006-2008 yhteensä yhdeksässä loppuunmyydyssä konsertissa Sibeliustalossa, ja kaikkiaan kuulijoita on ollut jo yli 10.000. Tämän lisäksi konserttikokonaisuutta on esitetty Sinfonia Lahden kanssa Helsingissä sekä mm. Oulussa, Minneapolisissa ja Edmontonissa paikallisten orkesterien kanssa, solistinaan kaikissa konserteissa Rajaton. Sinfonia Lahti ja Rajaton ovat myös levyttäneet Abba- ja Queen-ohjelmiston Jaakko Kuusiston johdolla. ABBA-levy myi platinaa vuonna 2006, ja syksyllä 2008 ilmestynyt Queen-levy on myynyt kultaa.

Lipunmyynti The Best of Sinfonia Lahti & Rajaton, Vol 2. -konsertteihin on käynnissä Lippupalvelussa, ryhmävarauksia otetaan vastaan Sinfonia Lahden ryhmämyynnissä.

Sinfonia Lahti järjestää myös kansainvälisen Sibelius-festivaalin 9.-12.9.2010

http://www.facebook.com/pages/Sinfonia-Lahti/32273321217?v=app_20678178440