24.06.2010

Tervetuloa taiteen palvelukseen – yhteinen leikki huipentuu Helsingissä Taiteiden yöhön

Ihmisten kaupungissa taide tehdään yhdessä

Helsingin juhlaviikot ja Helsingin Sanomat kutsuvat koko kaupungin taiteen palvelukseen. Taide on läsnä elokuisessa Helsingissä entistä vahvemmin, kun kymmenien taidetekojen sarja Ihmisten kaupunki näkyy katukuvassa 20.-27.8.2010.

Ihmisten kaupunki valloittaa kaupunkitilaa yllättävillä paikoilla ja hämmästyttävillä tempauksilla. Viikon aikana Helsingissä muun muassa tanssitaan, musisoidaan ja nukutaan päiväunia. Tapahtumat huipentuvat Taiteiden yöhön perjantaina 27.8.

Taiteen tekijöiksi etsitään nyt innostunutta työvoimaa. Kuka tahansa voi ilmoittautua mukaan järjestäjien verkkosivujen kautta. Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 25.6. ja päättyy torstaina 26.8. Ilmoittautuneet saavat lisätietoa sähköpostitse. Yksittäisistä tapahtumista ja tempauksista kerrotaan enemmän elokuussa.

– Haluamme kannustaa ihmisiä ottamaan aikaa niin leikille kuin levolle. Ihmisten kaupungin perusajatuksena on yhdessä tekeminen ja toisten ihmisten kohtaaminen. Kutsumme kaikki mukaan, sanoo Juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom.

– Helsingin Sanomat haluaa ilahduttaa ja olla kaupunkilaisten elämässä tuomalla Juhlaviikot kaikkien kaupunkilaisten lähettyville, kertoo Helsingin Sanomien markkinointijohtaja Caroline Lilius.

Ihmisten kaupungin tempausten takana ovat koreografi Sami Saikkonen, muusikko Pekka Kuusisto, ympäristötaiteilija Kaisa Salmi, kuvataiteilija Markku Hakuri sekä taiteilijapari Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen.

Helsingin juhlaviikot järjestetään 20.8.–5.9.2010. Perjantaina 27.8. juhlittavan Taiteiden yön ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan elokuun alussa.

Helsinki Festival