11.07.2011

Tenoritähti José Cura, basso Carlo Colombara ja lasten oopperatapahtuma tällä viikolla Savonlinnan Oopperajuhlilla

Argentiinalaistenori José Cura esiintyy Savonlinnan Oopperajuhlilla sunnuntaina 17.7. klo 19. Cura tulkitsee Olavinlinnassa ooppera-aarioita, latinalaisrytmejä ja musikaalisävelmiä, mm. Cavaradossin aarian E Lucevan le stelle Puccinin oopperasta Tosca. Konsertissa vierailee Nightwish-yhtyeestä tunnetuksi tullut sopraano Tarja Turunen. Curan ja Turusen konsertissa orkesterina on Kuopion kaupunginorkesteri, jota johtaa Jari Hämäläinen.

José Cura tunnetaan intensiivisistä ja ainutlaatuisista roolitulkinnoistaan sekä epätavanomaisista konserttiesiintymisistään. Karismaattinen Cura on tuttu nimi maailman arvostetuimmilla oopperalavoilla sekä lukuisista oopperoiden ja konserttien televisiotaltioinneista.

Savonlinnan Oopperajuhlilla on heinäkuun toisella viikolla oopperoiden ja Curan konsertin lisäksi useita korkeatasoisia tapahtumia. Don Giovannissa nimiroolin esittävä huippubasso Carlo Colombara pitää konsertin yhdessä Jari Hämäläisen kanssa tiistaina 12.7. klo 14 Savonlinnasalissa. Konsertin ohjelmassa on italialaista laulumusiikkia Rossinista ja Verdistä napolilaislauluihin. Tuomiokirkossa kuullaan Savonlinnan Musiikkiakatemian Kamarimusiikin helmiä I -konsertti, jossa sunnuntaina 17.7. klo 15 esiintyvät Mi-kyung Lee (viulu), Erkki Rautio (sello) ja Ralf Gothóni (piano).

Torstaina 14.7. vietetään lasten oopperatapahtumaa Pikku Kakkosen puistossa ja Olavinlinnassa. Sään salliessa ”Herra Hakkaraisen viidakkoseikkailu” alkaa klo 14 Pikku Kakkosen puistossa, josta siirrytään kulkueena klo 15 alkavaan konserttiin Olavinlinnaan. Lastenkonsertissa esiintyvät Pikku Kakkosen Musamaanantain juontaja ja Vuoden kasvattaja 2010 -palkinnon saanut Siina Hirvonen, lastenoopperoista tuttu Herra Hakkarainen eli Sami Vartiainen ja Olavinlinnassa 12.-14.7. järjestettävän oopperaleirin lapset. Konsertin musiikki koostuu tutuista melodioista ja klassikkosävelistä, kuten Carmenin alkusoitto ja Joutsenlammen Pienten joutsenten tanssi. Konsertissa on luvassa myös yleisön ja esiintyjien yhteisiä laululeikkejä.

Olavinlinnan oopperalavalla kuullaan tällä viikolla Tosca (11.7., 13.7., 15.7.), Lohengrin (12.7., 16.7.) ja loppuunmyyty Don Giovanni (14.7.). Toscaan ja Lohengriniin on vielä lippuja.

Savonlinnan Oopperajuhlat lyhyesti

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Savonlinnan Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman. Oopperajuhlien rahoituksesta n. 14% tulee Opetusministeriön ja Savonlinnan kaupungin toiminta-avustuksista, lähes 70% pääsylipputuloista ja n. 12% Yritysyhteistyösopimuksista.

Etusivu