27.07.2010

’Tehtaan valoissa rock-ilta’ käynnistää Työväen musiikkitapahtuman 29.7.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella käynnistyy torstaina 29. heinäkuuta pirkanmaalaisin voimin, kun Tervasaaren tehdasalueelle rakennetun Paperitorin lavalle nousee Suomen legendaarisin rockbändi, Popeda. ’Tehtaan valoissa rock –illan’ aloittaa viime kesän Koskirockin voittaja Hey Jodie. Nelihenkinen bändi on Valkeakoski-Tampere –akselilta ja yhtye tarjoilee omien sanojensa mukaan ”monipuolista ja vauhdikasta popilla hämmennettyä rock-soppaa”. Popedan jälkeen illan päättää valkeakoskelainen Köyhät Pojat. Bändi soittaa suomalaista rockia ja poppia, ja ohjelmistosta löytyy tuttujen klassikoiden lisäksi myös bändin omia biisejä.

Torstaina Myllysaaren museossa aukeaa ’Voisin viettää juhlapäivää!’ –valokuvanäyttely. Valokuvaaja Janne Kulosaari on koonnut näyttelyn 70-vuotiaan taiteilijan, M.A. Nummisen kunniaksi. Näyttelyyn voi tutustua elokuun loppuun saakka. M.A. Numminen on Työväen Musiikkitapahtuman vakioesiintyjä. Kansantaiteilija esiintyy Pedro Hietasen kanssa perjantaina PAM-salissa.

OMAPERÄISYYTENSÄ SÄILYTTÄNYT TAPAHTUMA

Lähes 40-vuotiaan Työväen Musiikkitapahtuman perinteet ovat vahvasti työväen kulttuurin juurissa. Vuosikymmenten saatossa festivaali on uudistunut ja siten pysynyt elinvoimaisena Suomen lukuisten kesätapahtumien rinnalla.

Työväen Musiikkitapahtuma on kuitenkin pystynyt säilyttämään omaperäisyyden, joka myös erottaa tapahtuman muista festivaaleista. Siitä hyvänä esimerkkinä on Yöyhteislaulut lauantaiyönä. Kirjaslammen rannalla raikuvat niin perinteiset työväenlaulut kuin suomalaisille läheiset laulelmat.

Perjantaina ja lauantaina Myllylavalla yleisö pääsee esittämään laulutaitojaan työväen-, rauhan- ja punklaulujen karaokessa. Tänä vuonna tapahtumassa myös juhlitaan Työväen Musiikkiliitto 90-vuotista taivalta. ’Suuria tunteita musiikissa STM 90-vuotta’ on yksi juhlavuoden konserteista, jossa esiintyy Tampereen TY:n soittokunta vierailevana solistinaan Ritva Sorvali.

Kaikille avoimen ja maksuttoman Tapahtumatorin teemana on ympäristö. Tapahtumatorilla on paljon mielenkiintoisia esittelijöitä, kauppiaita ja monipuolista ohjelmaa klo 17-21.

TAPAHTUMA KIINNOSTAA VALTAKUNNANTASON POLIITIKKOJA

Valkeakoskella nähdään viikonloppuna SDP:n terävin johto, kun Työväen Musiikkitapahtumaan saapuvat SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen sekä tuore puoluesihteeri Mikael Jungner. Tarja Filatov nähdään juontajana lauantain keskustelutilaisuudessa, jossa kysytään ”Tarvitseeko Sosiaalidemokratia feminismiä?”. Maria Guzenina-Richardson puolestaan juontaa lauantaina Suomen Luonnonsuojeluliiton hyväksi järjestettävän hyväntekeväisyyshuutokaupan.

Lauantaina puoliltapäivin on mahdollisuus kuulla Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäen mietteitä, kun Tapahtumatorilla on ’Työ ja toimeentuloa Paavon puntarissa’. Tapahtumaan on tulossa vieraaksi myös eri ammattiliittojen puheenjohtajia kuten Puuliiton Sakari Lepola, Teollisuusalojen ammattiliiton Timo Vallittu ja Palvelualojen ammattiliiton Ann Selin.

Työväen Musiikkitapahtuma – Elämyksiä tehtaan valoissa Valkeakoskella 29.7.-1.8.2010 Tehtaan valoissa loistavat muun muassa Paula Koivuniemi, Kari Tapio, PMMP, Chisu, Jarkko Martikainen sekä M.A. Numminen & Pedro Hietanen.

Työväen Musiikkitapahtuma 28.7.-1.8.2021