14.07.2011

Tehtaan pilli soi Valkeakoskella 40. Työväen Musiikkitapahtuman kunniaksi

Tehtaan pilli soi, juhlat alkavat! Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään Valkeakoskella 28.–31.7. Festivaalin tyylivalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin: rockia, poppia, iskelmää, työväenmusiikkia, bluesia, soulia ja lastenmusiikkia.

Nashvillelainen Hayseed Dixie soittaa yhden kolmesta Suomen-keikastaan Työväen Musiikkitapahtumassa. Nelipäiväisessä tapahtumassa maistellaan lisäksi kotimaan musiikkikermaa; lavalla nähdään Arja Saijonmaa, Suvi Teräsniska, Jenni Vartiainen, Yö, Sir Elwoodin hiljaiset värit, Jo Stance, Liljan Loisto, Pauli Hanhiniemi M.A.D., Paleface, Happoradio sekä Pelle Miljoona yhdessä Ykspihlajan Työväen Näyttämön Voxpihlaja-kuoron sekä Ykspihlajan Työväen Soittajien kanssa. Sunnuntain maksuton koko perheen tapahtuma järjestetään Seikkailupuistossa, ja siellä pomppii huippusuosittu Kengurumeininki.

Omailmeisen festivaalin ohjelmistoon on huippuartistien lisäksi koottu ohjelmallisia sisävesiristeilyjä, elokuvatapahtuma, lavatansseja sekä työväen-, rauhan- ja punklaulujen karaoke. Perinteisissä Yöyhteislauluissa Kirjaslammen rannalla vietetään työväenlaulujen ja valon juhlaa.

Juhlakonsertissa on Puhtia!

Juhlakonsertissa lauantaina 30.7. esiintyy musiikkia, tanssia ja teatteria yhdistävä Puhti. Pirtanauhat paukkuvat ja kurttu ulvoo kun folkloren omavaltaiset ja aina yhtä epäluotettavat informaatikot läpileikkaavat suomalais-ugrilaisen ahdistuksen koko anatomian pokasahalla ja nauravat päälle. Nauruhermoja kutkutellaan kun Anne-Mari Kivimäki ja Reetta-Kaisa Iles käsittelevät kansanperinnettä suurella rakkaudella ja siekailemattomalla omavaltaisuudella. Tällä kertaa tanssija ja muusikko ottavat orjakseen myös työväenmusiikin!

Uniikin miljöön hurmaa

Viime kesänä tapahtuma keräsi neljän päivän aikana yli 35 000 festivaalivierasta ja rikkoi näin aikaisemmat yleisöennätyksensä. Tapahtuma myös muutti Myllysaaren museon ja Tervasaaren tehtaan alueelle, ja lieneekin ainoa kotimainen festivaali, jolla rokataan toiminnassa olevan tehtaan mailla. Alueella on tarjolla nykyaikaiset palvelut vaativampaankin makuun, uutuutena laadukas ruokaravintola Jylhävaara.

Aikuiseksi kasvanutta festivaalia vietetään historiallisessa miljöössä, mutta katseet on suunnattu tulevaisuuteen: lajittelussa on kunnostauduttu, festivaalipaidat ovat vanhoista tuunattuja ja tapahtumassa virtaa vihreä sähkö.

Lippuja edullisin ennakkohinnoin maanantaihin 18.7. saakka

Sekä päivä- että tapahtumarannekkeet ovat myynnissä maanantaihin 18.7. asti edullisemmin ennakkohinnoin, minkä jälkeen niitä myydään normaalihinnoilla. Monet ammattiliitot tukevat jäsentensä osallistumista festivaaleille.

http://www.valmu.com