02.07.2015

Ted Curson -dokumenttielokuva saa ensi-iltansa Pori Jazzissa

Pori Jazzin pääkonserteissa on tänä kesänä mahdollisuus tutustua Ted Curson -dokumenttielokuvaan, joka saa samalla ensi-iltansa Suomessa. Elokuva esitetään Tedin teltassa jokaisen pääkonserttipäivän alkuhetkillä.

”The Length” on 13-minuuttinen dokumenttielokuva, jonka on ohjannut espanjalainen Iván Torres Hdez. Ted Curson ja Hdez asuivat kesällä 2010 Helsingin eläintarhan huvilassa, missä miehet ystävystyivät. Hdez kuvasi kaksikon keskusteluita ja toteutti materiaalista myöhemmin tyylikkään ja kohdettaan kunnioittavan lyhytelokuvan.

Dokumentti on toteutetty yhteistyössä Yleisradion kanssa, ja se tullaan esittämään myöhemmin Uusi Kino -ohjelmasarjassa. Elokuva sai maailmanensi-iltansa viime marraskuussa Jihlavan kansainvälisillä dokumenttielokuvafestivaaleilla Tsekissä.

Elokuva esitetään Tedin teltan videoscreeneillä ennen konserttipaikan ensimmäisiä esiintymisiä: torstaina 16.7. klo 14.45, perjantaina 17.7. klo 14.00 ja lauantaina 18.7. klo 14.45. Ohjaaja Iván Torres Hdez on paikalla ja median haastateltavissa torstain konsertissa.

Syksyllä 2012 menehtynyt yhdysvaltalaistrumpetisti Ted Curson kuuluu 50. kertaa järjestettävän Pori Jazzin ehdottomiin legendoihin. Hän oli mukana jo ensimmäisellä festivaalilla 1966, ja sen jälkeen muusikko saapui Poriin joka kesä. Tämän kesän uusi konserttipaikka, Tedin teltta, kunnioittaa Cursonin muistoa.

Pori Jazz järjestetään 11.-19.7.2015.

www.porijazz.fi