10.04.2013

Teatterikesän ohjelmistosta myyntiin kaksi esitystä: Kansallisen Patriarkka ja Cirkus Cirkörin Knitting Peace

Tampereen Teatterikesän taiteellinen johtoryhmä, johon kuuluvat Johanna Freundlich, Mikko Kanninen ja Auvo Vihro sekä festivaalin toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl, ovat valinneet ensi kesän festivaalilla esitettävät näytelmät. Yleisölle on nyt laitettu myyntiin kaksi esitystä, Suomen Kansallisteatterin Patriarkka ja ruotsalaisen Cirkus Cirkörin Knitting Peace.

Kansallisteatterin 140-vuotisjuhlanäytelmä, Juhan Jokelan kirjoittama ja ohjaama Patriarkka on tiivis sukupuolten ja ikäpolvien välisiä kuiluja purkava perhedraama, joka heijastaa tarkkanäköisesti aikaamme ja yhteiskuntaamme.

Jokela on useasti palkittu näytelmäkirjailija, ohjaaja ja käsikirjoittaja, jonka aiemmatkin näytelmät Mobile Horror, Fundamentalisti ja Esitystalous on nähty Teatterikesässä.

Ruotsalainen uuden sirkuksen edustaja Cirkus Cirkör tuo festivaalille esityksensä Knitting Peace, joka ei tyydy yksittäisten sirkusnumeroiden taituruuteen, vaan myös pohtii, ottaa kantaa ja rakentaa. Teemana on neuloa valkean langan kiemuroista rauhaa maailmaan. Esitys kysyy: Onko loppujen lopuksi eroa sillä, tavoitteleeko mahdotonta tasapainottelemalla ohuella nuoralla vai tahtomalla maailmaan rauhaa? Entä jos juuri tavoittelu ja ponnistukset tekevät ihmisestä ihmisen?

Cirkus Cirkör saapuu toistamiseen Teatterikesään. Vuonna 2009 ryhmä vieraili festivaalilla esityksellään Inside Out. Knitting Peace tuotetaan festivaalille yhteistyössä Tampere-talon kanssa ja esitetään Tampere-talon Isossa salissa.

Teatterikesän Pääohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan yhdessä Ohjelmateltan esitysten kanssa toukokuun 6. päivänä. Teatterikesä järjestetään 5.–11.8.2013.

http://www.teatterikesa.fi